Hej BD læsere!

En dag i mad – ikke helt efter planen

Vi har alle dårlige dage!

Det er så vigtigt at huske, men så let at glemme. Når man ser på de glade smil, spændstige muskler og lækre retter der fx. pryder Instagram, så kan det på gode dage motivere og inspirere, men på dårlige dage kan det have den modsatte effekt. Tanker som: “er det kun mig der har lyst til mad udenfor min kostplan?” eller hvad med klassikeren: “er det mig der er svag fordi jeg ikke kan overholde min plan?”.

Sådan en rigtig øv-dag havde jeg her i går. Lidt for meget travlhed, træthed og en lidt småsløj krop gjorde at jeg cravede kulhydrater – og masser af dem. Aftensmaden blev dagen før til havregrød, frugt, skyr og mandler. Ikke usundt nej, men heller ikke en del af min kostplan. Næste morgen svigtede både enerigen og modet. Jeg endte med at snacke hele dagen i stedet for at følge min kostplan og fik kun ét måltid med kød og grønt. Resten var frugt, skyr, nødder og riskager. Det var naturligvis også dagen hvor jeg skulle mødes med min træner Amanda og træne. Jeg følte mig hverken særlig oplagt til træning eller som en særlig god klient i form af min afvigelse fra planen. Hvad mon hun ville sige?

Heldigivs forsikrede Amanda mig om, at det er helt normalt! Og så var det jo ikke 10 snickers jeg havde spist, men ekstra kalorier og kulhydrater i form af sund mad. Der er ikke andet at gøre end acceptere, at kroppen (og hovedet) ikke altid kan præstere som man ønsker. Det typiske ville herefter være at gå helt ned, smovse i chokolade og have rigtig dårlig samvittighed – men nej! I stedet rådede Amanda mig til: accepter det, glem det og husk det store billede. Den ene dag kan ses som et boost af ekstra mad til kroppen og så er det bare op på hesten igen. Til aftensmad lavede jeg derfor super lækker kylling, søde kartofler og masser af grønt.

Jeg vil  lige understrege, at jeg på ingen måde mener at disse madvarer er usunde, det er udelukkende fordi jeg træner mod et specifikt mål, at jeg kategoriserer det som en ikke optimal dag. Billederne viser heller ikke alt jeg spiste, men et udsnit 🙂

Hvad gør i på dumme dage?

 

   

2 kommentarer

 • fitandlovinit

  Hvor ser al din mad bare lækker ud Anna! 🙂
  Og som skrevet på den anden side, fedt at du har fået den aftale i hus 🙂
  Glæder mig til at følge dig videre her 😀

  Hilsen
  Simone
  http://fitandlovinit.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Tusind tak søde Simone, det er super fedt du fortsat vil følge med her! Og tak for rosen med maden, jeg prøver at gøre den så lækker som muligt 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Hej BD læsere!