Træning: 2 eller 4 split program?

Lowcarb opskrift: glutenfri brocoli boller!

De florerer på Instagram og på de fleste træningsblogs: brocoliboller. Som indehaver af en glutensart mave er jeg altid på udkig efter nye opskrifter uden mel, men jeg har ikke rigtig haft tid eller overskud til at kaste mig over nye opskrifter. Her til aften havde jeg dog et lidt træt brocolli i køleskabet og besluttede mig for at tage chancen med et par “ekspress på slump brocoli boller”!

Opskriften er super simpel og tager 10 min at bikse sammen (den giver ca. 15 små boller)

 •  4 æggehvider piskes let i en skål mens 1 brocolihoved fitnhakkes i en minihakker, blender eller en meget skarp kniv 😉
 • 1 æg tilsættes sammen med 2-3 spsk. Fiberhusk og 2 dl hytteost
 • Krydres med salt, peber, timian og evt. citronskal
 • Lægges forsigtigt i klatter på en bageplade og bages i 25-30 min ved 180 grader varmluft

Nydes enten varme til aftensmaden, lune til frokosten eller kolde på farten som snack!

Har du prøvet brocoliboller? Eller skal det være i dag? 😀

   

13 kommentarer

 • Berit

  De skal HELT klart prøves i dag!! Måske med blomkål?!

  Anna…du er en sand WONDERWOMAN…intet mindre

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Ha ha, tak Berit! 😀 Jeg tror helt sikkert blomkål ville være lækkert, måske i en kombination med brocoli? Jeg overvejede også at rive gulerødder i, men var simpelthen for træt i går, så det blev lyn udgaven 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  De ser lækre ud på dine billeder 🙂

  Tror du man kan undlade ‘HUSK”en? Har jeg nemlig ikke hjemme.

  Og så tænkte jeg, om man mon kan bruge skyr istedet for hytteost? Er ikke glad for hytteost.

  Ku selvfølgelig også bare prøve mig frem, så har jeg svaret – var bare om du havde en ide, nu du har stået med det i hænderne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Charlotte 🙂 Jeg tror sagtens du kan lege med opskriften, det er oftest sådan jeg selv laver mad, er ikke så god til at følge opskrifter slavisk 😉 Hvis du udelader husk, så ville jeg tilføje 1-2 håndfulde havregryn eller rugmel hvis du kan tåle det? Jeg tror også sagtens du kan bruge skyr, prøv dig frem og skriv endelig hvordan resultatet bliver 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

   Ja, havregryn kan jeg sagtens bruge – super 🙂
   Spiser i videst udstrækning intet mel overhovedet (ingen mel, ingen stivelse og primært kulhydrat fra frugt og grønt, er det som bedst virker for mig), så vidt det er muligt 🙂
   Der går lige nogle dage før jeg prøver mig frem – skal nok give dig en melding 🙂
   Koger du broccolien inden?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Nej, jeg har bare finthakket den i en minihakker helt rå og det gik fint. Jeg tror det bliver for blødt hvis det koges inden 🙂 Held og lykke med bagningen, de skal nok blive super gode! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Hold da op de ser gode ud 😀
  Og det var da en dejlig let opskrift 🙂
  Den tror jeg bestemt jeg vil prøve at følge, de smager jo som regel godt de broccoli boller 🙂

  Hilsen
  Simone
  http://fitandlovinit.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Simone 🙂 Ja, det var overraskende nemt og hurtigt, jeg var også spændt på om de overhovedet blev gode – men det gjorde de! 😀 Prøv dem endelig en dag du har travlt, men lyst til noget lidt andet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Happy

  Nu hvor du siger du altid er på jagt efter glutenfri opskrifter, så vil jeg spørge om du har set på en blog: missfirelake.dk oppe i venstre hjørne under opskrifter, der er bare SÅ meget inspirerende ( og det er altså ikke en jeg kender overhovedet)
  Iøvrigt har jeg tænkt meget over dit sidste indlæg om træning og du har nok ret i at jeg skal gøre mere ud af styrketræningen, hvis jeg vil se resultater. Jeg elsker bare cardio…nå, men jeg vil prøve HST ( hedder det vist) så jeg kan få en plan istedet for mit “freestyle” styrketræning, hehe;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Tusind tak for tippet, det er super fedt at dele inspiration! Jeg kender godt hendes blog, men vil da lige tage et ekstra kig på nogle af opskrifterne nu du minder mig om det 🙂
   HST lyder virkelig interessant, jeg er så fascineret af de mange måder der findes at træne kroppen på! Du kan jo tale med en træner om at beholde dit cardio, men måske i mindre og mere koncetrerede doser (ala noget HIIT træning?) og så supplere med styrketræning hvis du gerne vil ha lidt muller på? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • line

  Hej. Jeg har ikke mere Fiber husk tilbage, er der andet jeg kan tilføje i stedet for? Jeg kan ikke tåle nogen former for mel eller gryn. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Line 🙂 Hmm, er det fordi du ikke kan tåle gluten? Jeg køber glutenfri havregryn og bruger også nogle gange kikærtemel eller majsmel, der er naturligt glutenfrit. Hvis det ikke må indeholde stivelse, så ville jeg prøve mig frem med mandelmel (du kan selv lave det ved at putte mandler i en minihakker) eller måske noget proteinpulver med neutral smag? Man kan købe ærteprotein i helsekost.
   Jeg håber du kan bruge lidt af rådene 🙂 Husk er jo det mest geniale produkt i verden til os der ikke tåler mel 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • line

  Hilsen Line 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Træning: 2 eller 4 split program?