Varier din mad: overnight oats med hindbær og vanilje!

Ugens treat: opskrift på sukker og glutenfri protein hindbærsnitter

Så har det været lørdag aften igen!

Sidste uge var min treat denne lækre brunch med en veninde hvor vi fik stenalder muffins, proteinpandekager og frugt i rå mængder.  Denne weekend blev brugt hos mine forældre i jylland og jeg ville gerne forkæle dem alle med en sund og lækker kage. Det blev til en opskrift fundet på Gymfoodie, der blev tilpasset lidt undervejs.

Du skal bruge: (til 8-10 hindbærsnitter)

 • 2-3 spsk Fiberhusk
 • 2 scoop vanilje proteinpulver
 • 150 gram mandler malet til mandelmel
 • Lidt stevia og salt – bare en knivspids
 • 1 tsk bagepulver
 • 50 gram smør
 • Til marmeladen: 1 pose frosne hindbær, 1-2 spsk Fiberhusk og sødemiddel
 • Til glasuren: 1 scoop vanilje proteinpulver og vand

Rør de tørre ingredienser sammen og smuldr smørret i dejen til sidst for at samle det. Dernæst ruller du dejen tyndt ud og bager i ovnen ved 180 grader i 10-15 min – kig til den undervejs og vær sikker på den ikke bliver for gylden.

Imens kan du lave marmeladen af: 1 pose frosne hindbær der overhældes med kogende vand og står i 2-3 min. Mas dernæst hindbærene med en gaffel og tilføj så meget stevia eller sødemiddel som du kan li, samt 1-2 spsk Fiberhusk indtil konsistensen er cremet.

Så skal du samle og pynte!

foto 1 (9) copy

Skær dejen over, smør så tykt et lag marmelade på som du kan li og pres pladerne sammen. Skær forsigtgt dine firkanter (og spis straks alle dem med ujævne kanter!). Nu kan du pynte med glasur af 1 scoop vanilje proteinpulver og vand. Jeg pyntede også med blåbær og hakkede mandler. Værsgo – så skal der nydes!

foto 2 (6) copy

Jeg har valgt ikke at kalde det cheat, da jeg forbinder det med unødig overspisning af usunde fødevarer og ikke mener det er særlig sundt for hverken krop og sjæl – been there, done that. Nu vælger jeg sunde, men kalorierige og kulhydratrige lækkerier og spiser dem i præcis de mængder jeg har lyst til én gang om ugen. Der vil dog komme lørdage hvor mit ugentlige valgfri måltid (ifølge kostplanen) bliver brugt på slik, det bliver bare ikke hver lørdag. Morten fra proteinopskrifter.dk har skrevet et super godt indlæg om cheatdays, det kan jeg anbefale.

Hvad mener i om cheat days?

   

8 kommentarer

 • fitandlovinit

  Hvor ser de bare mega lækre ud! Det vil jeg klar prøve 🙂 har du andre alternativer for proteinpulver? Jeg har nemlig slet ikke noget hjemme 🙂

  Jeg er ikke så godt til det der cheat day. Jeg er god til at komme til at spise nogle lækreriger flere dage om ugen, dog mere hen i den sunde bane end en flødeskumskage 😉 jeg vil så vidt mulig prøve at holde det til weekenden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Jeg synes bestemt du skal prøve dem, de var super gode 😀 Hvis du ikke har proteinpulver, så kan du prøve dig frem med ekstra mandelmel og evt. speltmel eller fuldkornshvedemel hvis du ikke har problemer med gluten? Så ville jeg nok bare tilføje nogle vaniljekorn/vaniljeessens og noget ekstra sødemiddel til dejen 🙂
   Din tilgang til cheatdays lyder super sund, realistisk og som en rigtig go balance mellem sund og usund/hverdag og weekend. Du laver også nogle rigtig lækre søde, men sunde, sager må jeg sige 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • fitandlovinit

   Super tak – det vil jeg prøve 🙂 jeg har ingen problemer med gluten. Er det ikke cirka 20 g der er i sådan et scoop brev? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Jo, det plejer at være ca. 20 gram 🙂 Men dejen er ret fleksibel, så jeg ville bare prøve mig frem hvis jeg var dig. Basen af dejen er mandelmel og æggehvider. Derefter tilføjede jeg vand og husk, samt proteinpulver lidt løbende for at få den konsistens jeg synes var rigtig, så prøv dig frem med mængderne 🙂 Og så smagte jeg den også bare til med sødemiddel undervejs, der er jo bare pasturiserede æggehvider i.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • fitandlovinit

   Hvor mange æggehvider bruge du? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   2 af de små pakker man kan købe, jeg mener det svarer til 3 æggehvider 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Må bare prøve dem her! De ser virkelig lækre ud:-)

  Amanda // http://www.amaanda.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Det synes jeg helt sikkert du skal, de var virkelig gode! Skriv gerne hvis du prøver dem 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Varier din mad: overnight oats med hindbær og vanilje!