Husk at presse dig selv til træningen!

Kostplan på SU: Hvad har du altid i køleskabet?

Vi har dem allesammen; de ting vi ALTID putter i indkøbskurven og som vi på en eller anden mærkelig måde også ALTID mangler! Det er ingen hemmelig at sund mad er dyrt og særligt når man gerne skal spise 6 måltider om dagen fyldt med naturlig og næringsfri råvarer, så kan det mærkes på budgettet. Køleskabet og bankkontoen kan føles kronisk tom! Er jeg fx. den eneste med en sund livsstil der kan nikke genkendende til nedenstående (permanente) indkøbsliste?

Så hvad kan man så gøre? Jeg foreslår faktisk noget ret simpelt: tænk som din bedstemor! Oh yes, vi skal have de gamle husråd frem! Her er mine gode råd til sunde indkøb på SU:

 • Frem med tilbudsavisen! Det er en typisk pensionisthobby, men den kan ikke desto mindre redde din økonomi – tjek dine tilbud!
 • Lav storkøb! Igen, ikke super sexet eller sjovt, men nødvendigt for at køkkenet er fyldt med sunde madvarer til billigere penge – 10 dåser tomater er ofte billigere end 3 og så må man frem med rygsækken!
 • Planlæg dine måltider! Ja, det er sjovere at finde ud af hvad du har lyst til at spise i aften, men den gik ikke på mormors tid og den går heller ikke nu! At planlægge både indkøb og måltider kan spare en masse impulskøb og madspild.
 • Tænk kreativt! Din mormor kan sikkert lave 10 retter med de samme 10 ingredienser og hvis mormor kan, så kan du også! Tænk kreativt og brug alle dine rester!
 • Lav store portioner og frys ned! Aldrig troet du ville blive typen med kødsovs i fryseren? Det er du nu! Store portioner er både tids, energi og penge besparende, så der er ingen vej udenom!

Hvad gør du for at leve sundt på budget?

   

2 kommentarer

 • Anna

  Kender godt selv problemet med et fyldt og lækkert køleskab på SU, men synes godt man prioritere sine penge så man ikke køber skrabeæg, det er simpelthen noget griseri, når man tænker på hvordan hønerne bliver behandlet. Øko eller frilands er det eneste rigtige når det kommer til æg (eller animalske produkter generalt).
  Men ellers nogle gode tips.
  Håber du nyder solen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Anna. Det har du helt ret i! Det burde jeg helt sikkert gøre og de få kroner er bestemt ikke det der vælter mit madbudget når det i forvejen er dyrt at handle (meget!) sund og lækker mad ind. Jeg kunne aldrig finde på at købe buræg, men er nok ærlig talt faldet i forbrugerfælden og har ikke tænkt nærmere over skrabeæg. Jeg tager din kommentar til mig, tak skal du have! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Husk at presse dig selv til træningen!