Tip søges: Hvad er dit yndlings proteinpulver?

Oscar night: sunde snacks uden gluten og sukker med masser af smag!

Skal du have en hyggeaften med gode venner/veninder, men ved du ikke hvad du skal servere? Her kommer mine gode råd på lækre snacks hvor kalorieindholdet bestemt ikke er i bund, men hvor både næringsindhold og lækkerheden er i top! Og det smager ikke så sundt at ikke-træningsinteressede ikke kan være med!

Søndag nat var der glamour, røde læber og stiletter for alle pengene i dit tv. Jeg fejrede denne storslåede aften i selskab med søde piger fra mit studie, dog iført nattøj, rodet hår og masser af dyner. Vi havde til denne aften behov for lækre snacks for hyggens skyld, men også for at få energi til at heppe på yndlingsfilmene til langt ud på natten!

Trods mit lille “slip up” den anden dag, så valgte jeg at bruge “ugens treat” på at lave en masse kalorietætte, men næringsrige og virkelig lækre sundere desserter den aften. Pigerne var heldigvis friske på at smage det hele og var positivt overraskede over smagsprofilerne på alle varianterne! Det blev jeg utrolig glad for, da det til tider kan være svært at være social når de gængse snacks ikke er noget jeg har lyst til at spise.

Lowcarb blinis

Inspireret af de klassiske LCHF oopsies, men gjort lettere og nemmere at lave:

 • Pisk 3 æggehvider let, ikke så de bliver stive, tilføj 1 almindeligt æg.
 • Tilsæt en knivspids salt, 1 tsk bagepulver, 2-3 spsk Fiberhusk og 1 spsk skyr
 • Lad dejen trække i 5 min og bag på  en varm blinispande eller pandekagepande
 • Her er de serveret med lidt light smørreost, avocado, rødløg og chilli.

Chokolade/kaffe kage med chokolademouse:

Enhver hyggeaften kræver et trumfkort. Denne meget “ud af hovedet” kage blev mit trumfkort den aften – og ja, det er ren blær for den blev virkelig god!

 • Blend 100 gram bløde dadler med 2 spsk ren rå kakao og en håndfuld mandler
 • Tilsæt 1 moden banan og 1 scoop chokoladeproteinpulver og mos det i dejen
 • Tilsæt en lille, men stærk, kop kaffe og 2 spsk Fiberhusk
 • Lad dejen stå imens Fiberhusk suger væsken og vurder om der evt. skal lidt mere i
 • Hæld dejen i en tærteform og bag i ca. 30 min ved 200 grader varmluft
 • Lad dejen køle af og smør med chokolademouse (1 moden avocado most med 2 spsk ren rå kakao og en smule sødemiddel)
 • Pynt med bær og hakkede mandler inden den serveres til lækkersultne gæster!

Banan/peanutbutter cookies:

Super simple cookies baseret på de  enkle banan/havregryns cookies, men med et ekstra lækkert twist i form af chokolade og peanutbutter. Det var jo weekend 😉

 • Mos 2-3 modne bananer med 3 dl havregryn
 • Tilsæt 2 scoop vanilje proteinpulver og en håndfuld hakkede mandler
 • Tilsæt en lille håndfuld 85% chokolade helt til sidst og vend rundt i dejen
 • Læg dejen i “klatter” på en bageplade og bag i ca. 15 min ved 200 grader varmluft
 • Tag bagepladen ud og smør forsigtet et lag peanutbutter på alle småkagerne
 • Bag ca. 10 min mere og lad dem køle af inden de nydes!

Derudover havde vi grøntsagsstænger, riskager, frugt og soyaristede mandler. Det var min intention at der skulle være lidt for enhver smag, da det er min erfaring at cravings efter usunde fødevarer oftest kommer hvis mine smagsløg på den ene eller anden måde ikke er helt tilfredstillet. Her er derfor et lille udvalg af sødt, salt, knasende, blødt og friskt!

Kunne du finde på at lave nogle af de her sundere snacks til en hyggeaften?

Eller hvad foretrækker du at servere?

Dette indlæg kan også læses på fitnesseliten.dk

   

16 kommentarer

 • Ser virkelig virkelig lækkert ud! jeg kunne klart forestille mig at jeg ville afprøve en eller flere af de opskrifter! MUMS! Har mange gange overvejet det med at lave en chokoladecreme/mousse af avokado og kakaopulver men har aldrig turde.. det skal måske prøves 🙂 mums

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Det skal du prøve! Jeg var virkelig også skeptisk og bange for at det ville smage af guacemole, men det smager virkelig godt! Bare hav noget godt sødemidel uden en bitter eftersmag, for der skal ret meget i 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hvornår skal jeg komme til Oscar-aften hos dig Anna? 🙂 Mums det ser lækkert ud..

  Jeg kan godt finde på, at servere sundere alternativer, men det primært til de veninder, som selv går op i det og kan synes det er lækkert, at prøve noget nyt ad den vej.

  Men lækre lækre ting du har lavet dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Det var virkelig også lækkert kan du tro! Jeg var selv meget overrasket over hvor meget vi fik lavet på kort tid og hvor godt det hele smagte 😀
   Fedt at dine veninder er med på at prøve sundere alternativer, det er nemlig muligt at lave lækkerier der også smager godt og ikke “sundt” 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hvilken sødemiddel bruger du? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Line 🙂 Jeg bruger Stevia, da jeg synes det smager mest naturligt og jeg kan godt li at det ikke er kunstigt fremstillet. Det kan købes enten som strø eller flydende i Kvickly, Superbrugsen, Føtex og Superbest 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Mange tak for det fine svar – det er en rigtig dejlig blog du har 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Tusind tak, det gør mig rigtig glad 😀 Og det var da så lidt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • WOW 😛 mums hvor ser det bare lækkert ud. Er vildt imponeret over hvor meget forskelligt du laver og hvor kreativ du er med det.
  Det bliver jeg simpelthen også nød til at prøve nå rjeg har fridag igen. Må se om jeg kan få lidt tid lørdag til at prøve det af 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Tusind tak, det er jeg rigtig glad for at du skriver! Jeg prøver virkelig at tænke i både effektivt, hurtigt og billigt, men også kreativt og lækkert når jeg laver mad – og det lykkedes heldidvis tit 😀 Jeg håber du når at bage kagen, den var både nem og lækker 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Happy

  Ej, hvor ser det fantastisk ud! Jeg skal prøve de blinis når vi skal have gæster:-) jeg var selv så glad her den anden dag da vi skulle spise med vores naboer og de havde tænkt over at lave sund mad ( bl.a speltsatalen fra waldemarsro.dk – uhm! ) så blev der spist igennem uden dårlig samvittighed. De der dadler du bruger, er de gennemtrængende i smag? kan ikke normalt lide dadler, altså bare sådan til at spise, men hvis det mest er for konsistens går det måske an;-) den ser jo heeeelt vildt lækker ud den kage! nå, ja jeg skal lige spørge..hvor længe har du styrketrænet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   De blev overraskende gode de blinis! Det var lidt et eksperiment, men de var utrolig hurtige og blev meget luftige med en mild smag, perfekt som forret eller snack 🙂
   Hmm, nej jeg synes dadlerne søder på en fin og neutral måde, men nu kan jeg også godt li dadler 😉 Alternativt kan du nøjes med 50 gram dadler og bare putte endnu en moden banan i?

   Jeg har styrketrænet on/off i mange år, men er altid blevet afbrudt af en operation grundet mine dårlige hofter og har derfor startet forfra mange gange. Det er først siden sensommeren at jeg har kunne strukturere min træning og rent faktisk øge kontinuerligt i vægt i de fleste øvelser 🙂

   Held og lykke med dine sunde snacks, det lyder ellers også lækkert med speltsalat 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Happy

   Hold op, så har du da ret hurtigt fået resultater, for man kan tydeligt se muskler på de billeder du poster. Sejt, men du brænder virkelig også for det! Jeg trænede mange år som ung ( ok nu lyder jeg tudsegammel) men jeg skulle lige have to børn, så der var lige nogle år udelukkende med løb. Nu har jeg trænet igen seriøst siden august, så det er da lidt skægt at “følges” Tænker at nu er jeg 34 nu skal det dæleme være, hvis man skal nå drømmekroppen, haha. God weekend og tak for en blog, der er ærlig og altid opdateret!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Tusind tak for din kommentar, hvor er det bare fedt at få at vide! Især når jeg selv synes det går lidt langsomt, men godt ved: ting tager tid! 😀
   Jeg er super glad for at du læser med og føler sig inspireret, det betyder rigtig meget at læse. Det lyder super godt med din træning, 34 er jo ingen alder! Bare klø på og fortsæt, så er vi begge smækre og sommerklar inden længe! 😀 Hav en dejlig weekend 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ser lækkert ud!
  Ift blinis kan jeg anbefale dig min udgave af ærteblinis – det er pærelet og smager fantastisk!
  http://slimfood.bloggersdelight.dk/2014/01/tre-retters-menu/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Tusind tak for opskriften, den vil jeg prøve næste gang! De ser gode ud 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Tip søges: Hvad er dit yndlings proteinpulver?