Travlhed, træthed og tvivl!

Træne alene eller sammen med andre?

Jeg plejer at træne alene. Det passer mig bedst at være fleksibel når træningen skal passes 5-6 gange om ugen. Det er bare nemmere kun at skulle tænke på mig selv, mit program og min musik i ørerne. Det kan godt lyde utrolig egoistisk, men træningen er også den time om dagen hvor jeg lader op og netop kun skal tænke på mig selv. Det er der jeg mærker kroppen og ikke behøver  tænke andre tanker end om øvelsen laves korrekt, hvor langt jeg er i mit set osv.

I går prøvede jeg dog noget helt nyt: jeg mødtes med 3 andre unge kvinder, der også træner styrketræning 5-6 gange om ugen. Jeg havde fundet dem via en gruppe på Facebook for træningsinteressede og havde været meget spændt på dagen. Det gik over alt forventning, vi havde super god kemi og det var rigtig sjovt at have andre at sparre med både under selve træningen, men også bagefter til en snak om hvilke konsekvenser en livsstil med meget træning har. For det er jo ikke bare lige sådan at spise på andre måder end de fleste, at bruge så mange timer om ugen i centeret og få en hverdag udenom til at gå op i en højere enhed.

Jeg havde legday, men hoppede også med de andre piger på noget mave og programmet blev derfor som følger:

 • Alternate lunges i Smith machine 3×20
 • Squats 4×10
 • Stiffed leg deadlift 4×10
 • Hip thrusters 3×10
 • Legpress 4×10
 • Planke 4×1 min
 • Sideplanke 2x1min
 • Toe touchers 3x1min

Det var fedt at få små tips og tricks til teknikken fra de andre piger, samt se hvordan deres programmer var skruet sammen. Jeg er fortsat dybt fascineret af hvor mange måder man kan træne og udfordre sin krop – det er fedt at blive inspireret og lære nyt hele tiden! Efter nogle travle dage og dårlig søvn har min hofte været lidt mere ustabil end den plejer, men træningen gik super godt! Og jeg er så småt begyndt at kunne se fremskridt i form af fylde på både lår og bagdel 😉

Hvordan foretrækker du at træne? Alene eller sammen med andre?

   

8 kommentarer

 • Stine

  Jeg træner primært alene eller også sammen med to-tre kammerater (fyre). Jeg kan faktisk ikke huske hvornår jeg sidst har trænet med en veninde, ud over til hold træning som spinning, bootcamp osv. – jeg styrker lige som dig 5-6 gange i ugen og er rimelig seriøs omkring det og det er der bare ingen af mine veninder der er, jo de træner, men slet ikke så tungt eller seriøst som mig, så foretrækker at gøre det alene. Derimod spiller jeg håndbold, bla sammen med 3 af mine bedste veninder, og i den forbindelse får jeg jo på en måde trænet med dem der 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Stine. Det lyder super cool du træner med fyre! De går nok lidt mere op i styrketræningen end piger typisk gør kunne jeg forestille mig, så det er da helt perfekt du kan løfte tunge vægte med dem og så fyre den af til håndbold med veninderne 😀 Måske skulle jeg prøve din taktik? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Happy

  ALENE…jeg har ikke nogen veninder, der gider at styrketræne. Jeg trænede med en veninde da jeg boede i storbyen, men jeg vil gerne give den fuld gas når jeg træner, ikke bare sidde på en kondicykel og sludre, undskyld hvis det lyder hårdt:-) og det kan godt være svært at finde en der har de samme forventninger til træningen. Jeg løber nogle gange med veninder og det er hyggeligt. Det KAN dog være inspirerende at træne med andre, det giver jeg dig helt ret i. Der bruger jeg nok min kæreste ( som så omvendt synes JEG er irriterende at træne med fordi jeg spørger så meget, haha)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Du skal ikke undskylde, jeg vil gerne have plads til mange forskellige synspunkter i mit kommentarfelt og jeg forstår godt din hensigt, det er ikke skrevet for hårdt 🙂 Og jeg må erklære mig enig, det kan være rigtig svært at træne med gode veninder hvis man ikke har helt samme mål og ambitioner med træning! Der er ikke noget galt med at træne på forskellige niveauer og måder, men skal man træne sammen, så skal det helst stemme overens. Det var også derfor jeg blev meget positivt overrasket over hvor godt det gik at træne i en gruppe – men jeg havde også mødt de søde piger via en træningsgruppe 😉

   Du må have rigtig god træning enten alene eller med din tålmodige kæreste, he he 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Godt emne!
  Personligt, så veksler jeg imellem det.. I en travl hverdag, kan jeg godt synes det er svært at tilpasse andres træningsrytmer – men i mine weekenderne har jeg meget fokus på at træne med andre. Jeg bliver motiveret af at træne med andre og lære af hinanden .. Derudover har jeg hver 14. Dag også træning med min coach .. Det vigtigste for mig er at holde min motivation og drivkraft oppe hele tiden, og det gør jeg igennem træninger med andre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Fed pointe Christina! Det er super vigtigt at holde sin egen motivation oppe, men samtidig kunne få det hele til at gå op i forhold til planlægning. Det lader til du har fundet formlen for hvad der virker for dig i en travl hverdag, det er super fedt! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er så fedt når man får inspiration igennem andre! Især for os der ikke har en personlig træner synes jeg let det kan blive ensformigt og jeg kan i hvert fald nemt komme til at glemme at variere min træning.

  Når det så er sagt, så træner jeg også alene, eller sammen med min kæreste. De fleste af mine veninder træner ikke særlig meget, og hvis de gør er det primært holdtræning og det giiiider jeg bare ikke :b

  Det ser i hvert fald ud til at have været en god træning, der gad jeg da godt lige have været med! 🙂

  Helle – http://www.tryingtogetfit.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Helle! Vi er helt enige omkring holdtræning, jeg kan simpelthen heller ikke tage mig sammen til at bruge tid på det, så hellere træne alene – det virker mere fleksibelt og effektivt i mine øjne! Fedt du har mulighed for at træne med din kæreste når nu veninderne ikke helt er til det, måske skulle du også prøve at søge efter træningspartnere i forskellige trænings fora på nettet? Det var derfor jeg skrev ud og det gik virkelig godt 😀 Hvor bor du henne i landet?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Travlhed, træthed og tvivl!