Opskrift: Glutenfri grove boller med ekstra protein!

Bikinibøf eller bare buttet? Tanker om at bulke!

55 kg. Tallene lyser fra vægten og mine lettere svedige fødder stiger ned. Jeg kan mærke mit hjerte banker og en snigende panik breder sig i min krop. De rationelle tanker kæmper en brav kamp med de irrationelle i mit hoved. Som jeg står der foran vægten udkæmpes en krig i min krop. Er det okay at veje ”så meget”? Er jeg fjollet nu fordi jeg kun er 163 cm høj? Hvorfor tillægger jeg et tal på en vægt så stor betydning? Er det her projekt løbet løbsk? Træk vejret helt ned i maven…

Fra buttet til tynd og nu et sted midt i mellem?

Jeg har ikke vejet så meget siden dengang jeg var en usikker og lettere buttet teenager med hormonelle forandringer og svingende spisevaner. Den vægt har siden været mit skræmmeeksempel for hvor højt jeg “måtte” komme op. I andre perioder af mit liv har jeg kæmpet en brav kamp for at holde det magiske tal på vægten så langt under de 50 kg som muligt. Ingen af dele var hverken særlig pænt, sundt eller sjovt. Før min styrketræning var jeg nogenlunde blevet tilfreds med min slanke, men bløde str. 36 krop der vejede ca. 51-52 kg. Nu er mit mål at tage på i muskelmasse mod bikinifitness 2015 og det kræver masse på kroppen, men det er bestemt ikke nemt at tage på med vilje.

I hver deres boksehjørne står  den sundhedsrealistiske fornuft og den vægtbesatte kontrol. De udkæmper stadig deres kamp på den mentale arena som jeg står  foran vægten. Tallet falmer på vægten og tomheden på skærmen giver den vægtbesatte kontrol det første slag: du bør nok droppe mandlerne til alle måltider denne uge og skære mindst 10 gram fra havregrøden til morgenmad i morgen!

Du kan ikke opbygge muskel uden at være i kalorieoverskud…

Men vent: en rejse mod scenen i bikinifitness kræver jo muskler. Og de vokser ikke uden mad. Jeg kan se at min krop er blevet større henover de sidste par måneder, men jeg kan også mærke en utrolig fremgang i min styrke. Jeg har aldrig kunne løfte så tungt som jeg gør nu og min styrke er stødt stigende. Og betyder det ikke mere end et lille ekstra lag fedt på maven?

BAM! Fornuften får  det næste slag i den mentale bokseringen og min vejrtrækning falder til ro. Mad er jo brændstof, der giver min krop mulighed for at præstere.

Strong is the new skinny – men gælder det også mig?

Fitnessbølgen er overalt og vi bombarderes alle med perfekte smukke mennesker med sixpack. Men ingen spørger hvor lang tid det har taget dem at nå dertil, hvor mange år har de trænet og vent: hvordan ser de allesammen ud off season? Ingen har sixpack året rundt og selv professionelle fitnessatleter har en blødere form mens de bulker – tager på i muskelmasse. Processen mod en trænet krop er lang og det er langt sundere for kroppen med en langsigtet plan der gradvist opbygger muskelmasse og dernæst, langsomt, får fedtprocenten ned. Min off season form er meget langt fra den smukke atlet Andreia Braziers, men det er fedt at se forskellen på hendes konkurrence og hverdagsform.

Knockout! Det endelig slag i boksekampen er slået. Hvem vandt? Det gjorde fornuften! Jeg er god nok som jeg er og stærk ER bedre end tynd! Derfor tør jeg nu også dele billeder af min nuværende form og jeg tør at skrive personlige indlæg om de tanker der måske er knap så pæne eller fyldt med overskud. Det er en rejse og jeg har lang vej endnu, men jeg lærer virkelig meget både fysisk og mentalt af denne proces. Tak fordi i læser med 🙂

Opdateret note: Jeg vil gerne pointere, at dette er min personlige “skræmmevægt” og kommer af, at jeg som usikker teenager vejede netop dette tal. Vægt er utrolig individuelt og det kan svinge meget hvad der opleves som en “passende” vægt fra person til person, også med samme højde. Vægt er IKKE et udtryk for din sundhed, din styrke eller din værdi. Dette er blot min personlige oplevelse af det at se tallet på vægten stige.

Kan du genkende de tanker jeg skriver om at bulke? Og hvordan er dit forhold til din krop?

Dette indlæg kan også læses på Fitnesseliten.dk

   

20 kommentarer

 • Pyh, kan så godt følge dine tanker, Anna. Men du klarer den så flot – og du må bare prøve at huske på at der er menin med “galskaben” 🙂

  Haha, ville ønske at jeg skulle bulke – pt gør jeg det mere eller mindre ufrivilligt, fordi jeg bare er mega sulten, har munden fyldt med søde tænder og en rygrad som en regnorm.

  Jeg hepper på dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Anne Sofie! Hvor er du bare virkelig sød altså, dine ord varmer rigtig meget! Det er nogle gange meget svært at holde et så langsigtet mål for øje og jeg har netop de dårlige dage hvor jeg bare føler mig som en flodhest, men heldigvis vinder de fornuftige tanker som regel!
   He he, jeg kender godt det med bare at være vildt sulten, men mon ikke det er din krop der fortæller dig noget? Måske træner du egentlig mere end du tror og har brug for mere mad? Join me on the bulk side 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Hej Anna. Ikke helt ift dit indlæg idag, men… Hvordan har din hofte og ryg det, med din træning? Kan du mærke du er stærkere ift. Dine “skavanker” ( eller hvad man nu skal kalde det ) og har du flere eller færre smerter? Jeg spørger, fordi jeg selv har ondt i mit SI led og mange ryg øvelser kan jeg slet ikke lave for smerter.
  Jeg synes du er sej og ærlig, og jeg holder af din blog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Malene 🙂 Mange tak for din kommentar og din ros til bloggen, det betyder rigtig meget for mig at du er glad for at læse med 🙂 Jeg prøver at være så ærligt som muligt og både skrive om op og ned ture, det er virkelig fedt at det bliver værdsat 🙂
   Hvor er jeg bare ked af at høre du har smerter! Jeg ved hvor meget det betyder for hverdagen og hvor træt man bliver når kroppen gør ondt. Min hofte og ryg har helt sikkert haft gavn af styrketræningen, men det har taget lang tid, krævet utrolig mange timer ved en fysioterapeut og mange rutsjebane ture før jeg er nået hertil. Nu arbejder jeg på at gøre min krop stærkere og vigtigst: jeg stopper når jeg får ondt eller bliver for træt. Det er meget vigtigt med fokus på at arbejde MED kroppen og ikke IMOD den, ellers bliver man aldrig stærkere. Det er nok en accept af at det hele går lidt langsommere end jeg egentlig gerne ville og så at jeg heldigvis er så “fikset” med operationer som jeg kan blive. Men jeg kan kun anbefale dig at styrketræne for at styrke dine led – så længe du har en dygtig træner, fys og en læge koblet på så du ikke overtræner eller får forkert teknik 🙂

   Rigtig meget held og lykke med din træning!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Tak for det. Jeg har både fys, kiropraktor og læge med, dog har de jo hver deres tilgang, og hver deres løsningsforslag – og bla. derfor har du så meget ret – Man må og skal lytte til kroppen. Ja, accepten af langsommelighed og ikke at kunne det , man kunne før eller i højere tempo. Det er mentalt hårdt arbejde.
   Du er sej altså! Og tak for dit personlige svar.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Mange tak! Det er virkelig taget mig lang tid, mange tudeture og mange frustrerede følelser at nå hertil, men jeg føler nu at jeg har accepteret min krop og dens begrænsninger, men at jeg ved at lytte til den kan bygge den, langsomt, op med træning. Det er altid svært når forskellige fagpersoner siger forskellige ting. Mit bedste råd er netop at du lytter til dig selv og din mavefornemmelse, bliv god til at mærke din egen krop og tag de råd ind som giver mening for dig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • 55kg? roo på ven, jeg vejer mindst 10 kg mere end dig og er præcis lige så høj:) Og nej, det er ikke kun muskler, derfor er jeg netop igen igen igen på diæt 😛

  Du ser godt ud! Glem vægten, kig dig i spejlet! Du har en flot off season, meget flottere end mange andres. Og lad være med at sammenligne dig med hardcore fitnessmodeller. Det er heller ikke alle der kan holde sig i så insane en form uden ‘hjælp’.. just saying!:)
  Hilsen Nana
  http://www.nana-regalah.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Årh, sikke en fantastisk kommentar at læse og særligt når ordene kommer fra dig Nana – tusind tak! Jeg værdsætter utrolig meget at høre fra en erfaren bikinidame som dig at min off season ser okay ud! Jeg prøver meget ikke at sammenligne mig for meget med andre og huske at alle kroppe er forskellige, alle processer er forskellige og at vægten ikke fortæller noget om min styrke eller sundhed. Det virker på gode dage og på dårlige dage føler jeg mig bare som en flødebolle 😉
   Vejer du 10 kg mere? Det siger lidt om hvor lidt man egentlig kan bruge vægten til noget, du er jo bomstærk og super sej! Føler med dig og sender gode diæt tanker, det må være hårdt! Og så nyder jeg min off season periode lidt mere 😛

   Stort knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Anna
  Kan sagtens følge dig og dine tanker omkring vægt og træning! Især det med at man gerne vil veje et bestemt tal!
  Synes du klarer det super godt og nyder at læse med på din blog 🙂
  kh Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Maria. Tusind tak for din søde kommentar, jeg er virkelig glad for at du kan li at læse med, det betyder rigtig meget! Og tak for de søde ord, du har helt ret: man kan ikke bruge vægten til en skid! Men vi kvinder er alligevel lidt for gode til at tilægge den betydning. Jeg håber også at du får vendt dine negative tanker om vægten, vi må lige støtte hinanden i at det tal er ligegyldigt! 🙂
   Kh Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • J

  Det var som at læse mine egne tanker!
  Har dog lidt en anden historie – jeg har vejet alt for meget og opnået et “stort” vægttab. Det har dog medført, at jeg har angst for kcal. og tallet på vægten har været styrende i lang tid.
  Anyways – jeg fik personlig træner for 2 mdr. siden nu, og hun sagde: du kan ikke tage muskelmasse på uden at stige i kcal indtag. Min tanke var “fuck fuck fuck FUCK – det ender jo med, at jeg ligner en strandet hval”. Men ligesom hos dig, så har fornuften sejret lidt – og jeg kan se fremskridt i form af muller, og det er da motiverende. 😉
  Har overvejet, at stille op i bikini fitness 2015 – men bulk skræmmer mig, så det er en fornøjelse at følge din blog og dine tanker. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Julie 🙂 Først og fremmest: stort tillykke med dit vægttab, hvor er det sejt! Dernæst kunne jeg godt forestille mig at det var svært at få hovedet med efterfølgende når selve vægttabet er opnået efter en lang periode med kaloritetælling og madforbud. Det må tage tid at lære at mad ikke er farligt og sagtens kan spises uden man bliver en flodhest, men det lyder som om du er på en rigtig god rejse og har en professionel koblet på, det er rigtig godt! Hvor er det fedt at du har oplevet glæden ved styrketræning, jeg håber at stå på scenen sammen med dig i 2015 hvis du beslutter at det kunne være rigtigt for dig 🙂 men det bulk er sgu ikke nemt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • J

   Tak.. 😉
   Nej det kan jeg forestille mig 😉

   Glemte i øvrigt at skrive, at du har en super lækker blog og meget inspirerende 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Tusind tak Julie, det er jeg super glad for at høre! Mange tak fordi du læser med 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla P

  Jeg kan lidt godt sætte mig ind i din tankegang omkring din krop. Jeg var i mine teenager syg af anoreksi og vejede 42 kg og er så en tøs på 187 cm høj. Da jeg blev rask i en alder af 20 år skulle jeg rigtig meget vende mig til at 62 kg var mere end okay at veje og at man ikke var tyk selvom hovedet sagde noget andet!! I dag løber og træner jeg fordi jeg er ved at løbe mig op til et marathon i marts og for at bevise for mig selv at jeg er kommet på den anden side og skal derved spise en del mere når man løber 60-80 km om ugen :o)

  Men til allersidst en dejlig blog du har dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Camilla. Mange tak for din kommentar, det er simpelthen så fantastisk at høre andres erfaringer og tanker om hele debatten om krop og sundhed. Hvor er du bare pisse sej at du er kommet så langt efter et sygdomsforløb med anoreksi, det må have krævet tid, tålmodighed og meget styrke indefra – hatten af for dig! Det må være endnu sværre med den sygdom i bagagen at skulle se mad som brændstof og ikke en fjende, men det er jo netop det mad er: energi, brændstof og nødvendigt for at kroppen kan yde mest muligt. Jeg ønsker dig rigtig meget held og lykke med din løbetræning og er sikker på du ser fantastisk ud med 62 kg! Og jeg er endnu mere sikker på at din krop er gladere end den var på 42 kg 🙂
   Tusind tak for din ros og mange tak fordi du delte dine tanker 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • José

  Hvor er det sørgeligt, at fordi at du træner og er et sted, hvor det er godt for dig, at du skal være SÅ fordomsfuld, og skrive, at hvis man er 1.63, og vejer 55kg. Så vejer man meget. Det synes jeg er en HELT latterlig ting at sige, OGSÅ selvom at det er DIN holdning. Du er endnu bare et fjols, som er med til at gøre at unge mennesker i dag får et helt forkert billede af verden. Du kan ikke tillade dig at stille spørgsmålet: “Er det okay at veje ”så meget”? Tænk dig om inden du skriver noget, når nu vælger at være på et medie som det her. Jeg har faktisk læst alle dine ting – Men da jeg kom til dette, der sprang jeg af. Og du har lige mistet en fan!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Josefine. Tak for din ærlige kommentar.

   Jeg er ked af jeg ikke i indlægget har gjort det klart nok, at den vægt var min personlige “skræmmevægt” da jeg som teenager var usikker på mig selv og min krop. Det er derfra min “skræk” for lige netop det tal kommer. Det har intet at gøre med at den vægt er specielt høj og slet ikke for en ung kvinde på min højde. Derudover er vægt jo utrolig individuelt og det kan svinge meget hvilken vægt der er passende fra person til person, selvom de har samme højde. Det er netop min intention at fremstille et mere nuanceret og mere åbent billede af hvad sundhed er, og jeg beklager meget at det ikke har skinnet igennem i dette indlæg. Jeg vil lave en note hvor jeg pointerer, at vægt er individuelt og IKKE et mål for din sundhed, din styrke, dit udseende og bestemt ikke for din værdi.
   Det jeg her har prøvet at beskrive er min personlige oplevelse af en rejse mod en bikinifitnesskrop, der jo er en slags ekstrem. Derfor vil bloggen også afspejle min subjektiv mening og de følelser der kommer frem undervejs. Jeg vil tage din kommentar til mig og tænke meget over mine formuleringer, da det sidste jeg ønsker er, at bidrage til en verden hvor unge mennesker får det skidt med sig selv over ikke at veje noget bestemt.

   Jeg er ked af du ikke føler bloggen længere er noget for dig, men jeg respekterer naturligvis dit valg og håber du vil læse dette svar som en uddybende pointe fra dette indlæg.

   Mvh Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

   Jeg bliver simpelthen nødt til at kommentere på dette – IK fordi blog-ejer Anna har brug for nogen til at forsvare sig, men fordi jeg SLET ikk læste indlægget på den måde du har gjort.
   Jeg synes, at det er meget tydeligt i indlægget, at hun netop skriver det er en krig i hendes krop. Og at hun skriver ‘meget’ i citationstegn, netop er for at pointere, at vægten og det tal er ligegyldigt og latterligt og at det netop er tidligere følelser forbundet med dette tal, som dukker op.
   Dermed sagt, at hun netop har rykket sig fra det, at man skal veje så lidt som muligt, men at der nu er vigtigere ting. Det er da ikke at være et fjols, det er at være et forbillede!

   Bare min mening og ikke for at holde hånden over nogen, men ting kan læses på mange måder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Charlotte. Tusind TAK for din kommentar, den gjorde mig rigtig glad! Jeg prøver at tænke over alle mine formuleringer, men det kan ike undgås at et indlæg på skrift bliver læst og tolket på forskellig vis. Den kommentar du hentyder til gjorde mig rigtig ked af det, for jeg var bange for at flere havde læst mine ord ligesom hun havde gjort. Derfor gør det mig glad at læse, at du har opfattet indlægget præcis sådan som det var min hensigt at skrive det. Jeg ønsker for alt i verden ikke at bidrage til en negativ opfattelse af krop og vægt – nærmere det modsatte! Og det er præcis det jeg prøvede med indlægget, at vægtens tal er ligegyldigt, men at vi måske alle (i hvert fald mig) kender til de til tider irrationelle følelser der kan blive forbundet med det tal.

   Mange tak for dine tanker om dette indlæg og tak fordi du læser med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Opskrift: Glutenfri grove boller med ekstra protein!