Stem på min opskrift i Kira Eggers konkurrence!

Inspirerende kvinder: Nana Regalah!

Endnu et indlæg i serien om de inspirerende kvinder! Jeg har glædet mig til at udgive dette indlæg, da Nana var en af de første bikinipiger som jeg begyndte at følge online. Jeg kan tydelig huske de første billeder jeg så af hende i den strålende grønne bikini – wow! Hendes form var utrolig og hendes glimt i øjet brændte virkeligheden igennem. Da jeg efterfølgende fandt ud af at hun skriver fantastisk, har en stor portion selvironi og driver en utrolig læseværdig blog, så var jeg helt solgt.

Hun blev nr. 5 til debutantstævnet i bikinifitness 2013 og har siden skiftet bikinien ud med leg med de tunge drenge, nu træner hun nemlig til et stævne i styrkeløft i maj. Hvor sejt er det ikke lige? Nana er klart en af de meste inspirerende fitnessdamer i Danmark og jeg håber i tager godt imod mit lille intervew med hende:

Hvordan tolker du ordet sundhed i din egen hverdag?

Jeg tænker det er noget med at man har et sundt forhold til sin krop, sin træning og til sin kost.  Med et  sundt forhold til sin krop  mener jeg, at man har accepteret sin krop som den er NU, uanset om man har et ønske eller ej at ændre på den. Dvs. man er glad og stolt af sin krop også selv om der er ting man ønsker at ændre. Ens udgangspunkt skal være “Min krop er flot som den er nu – men den kan blive endnu bedre” modsat “Jeg er utilfreds med min krop – den skal forbedres”. 

Med et sundt forhold til sin træning mener jeg, at man ser træningen som noget man nyder at gøre og finder glæde i – og ikke straffer sig selv med træning.

Med et sundt forhold til kost mener jeg et afslappet forhold modsat et fanatisk nærmest religiøst forhold til enten de enkelte fødevarer, makrofordelingen, kalorietallet og de såkaldte cheat meals. Cheat meals skal indtages uden dårlig samvittighed. Nogle personer stopper med at indtage visse fødevarer(fx gluten og mælk) fordi der kører en trend med en masse forbud. Det er fint nok at prøve sig frem og finde ud af, hvad der virker for én selv. Men hvis man aldrig har døjet med problemer med gluten – hvorfor så undvære det?

Hvor kommer dit personlige drive fra?

Det er meget forskelligt. Nogen gange er jeg inde i et ‘flow’ hvor det hele bare kører; jeg føler mig stærk og har det godt med min krop. Træning er for mig mit frirum, hvor jeg slapper af og bruger kroppen i stedet for hovedet. Sommetider spekulerer jeg om folk synes jeg virker arrogant fordi jeg ikke rigtig taler med nogen under træning. Men når jeg er i mit trænings-mode, så fokuserer jeg 100 procent på mig selv og min træning. Så motiveres jeg af at være inde i dette flow, hvor jeg føler mig ‘awesome’ 😀 Men jeg har også perioder hvor jeg ikke er i flow, og det er her man sommetider må hente sit ‘drive’ udefra. Hvad skal der ændres for at gøre træningen sjov igen? Her kan et spark udefra sommetider hjælpe, f.eks. ved at lade sig inspirere af andre. Jeg har lige haft en downperiode, hvor jeg ikke magtede at træne, følte jeg så tyk ud, var svag og var flov over at vise mig i træningscenteret. Her fik jeg noget sparring af min kammerat, der også laver mine programmer. Han lavede mit program fuldstændig om, og sagde at jeg burde tage nogle holdtimer i FW for at prøve og se noget nyt. Det hjalp! Mit drive er tilbage med fornyet styrke:)

Hvad er det bedste råd du nogensinde har fået fra nogen som du gerne vil give videre til andre kvinder?

At motivation er flugtig. Man kan ikke være motiveret 100 procent af tiden. Det er naturligt at man har down-perioder, hvor man er super demotiveret, og det er OK! Det er der man lige må sparke sig selv i gang, give den en skale og evt. finde inspiration udefra/ændre nogle ting. Det synes jeg er vigtigt man husker sig selv på. Jeg forsøger selv ikke at slå mig selv i hovedet fordi jeg i en periode synes træning og sund kost kører af lård til:) Det kommer igen.

Tusind tak til Nana, det var fantastisk at læse dine inspirerende ord.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Stem på min opskrift i Kira Eggers konkurrence!