When fitness meets fashion: træningstøj skal udstråle POWER!

Bikiniform: Hop med på en detox som ikke er detox..

Nu er halvdelen af maj måneds udfordring gået. Hvad kan vi gøre for at de næste to uger bliver lidt sundere, så den bikini bliver lidt lækrere at have på? Personligt vælger jeg en detox!

Detox. Hver gang jeg læser ordet, så kribler det i mig. Hvad  får folk ud af at sulte sig i flere uger og “rense ud”? Jeg er mildest talt skeptisk, da det oftest bruges til et hurtigt vægttab, hvilket jeg tidligere har skrevet min (negative) holdning overfor.  Jeg er derimod positiv overfor kosttilskud og anvender selv tilskud i form af proteinpulver, vitaminer og kreatin for at få det mest optimale ud af træningen. Derfor takkede jeg ja til invitationen fra VivaVita om at høre om deres produkter.

Hvem er VitaViva?

VitaViva startede i 1998 og beskæftigede sig oprindeligt med AIDS syge patienter, der havde brug for at få immunforsvaret genopbygget. Nu har de fortsat fokus på sygdomsbehandling, primært cancer patienter, men har også udvidet deres sortiment med en livsstilsserie af kosttilskud og forebyggelse.

Hvad er 15 day cleanse?

“15 day cleanse hjælper effektivt tarmkanalen af med ophobet affaldsstoffer, reducerer oppustetged, bidrager til øget energi og kan give flere kilo i vægttab”. Det lyder jo altsammen meget godt, men hvad er egentlig i det her produkt?

 • Laxitative urter
 • Naturlige fibre
 • Mælkesyre bakterier
 • Lakridsrod (der har en beroligende effekt på tarmen)

Det anbefales, at kosten holdes så ren og letfordøjelig som muligt under de 15 dage, så kroppen kan få genopbygget tarmfunktionerne. Derfor bør man undgå forarbejdede fødevarer, rødt kød og  mælkeprodukter, men primært spise:

 • Masser af grønt
 • Masser af fisk og kylling (ikke rødt kød)
 • Nødder, kerner og frø
 • Havregryn (glutenfri)

Hvordan vil jeg bruge de 15 dage?

Jeg spiser i forvejen glutenfrit og sukkerfrit (med mindre jeg har en cheatday, host host), men har et par dårlige vaner som jeg ønsker at få gjort  kål på. Derfor vil jeg begrænse mit indtag  af sødemidler, kaffe og diverse barer, samt primært spise naturlige fødevarer de næste 15 dage. Måneden efter vil jeg bruge de anbefalede “Brazilan burn” ovenpå udrensningen, der stimulerer kroppens blodcirkulation og forbrænding.

 Skal du være med?

Dette er IKKE  en opfordring til at sulte sig i 15 dage eller tage afføringspiller for at “detoxe”. Det handler for mig om at få sat min fordøjelse på plads og få sat fokus på dårlige vaner i  hverdagen.

 Er du frisk på at finde én dårlig vane at slippe af med og én god vane at fortsætte med?

15 dage: sæt i gang!

 

   

14 kommentarer

 • Victoria

  Jeg kunne rigtig godt tænke mig at prøve 15 day cleanse, men det er lidt for mange penge oven i alle de andre kosttilskud. Så tænkte om du ikke vil spørge vitaviva om vi kan få et godt sommertilbud på dem, til lige at booste bikini formen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Victoria. Fedt du synes det lyder spændende! Lige nu koster 15 day cleanse 187 kr. på VitaViva.com, men jeg skriver gerne til dem og hører om jeg kan forhandle en læserrabat eller giveaway i hus 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Victoria

   Fedt, tak. Så krydser jeg fingre 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Celina

  Kan se at det indeholder senna leaves, eller sennesblade om man vil, det samme som er “driv kraften” i Seasalt’s grøn-te. Jeg kan anbefale at være i nærheden af et toilet nogle timer efter indtagelse da det skaber “aktivitet i tarmen”…;o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Ha ha, det har du ganske ret i Celina! Det kan jeg allerede nu afsløre 😉 heldigvis blev vi “advaret” af de dygtige fagfolk fra VitaViva, så jeg var forberedt! Det skal jo ud af kroppen igen 😛 Har du gode erfaringer med teen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Celina

   Ja, det har jeg. Jeg har et lidt trælst fordøjelses system det ikke er synderlig imponeret for forarbejdede fødevare, korn og sukker så jeg bruger der når jeg er inviteret i byen, og ikke ved om jeg kan komme til at undgå ovenstående, som en “hjælp” for kroppen til hurtigt at få tingene igennem systemet :o)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Celina. Det lyder som om du har nogle problemer med maven, det er bare SÅ irriterende og jeg kender godt hvor frustreret man bliver. Har du prøvet at undgå fx. gluten i én uge og laktose i en anden uge for at mærke efter om det kan være det der irriterer din mave? Jeg er selv kun lige startet på denne 15 dages detox, så ved endnu ikke om jeg kan anbefale den, men Vitavia var meget professionelle og faglige til mødet i tirsdags, så måske skulle du sende dem en mail og beskrive din kost og symptomer? Måske har de nogle kosttilskud de kan anbefale dig?
   Rigtig meget held og lykke med at få styr på maven! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Celina

   Jeg har ikke spist gluten i flere år, så ja :o). Spiser med inspiration fra paleo og lchf og det dutter! Det kan bare være svært når man er ude og spise og ikke helt kan gennemskue hvad maden indeholder ;o)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Det lyder bestemt som om at du trives bedst uden gluten og med få kulhydrater i din kost. Det er altid svært når man er ude, særligt med forskellige dressinger og saucer som det kan være tricky at gennemskue indholdet af. Det bedste råd jeg kan give er: hellere på den sikre side! Jeg vælger altid (hvor jeg kan) naturligt glutenfri varer og prøver at undgå for komplicerede retter, men det kan være svært og til tider lidt kedeligt at spise ude 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sillewholikeren

   Det er faktisk netop det, der er med til at øge vægttabet! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hejsa, super fin blog du har – kig forbi min blog &evt. instagram hvis du får lyst 🙂

  //Line
  http://www.linebiine.blogspot.com
  @Linebiine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Tusind tak Line, det sætter jeg pris på at du skriver og jeg vil da også tjekke din blog ud 🙂
   Go aften 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fornuftig tilgang til “detox”. Virkelig inspirerende! Glæder mig til at følge med.

  Den danske oversættelse “udrenselse” er også en smule fattigt, da detox jo, som du netop skriver, nærmere handler om for en tid at fokusere på ‘usunde’ og/eller ‘skadelige’ fødevarer, drikkevarer etc. i kroppen for at forbedre ens sundhed 🙂

  Slankekur, nej tak. Øget velvære og sundhed, ja tak! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Vi er ganske enige Carina, fokus på velvære fremfor at tabe sig alt for hurtigt! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

When fitness meets fashion: træningstøj skal udstråle POWER!