Fuck size zero: jeg vil hellere have stærke end tynde ben!

Detox opskrift: glutenfri kerneboller med gods i!

Hvad enten du lever glutenfrit, er hoppet med på min detox eller bare prøver at spare lidt på kulhydraterne i hverdagen, så kan brød godt være savnet i kosten. Det kan det i hvert fald til tider for mit vedkommende. Glutenfrit brød er tricky at få til at lykkedes og det bliver aldrig helt det samme som rigtigt brød, men det kan jeg heldigvis næsten ikke huske hvordan smager alligevel 😉

Jeg har kastet mig ud i glutenfri boller HER og HER, men synes selv at dagens opskrift er den bedste til dato! Den er super duper simpel:

  • 2 dl blendede mandler (til mandelmel)
  • 1 dl hørfrø
  • 2 dl hasselnødder blendet lidt grovere end mel (gerne nogle grove stykker)
  • 1 dl knuste valnødder (eller helt grofthakkede)
  • 1 knivspids salt
  • 2 spsk Fiberhusk
  • 1 dl lunkent vand
  • 2 dl glutenfri havregryn
  • 2 æg og 1 æggehvide

Det hele blandes i en stor skål og fordeles i enten en stor brødform, som klatter på en bageplade eller i muffinsforme. Derefter bages det hele i ca. 30 minutter ved 180 grader varmluft.

De er gode enten som morgenmad, i madpakken eller som mellemmåltid på farten hvis man mangler lidt godt fedt og nogle langsomme kulhydrater. Herunder er de serveret med lidt tørrede morbær som smager helt fantastisk. Bollerne kan  fint fryses og tages op til travle dage, hvilket jeg altid synes er en stor fordel ved opskrifter 🙂

Savner du også brød i hverdagen? Og bager du glutenfrit?

 

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fuck size zero: jeg vil hellere have stærke end tynde ben!