Fokus på kroppen: hvad er du mest usikker på ved din krop?

Fokus på kroppen: Hvad er du gladest for ved dig selv?

I går skrev jeg om hvad jeg er mest usikker over ved min egen krop. Det kan du læse HER. I dag vender jeg fokus og skriver om hvad jeg er gladest for mig selv. Men hov, den er altid sværere! Vi kvinder er meget gode til at tale grimt om os selv, se blandt andet emnet “fattalk”, men vi er knap så gode til at rose os selv. Det er sikkert nemt for dig at finde de første 10 ting du gerne vil ændre ved din krop, men kan du finde 10 ting du er glad for?

Skal vi ikke blive bedre til at rose os selv?

Hvad er jeg gladest for ved min krop?

Mine skuldre! Jeg har aldrig kunne træne særlig meget grundet mine dårlige hofte, operationer og efterfølgende genoptræning igennem flere år. De perioder hvor jeg har kunne træne har det mest været cardio og/eller holdtræning. I de perioder var mit fokus mest på at blive tynd og slet ikke på muskler, men meget har (heldigvis) ændret sig siden!

Hvorfor er jeg vild med runde skuldre?

Jeg har derfor aldrig tænkt over det smukke ved skuldre, men det har jeg nu! De er svære at få til at vokse de små skuldre, men jeg begynder at kunne se fremskridt på min overkrop og særligt skuldrene. Det er fedt at mærke en forandring i min styrke og jeg føler mig både svag og stærk på samme tid når jeg står og kæmper med vægtene på min skulderdag. Og der skal ikke meget vægt på før det begynder at gøre ondt!

Det kan lyde fjollet at have så meget fokus på bestemte kropsdele, men det er bare en helt speciel (og paradoksal) følelse når det hele syrer til og alt i kroppen skriger på at man slipper vægten – og så tager man lige en enkelt gentagelse mere. Den følelse giver mig en stor glæde og tilfredsstillelse! Derudover er jeg vild med at mine arme har noget markering og fylde!

Hvad er du gladest for ved din krop? Og hvordan har du det med skuldre?

   

2 kommentarer

 • Celina

  Skønt emne at have fokus på! Kvinder er desværre, meget ofte svært utilfredse med dem selv! Vi er smukke væsner der skal have kurver og fedt på kroppen for at være frugtbare og dermed attraktive for det modsatte køn! Det harmonere desværre bare ikke så godt med strong is the new skinny og den six pack der følger med til den pakke.

  Selv er jeg sports freak, lidt små tosset som familien siger, med et glimt i øjet, og har i kraft af er højt aktivitets niveau haft svært ved at holde vægten. 170 cm og 51 kg og en fedt % på 12 er ikke optimalt, det 62 kg og en fedt % på små 20 til gengæld, for så fungere systemet, for mit vedkommende, som det skal!

  Selv er jeg super glad for mine muskuløse arme og min mave plus de smukke strækmærker der er blevet forseglet i min hud som et evigt minde om at jeg har båret på min datter i 9 måneder

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Celina 🙂 Tak skal du have, jeg synes også selv det er et rigtigt vigtigt emne at sætte fokus på! Vi kvinder er nemlig som du skriver ALT for dårlige til at værdsætte os selv! Det er et interessant perspektiv du bringer på banen med vores biologiske “fødedygtige” signaler som jo netop er brede hofter og typisk et ekstra fedtlag. Det er sjovt som skønhedsidealer forandrer sig på tværs af historien og kulturen. Og ja, lige nu må man vist erkende at der er fitnessbølgen der præger idealet.
   Jeg er vild med dit fokus på at fungere optimalt! Sundhed kommer så ofte til udelukkende at handle om udseende, men du har jo helt ret: det gælder om t have det godt og have en krop der fungerer først og fremmest!
   Tusind tak for din kommentar, jeg er sikker på du ser fantastisk ud med dine stærke arme og smukke mave med mærker efter din datters vej til verden 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Fokus på kroppen: hvad er du mest usikker på ved din krop?