Lowcarb dessert: kakao oopsies med chokoladecreme!

Fokus på kroppen: hvad er du mest usikker på ved din krop?

Jeg fokuserer meget på at formidle et positivt bodyimage herpå bloggen. Det betyder meget, at min krops fysiske fremtoning ikke altid kobles til hvordan jeg har det med mig selv følelsesmæssigt. En kobling mellem de to ting kan naturligvis ikke helt undgåes og jeg mærker da også, at jeg bliver gladere indeni når jeg er gladere for min krop udenpå.

Det tror jeg de fleste kvinder kan nikke genkendende til?

Det er ikke for at frasige mig et overfladisk fokus – jeg træner jo for at blive lækker i en bikini på en scene om et års tid, men for at fokusere ligeså meget på den mentale side af en livsstil med fokus på sundhed som den fysiske. I maj var bloggens tema “bikiniform” og jeg skrev meget om det at acceptere sin krop på alle stadier i en forandringsprocess. Du kan læse mere HER og HER.

Når det er sagt, så mener jeg også, at det skal være legitimt at have områder af kroppen som man ikke er tilfreds med og gerne vil arbejde på. Der kan hurtigt gå lidt berøringsangst i den hvor det ikke er i orden at sige hvis man fx. ikke er glad for sine ben. For så “hviler man ikke i sig selv”. Den hopper jeg ikke på!

Det skal være i orden at have områder af kroppen hvor man fysisk ikke er tilfreds – så længe man ikke kobler utilfredsheden med ens selvværd eller ens selvtillid. Den problemstilling er utrolig personlig og sårbar, men det er en vigtig sondring, synes jeg.

Hvad er jeg mest usikker på ved min krop?

Min mave! Det har altid været min mave! Ligeså længe jeg kan huske en form for bevidsthed omkring hvordan jeg selv så ud – der har maven været min kæphest. Den har altid været for kort, for blød, for dellet, for.. Fortsæt selv listen 😉

Nu arbejder jeg mod en mere muskuløs krop og for at opbygge muskelmasse, der skal man være i kalorieoverskud. Derfor må jeg acceptere lidt ekstra blødhed på maven, da resten af min krop opbygger muskelmasse. Min mave er blevet stærkere og jeg ved, at der indenunder fedtet gemmer sig nogle fine mavemuskler. De får lov til at komme ud når min fedtprocent skal ned. Indtil da må jeg nyde min mave som den er!

Hvad kan jeg gøre for at blive gladere for min mave?

Først og fremmest kan jeg acceptere min bygning fra naturens side. Jeg har ikke særlig brede hofte og jeg lagrer ikke meget fedt på hofte og lår, til gengæld kan jeg se det på min mave efter få dage med usund mad. Jeg lagrer altså mit fedt på maven og sådan er det. Jeg kunne naturligvis godt være på evig slankekur og stræbe efter en flad, flad mave, men det har jeg ikke tænkt mig. I stedet vil jeg arbejde på at tænke mere langsigtet  og huske at nyde min krop i hele processen!

I morgen vender jeg fokus og fortæller hvad jeg er gladest for ved min egen krop!

Hvad er du mest usikker på ved din krop? Og hvilke tanker har du om den usikkerhed?

   

2 kommentarer

 • Nanna

  Hvor er det skønt, at se en kvinde med samme kropsform som jeg selv! Jeg synes ikke jeg ser andet end kvinder med kurvede hofter, struttende numser og flade maver – men vi render rundt med smalle hofter og en let bulende mave, for mit vedkommende også en bagdel så flad som en pandekage 😉
  Jeg har faktisk samme højde som dig og vejer omkring 50 kg, men jeg er langt fra tilfreds med min krop og især min mave, så er netop startet op med fast styrketræning igen og synes din blog er meget inspirerende.
  Disse kvinder jeg beskrev før, giver mig et ideal jeg føler jeg skal leve op til, men det er totalt urealistisk når jeg slet ikke har samme kropsbygning som dem.
  Derfor er det rart at se dig, slank, smuk og sund, blogge herinde. Og det er super fedt, at du vil stille op i Bikini Fitness – det giver mig håb om, at vores kropsform også kan komme til at se fuldstændig skarp ud 🙂
  Held og lykke med bikiniformen og keep up the good work!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Nanna. Dejligt du kan bruge min blog til inspiration 🙂 Jeg tror mange af de fitnessmodeller og atleter der pryder både blade og sociale medier står knivsparkt i det øjeblik billedet tages, men der er jo meget læseren ikke ser. Lige op til en konkurrence er fedtprocenten meget lav, de spiser helt særlig diætmad og træner mange timer i døgnet. Det er ikke en form som kan holdes året rundt – hvis velvære og overskud skal følge med. Det er alligevel svært ikke at blive påvirket af de idealer, det kender jeg godt selv, men jeg prøver at se dem som inspiration, men ikke et direkte overførbart mål hvis det giver mening?
   Vi er jo alle født med forskellige kropstyper og har man ikke naturligt de timeglaskurver og den flade mave, så må man arbejde for dem (hvis det er det man ønsker selvfølgelig). Jeg synes det er fedt at styrketræning kan forme kroppen og jeg arbejder hårdt på en stærkere mave og større bagdel, men det tager super lang tid. Derfor tror jeg også arbejdet er todelt: både fysisk i form af kost og træning, men også mentalt i form af kropsaccept og kærlighed. Man må elske sig selv, hvor kliché det end lyder, og arbejder videre derfra.

   Tusind tak for din kommentar og din opbakning 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Lowcarb dessert: kakao oopsies med chokoladecreme!