Gæsteblog: Sådan undgår du jetlag på rejsen - sund flyvetur!

Guide: Sund i lufthavnen – Danmark vs. Udlandet

Måske er jeg bare en træt og sur type med jetlag, men Kastrup halter godt nok langt bagefter det internationale niveau når det kommer til sunde valg i lufthavnen. Her er min mini-guide til hvordan du træffer sund(ere) valg når du er på farten i en lufthavn.

Vælg det “bedste bud”

Jeg har tidligere været utrolig rigid og binær i min tankegang omkring sundhed. Det var enten 100% sundt med kun rene, naturlige råvarer eller ingenting. Jeg præsterede faktisk næsten ikke at spise det døgn jeg var på farten sidste gang jeg rejste til Canada – ikke en god mulighed! Eller også er jeg gået helt i den anden grøft og har spist 100% usundt, for “det kunne jo være ligemeget når jeg først var gået i gang” og så skulle der guffes chokolade!

I dag forsøger jeg at se på de valgmuligheder jeg har på min vej og simpelthen gå efter, hvad jeg vurderer, det bedste bud. Jeg ankom eksempelvis i Kastrup Lufthavn kl 4.30 og kom relativt hurtigt igennem sikkerhedskontrollen inden mit fly kl 7. Der ville sandsynligvis være morgenmad om bord, men jeg ville ikke satse på at det var særlig sundt eller indbydende, så jeg gik på jagt i Kastrup. Havde min mave ikke brokket sig så pokkers meget ved glutenindtag, så havde jeg nok bare købt den groveste bolle Baresso kunne byde på, men det blev til en drikke yoghurt med ekstra protein (dog med rørsukker, men hey.. man kan ikke få det hele), en banan og de usaltede valnødder jeg selv have i tasken. Til frokost blev det hele dog en del lettere, da jeg befandt mig i Frankfurt og havde langt flere sunde valg tilgængelige.

Du kan selvfølgelig også bare vælge at sige fuck det hele og gå på Burger King – det er jo så sjældent at man er i lufthavnen 😉

Kastrup vs. Frankfurt – en verden til forskel

Min morgentrætte jagt efter morgenmad i Kastrup startede og sluttede i 7/11, da der vitterligt ikke var andet at komme efter. Du kan nærmest ikke sparke dig frem for slik/sodavands automater eller kiosker med blade, sodavand og slik, men sunde valg skal du lede længe efter. Jeg fandt frugt i 2 steder ud af alle de steder jeg ledte! Og det var et par forkølede æbler og bananer. Slik derimod, der var stort udvalg…

Du kan også vælge at betale i dyre domme for en morgenmad på nogle af lufthavnens restauranter, men advarsel: en meget hvid bolle med smør og en ret forkølet crossaint kommer, med sort kaffe, nemt til at koste dig tæt på 100 kr – og en masse kalorier uden synderligt meget mæthed. Til gengæld bugnede Frankfurt lufthavn med sunde valg. Bevares, der var også slik og chokolade i lange baner, men hver af deres kioske bød på frugt og flere steder også grøntsagsstave. At give folk flere valgmuligheder og på den måde selv tage stilling til deres næring den pågældende dag – det er god stil!

Der var også flere utroligt lækre økologiske delikatesse caféer med mange muligheder for sunde valg der endda var til at betale. Her ses eksempelvis et stort udvalg kølige salater med alt fra laks og linser til kylling og quiona. Dertil kunne der vælges friskpressede økologiske juice, pakker med usaltede og saltede nødder, frisk frugt og grønt skåret i stave til at tage med på flyet. Jeg nåede at fylde både tasken og maven med mad og snacks, men der var også en lang flyvetur i vente…

Jeg synes, at Danmark skal komme ind i kampen og tilbyde flere sunde valg til folk på farten! Hvad mener du: Er der nok sunde valg i lufthavne?

bloglovin_annawarrington
   

6 kommentarer

 • Sikke et godt indlæg, med brugbar kritik af den danske lufthavn. Det er noget tid siden jeg selv har været der, men husker det nu heller ikke som om der er de vilde bud. Mener faktisk jeg plejer at have eget mad med, just in case 😉
  Men synes helt sikkert der bør være bredere udvalg, ud fra det du præsenterer her, så synes jeg godt der kunne være både flere økologiske restauranter/tilbud, og meget mere frugt og grønt!! 🙂

  Mange hilsner
  Nadja
  http://sunderehverdag.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Nadja. Tak for det, jeg var lidt i tvivl om jeg nu var for kritisk eller mavesur, så det er dejligt andre deler mine tanker 🙂
   Jeg er helt enig med dig, der bør være bredere udvalg! Ikke at der ikke skal være slik, det har helt sikkert lov til at være der, men der kunne da også godt være en mulighed for at vælge noget andet? 😀

   Tak for din kommentar! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære wonderwomanwannabe
  Tak for din interesse i at gøre lufthavnes udbud bedre og sundere. Her i Københavns Lufthavn har vi læst dit indlæg med stor interesse og ærger os over, at du blev nødt til at sammenligne Københavns Lufthavns udbud kl. 7 med Frankfurts kl. 9, da der er stor forskel på udvalget i CPH kl 7 og 9.
  Vi har netop vundet prisen for verdens bedste ‘food and beverage (F&B)’ udvalg – også pga vores udvalg af sunde valgmuligheder, og ønsker at leve op til denne pris i også dine øjne.
  Jeg skriver derfor til dig, for at invitere dig ud på en tur rundt i lufthavnens shoppingcenter en dag sammen med min kollega Anders Barsøe, der har ansvaret for udviklingen af denne del af shoppingcenteret.
  Han vil meget gerne vise dig rundt og fortælle om vores tilgang til udviklingen af centeret – og hvis du skulle have lyst, kan I jo tage en bid mad derude og teste udvalget selv.
  Du må endelig give mig et ring, hvis det er noget, du kunne have lyst til.
  Jeg kan træffes på: 28729578 eller mail lea.holm@cph.dk
  De bedste hilsner Lea Holm, CPH

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Lea.

   Tusind tak for din kommentar, jeg sender straks en mail, da jeg jo også skal retur til København igen og er meget interesseret i at teste jeres udvalg senere på dagen. Det var måske mine lidt tidlige rejsetider der gjorde udvalget i Kastrup mindre, det vil jeg naturligvis gerne sætte på prøve. Stort tillykke med prisen, det er super sejt at en dansk lufthavn har vundet!

   Mvh Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Anna.
  Blev foreslaaet at laese dette indlaeg efter at have laest dagens.
  Hvad synes du egentlig om CPH’s udbud dengang ift. nu?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej 🙂 Jegs synes, det er blevet langt bedre! Der er virkelig mange små og gode steder i lufthavnen, hvor man både kan få noget hurtigt med på farten, men også et mere solidt måltid, hvis man har tid. Jeg er blevet positivt overrasket de sidste gange, jeg har fløjet fra Kastrup 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Gæsteblog: Sådan undgår du jetlag på rejsen - sund flyvetur!