En dag i mad: sommer versionen!

Lowcarb dessert: kakao oopsies med chokoladecreme!

Jeg lovede i dette indlæg at komme med en opskrift på den lækre aftendessert jeg fik i min læseferie hos familien. Hele balladen er naturligt gluten og sukkerfri, men der er smæk på både smag og næring alligevel!

Oopsies er kendt fra LCHF verden (LowCarbHighFat) og laves traditionelt med piskede æggehvider, fuldfed smørreost, Fiberhusk og forskellige smagsgivere. Jeg har leget lidt med den fordeling og lavet en Highprotein Lowcarb og Lowfat udgave af dem. For at der skal være en mere balanceret næringsfordeling (og fordi det smager super godt), så lavede jeg en chokoladecreme som kan spises ovenpå.

Men hvad kan de så være lavet af, tænker du måske?

Den meget simple opskrift:

 • I en skål piskes 2-3 æggehvider
 • Derefter vendes der forsigtet 3 spsk hytteost i æggehviderne
 • Dertil 1 scoop chokoladeproteinpulver
 • 1 teske Fiberhusk
 • Eventuelt 2 spsk. mandelmel alt efter om du vil have lidt fedt i eller ej (kan udelades)
 • De lægges i “klatter” på en bageplade og bages i ca. 20 minutter ved 180 grader varmluft

Chokoladecremen er lavet af 1 blød moset banan, meget finthakkede hasselnødder (bare en lille håndfuld), en smule vand og 1 scoop chokoladeproteinpulver. Og så kunne jeg ikke lade vær med at servere dem med lidt hakkede stykker af min nye yndlingschokolade med 92% kakao – haps for en sund dessert!

Hvad er din yndlings sunde dessert? Og har du prøvet oopsies?

   

2 kommentarer

 • altså, al det overskud du har i det køkken!
  Jeg er meget imponeret 🙂

  Hilsen Nana
  http://www.nana-regalah.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Ha ha, jeg synes faktisk ikke jeg har særlig meget overskud, det meste af min mad er ret basic. Men nu er det jo eksamenstid og de overspringshandlinger laver jo ikke sig selv, vel? 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

En dag i mad: sommer versionen!