Juni tema: sommeren hvor vi giver den gas med udendørs træning!

Om at have 3 hviledage i træk – er jeg afhængig af træning?

I er muligvis trætte af at høre om min visdomstand og mine hamsterkinder. Jeg er i hvert fald træt af at skrive om det og endnu mere træt af at have tandpine 😉 Det er næsten 14 dage siden min tand begyndte at drille og nu over en uge siden den blev opereret ud. Har jeg overholdt tandlægens anbefalinger om at holde mig i ro? Tydeligvis ikke, da det fortsat gør ondt og hæver meget. Det er ris til egen bagdel og en påmindelse om, at jeg burde have lyttet til min krop. Alligevel kom ordren om at holde mig helt i ro i nogle dage lidt som et chok. Ingen træning!?! Hvad skal jeg så lave?

Er jeg blevet afhængig af træning?

De sidste 3 dage har min krop ikke føltes som sig selv. Jeg har haft en indre uro både fysisk og mentalt. Det har været svært for mig at spise mine måltider og jeg har haft lyst til at skære alle kulhydrater fra kosten. “Ellers tager man jo på” – hviskede en ond stemme fra underbevidstheden. En anden ond stemme har hvisket; “Det kan være ligemeget, bare spis alt slik i hele verden og indtag sofaen fra nu af”. Jeg ser mig i spejlet og er næsten overbevist om at mine muskler er svundet ind og jeg nu bare er blød over det hele.

Det er naturligvis ikke sandheden. En pause ødelægger IKKE hele din form. En pause kan være vigtigt og især hvis dele af kroppen er blevet overanstrengt – uanset om det er en træningsskade eller, som i mit tilfælde, en visdomstand. I stedet for træning har jeg gået en masse lange ture i naturen og det har virkelig været fantastisk. Kosten har jeg kørt som normalt med de gode kulhydrater som jeg ved min krop har brug for og sørme også et vaskeægte cheatmeal med vingummier. Det er IKKE det ene måltid der gør dig hverken tyk eller tynd, det handler om en sund balance i de mange måltider i hverdagen.

Den korte træningspause har både gjort mig bevidst om nogle af de dæmoner jeg til tider kæmper med. Men den har også mindet mig om hvor glad jeg bliver af træning! Den daglige tur i fitnesscenteret hvor sveden drypper og jeg slår hjernen fra, den er helt fantastisk og beriger virkelig min hverdag. Det er fedt at få slået fast – jeg vil ikke bytte denne livsstil med noget! Træning gør mig glad!

Har du en periode hvor du af den ene eller den anden grund ikke kan træne, så vil jeg råde dig til at bruge det som en mental genopladning. Fysisk kan du slappe af, men endnu vigtigere; du kan få ro i hovedet og få tænkt igennem hvorfor du vælger at træne så meget til daglig. Hvad giver træningen dig? Hvorfor savner du det?

Og så husk; en uge forandrer ingenting! Du er stadig i god form bagefter og nogle gange kræver kroppen bare ro.

Har du prøvet at holde ufrivillige træningspauser? Og hvilke tanker medførte det?

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Juni tema: sommeren hvor vi giver den gas med udendørs træning!