Gør træning til en vane og ikke et valg - en lille snak om motivation!

Plads til ALLE i fitnesscenteret!

Dette indlæg er også udgivet på Fitnesseliten.dk

Forleden blev jeg spurgt om jeg aldrig føler mig “forkert” når jeg træder ind i fitnesscenteret. Om jeg  aldrig  synes det er pinligt at stå med små vægte med alle de store, muskuløse mænd omkring mig.

Har man mere “ret” til at stå i fitnesscenteret jo større muskler man har?

For at være helt ærlig: Jo, jeg kan godt blive usikker. Jeg kan godt føle mig utilstrækkelig i den her fitnessverden med smukke, stærke kroppe overalt og fokus på sundhed. Gør jeg det nu godt nok? Og tænker alle de andre, at jeg ser vildt dum ud? Tanker som disse dukker jævnligt op, det vil jeg gerne være åben om.

Men det stopper mig ikke fra at prøve! Min teknik er langt fra perfekt i alle øvelser og jeg tager langt fra ligeså meget vægt som ham det store brød ved siden af mig, men det er faktisk ligemeget. For hvis jeg vender blikket indad og sammenligner  hvor jeg var for 1 år, eller bare et halvt år siden, så har jeg rykket mig virkelig meget og jeg har aldrig været stærkere end jeg er nu! Og det er da egentlig ret sejt, er det ikke?

Det er virkelig svært, men jeg synes, at det hjælper kun at sammenligne dig selv med dig selv. Hvor var DU for en uge, en måned eller et år siden? Og hvor er DU nu? På den måde er du jo den sejeste i hele verden når du er taget op og træne efter en lang dag – uanset hvor store dine muskler er!

Om du er tyk, tynd, stærk, slap eller de tusind nuancer derimellem, så er træning for dig hvis det gør dig glad. Om du elsker at træne, hader det eller bare kan li musikken i Fitness World og hænger ud ved kaffen, så har du ligeså meget “ret” til at være der som alle andre!

Nyd din træning uanset hvilken Wonderwoman du minder mest om!

Har du prøvet at føle dig “forkert” i træningscenteret?

   

6 kommentarer

 • Rebecca

  Super godt indlæg! Synes det er rart at vide, at man ikke er den eneste som godt kan blive usikker når man skal i fitness. For mig var det virkelig grænseoverskridende, jeg var så bange for hvordan folk måske ville kigge og hvad de ville tænke om en. Det har nok noget og gøre med at jeg er blevet drillet med hvordan jeg ser ud (jeg er meget meget slank) ja faktisk en smule tynd, men jeg bryder mig ikke rigtig om ordet, har fået det og vide på den der “grimme” måde så mange gange 🙂 Nu har jeg kommet mig lidt over den der usikkerhed, fordi jeg har også har fundet ud af at der er plads til alle i fitness. Jeg går der med en veninde nogen dage i ugen, og vi elsker det!! Vi glæder os hver gang vi skal derned! 🙂 Men synes det her er et super indlæg, selvfølgelig skal der være plads til alle i fitness, lige meget hvordan man ser ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Rebecca. Tusind tak, det er jeg rigtig glad for! Det er vigtigt at huske at vi alle er usikre og også at vi alle har forskellige kropstyper! Man kan nemlig sagtens være usikker på sig selv selvom man er rigtig slank (jeg er enig med dig i at ordet “tynd” lyder så negativt) og det kan virkelig være svært ikke at fokusere på hvad andre måske tænker om én. Jeg synes du lyder super sej og det er rigtig fedt at du har lyst til at dele dine tanker herinde 🙂 Held og lykke med din træning og bare klø på! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for den besked – man skal virkelig huske at se på sin egen fremgang.. Vi kan jo ikke alle starte med de tunge vægte.. 🙂

  Når jeg en gang imellem træner selv og følger mit program, så er der en maskine jeg springer over, fordi den er sat ved frivægtsområdet i centret.. Og jeg kan simpelthen ikke overskue at nærme mig det område, hvor de virkelig store fyre står og pumper.. Så dropper jeg hellere den øvelse eller tager et center længere væk, hvor de ting jeg skal bruge står samlet, så jeg ikke behøver føle mig “forkert” på den, når jeg træner 🙂

  Tina – fatfoodnfit.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Tina. Hvor er jeg glad for at du kunne bruge indlægget, det gør mig virkelig glad! 🙂 Jeg håber du får mere mod på at gå hen til området med de store fyre, de bider ikke og du har ligeså meget ret til at være der som de har – uanset det antal kilo du står med i hånden! Jeg hepper på dig og din træning! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kunne ikke være mere enig, selvom jeg synes det kan være svært ikke at sammenligne sig med andre. Jeg ved, at jeg har gennemgået en enorm udvikling i forhold til mit løb i løbet af det sidste år. Alligevel kan det være svært ikke at sammenligne sig med andre (læs: hurtigere) løbere. Øver mig i altid at stræbe efter at blive en bedre version af mig selv 🙂

  – Lise

  http://hitthegroundrunning.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Lise. Fedt du er enig, det er jeg rigtig glad for! Og jeg ved hvor svært det kan være ikke at sammenligne sig selv med andre, jeg gør det selv rigtig tit, men prøver at lade vær! Vi må alle minde hinanden om hvor seje vi hver især er! held og lykke med din løbetræning 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Gør træning til en vane og ikke et valg - en lille snak om motivation!