Tour de Tisvilde 2014: I dag går det løs!

Glutenfri opskrift: Black Bean Brownie Cookies

Skal det være sødt, sundt og lækkert? Ja, ja og meget ja! Jeg har længe gerne villet eksperimentere med bagværk af sorte bønner og efter at have smagt disse cookies, så fortryder jeg egentlig, at jeg ikke gik i gang med noget før!

Jeg har været så heldig at modtage en pakke med sunde godter fra Nationgym som jeg løbende vil teste og give en lille anmeldelse af her på bloggen. Når jeg køber proteinpulver er der flere faktorer i spil: naturligvis kvalitet af næringsindholdet med fokus på maksimal protein og minimalt sukkerindhold. Dernæst spiller service, pris og ikke mindst smagen ind for mig som køber. Det er vigtigt for mig, at det pulver jeg bruger, er alsidigt. Jeg vil have, at jeg kan bruge det samme proteinpulver i letopløselige og velsmagende shakes efter træning, rørt i min morgengrød og i bagværk.

I denne opskrift har jeg brugt proteinpulver med chokoladesmag som kan købes lige HER.  (Psst.. Der er 10% rabat med koden: Anne2014) Det er pulver med 80% protein og et lavt indhold af både sukker og kalorier. Det var nemt at have med at gøre, fordelte sig fint i dejen og gav en velsmagende dej uden klumper, hvilket er vigtigt når man bager!

Opskrift på ca. 12 cookies:

 • En dåse kogte sorte bønner blendes med en stavblender
 • Tilføj 3 æggehvider og 1 banan i skiver
 • Mos blandingen helt lind og fin inden du tilføjer 1 dl glutenfri havregryn og 2 scoop proteinpulver med chokoladesmag
 • Smag blandingen til med ren rå kakaopulver (jeg plejer at bruge 1 spsk med top) og eventuelt lidt sødemiddel
 • Til sidst tilføjes en håndfuld hakkede mandler (eller andre nødder)
 • Læg dejen i grove klatter på en bageplade og bag dine cookies ved ca. 180 grader varmluft i 20 min – eller indtil de er gyldne.

De bliver ikke super sprøde, men dejligt bløde og “chewy” indeni og har en let sprød overflade! Jeg synes de er ekstra gode med et lag peanutbutter smurt på, bare et tip 😉

Hvilke krav har du når du køber proteinpulver? Og har du prøvet at bage med sorte bønner?

bloglovin_annawarrington
   

10 kommentarer

 • Nina

  Mmmm mums og hov hov hvorfor blev der ikke loge banket på med sådan en 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   De skulle lige prøves af jo 😉 Men jeg bager snart en ny omgang og så laver jeg en dobbeltportion så i kan få en omgang 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Av det ser lækkert ud!
  Det må jeg prøve en dag:)
  Hilsen Nana
  http://www.nana-regalah.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Jeg lover dig, at de er gode! Dit køkken klistrer måske lidt af bønne/kakao masse hvis du er lige så klodset som mig, men hele molevitten kan laves i én skål og være færdig på tre kvarter inkl bagetid = lækkersulten stillet i en fart 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hvor mange gram er en dåse? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Det var drænet vægt 200 gram 🙂 Men jeg tror ikke det betyder så meget om du bruger lidt mere eller lidt mindre, da mængderne i en opskrift som denne nemt kan justeres ved at tilføje lidt mere vådt (æggehvider) eller lidt mere tørt (proteinpulver/havregryn) hvis man synes konsistensen er for hård/blød 🙂
   Held og lykke med bagningen! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • om udgangspunkt må det gerne være billigt proteinpulveret, men det skal selvfølgelig også være godt – da disse to ting oftest ikke hænger sammen, så køber jeg mit proteinpulver fra bodylab. Det er godt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Jacob. Jeg giver dig helt ret, det kan være super svært at finde noget som er god kvalitet, lækkert OG billigt. Bodylab har jeg også prøvet et par gange og været super tilfreds med både kvalitet, pris og smag 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • De skal prøves 🙂 I morgen tror jeg hehe
  God weekend

  http://www.fitninked.wordpress.com – kig forbi

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Sikke et dejligt bageprojekt på en lørdag! Jeg synes helt sikkert du skal prøve dem, de blev virkelig gode! Dejligt du kunne bruge inspirationen 😀 Og held og lykke med bagningen 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Tour de Tisvilde 2014: I dag går det løs!