Dagens træning: skuldrene fik tæsk med dropsets!

Kan det være sundt at spise en kæmpe flødeis?

For et par dage siden satte jeg fokus på spiseforstyrrelsen ortoreksi her på bloggen og skrev lidt om de tanker jeg selv til tider har kæmpet med i forhold til mad. Du kan læse indlægget HER.

Jeg vil gerne understrege, at jeg på ingen måde har en spiseforstyrrelse, da det er en alvorlig diagnose og bestemt ikke kommer af få irationelle tanker om mad. Min erfaring er dog den eneste jeg kan tage udgangspunkt i, og da jeg tror mange unge piger har svære tanker om mad ind i mellem, så vil jeg gerne opfordre til at de bliver sagt højt! Har du selv eller nogen du kender problemer med mad, så kan du kontakte LMS: Landsforeningen for Spiseforstyrrelser for hjælp.

En af mine “farlige” madvarer har altid været flødeis. Det har (og er) svært for mig ikke at se flødeis som farligt. Sidste gang jeg spiste en rigtig is var sidste sommer med en veninde i Århus. Og før det var der sikkert også gået et år. Det har ikke noget med sukker eller fedt indholdet i selve isen at gøre, da jeg sagtens kan spise en hel pose slik, en hel pose nødder eller andet. Det er simpelthen nogle kategorier som jeg har skabt i min hjerne som ikke er fagligt begrundede, men som opdeler noget mad som “godt” såsom kylling, grøntsager, ris og nødder, noget mad som “okay ind i mellem” såsom cornflakes og slik, og så er der det “farlige” mad som er blandt andet cola, flødeis og sødmælksyoghurt.

I går besluttede jeg mig for at udfordre mine egne sære tanker om mad. En is er IKKE farlig og jeg bliver IKKE tyk eller usund af at nyde en is med min familie på min ferie. Billedet er gammelt, da jeg var alt for optaget af at nyde min is (der smagte fantastisk!) til at forevige øjeblikket 😉

Har du oplevet negative tanker om mad? Og hvad har du gjort for at udfordre dem?

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Dagens træning: skuldrene fik tæsk med dropsets!