Betyder hviledag ikke sofadag? Lidt om aktiv restitution!

Gæsteblog: Cathrine fra cathrineyoga.dk – YOGA ER GULD VÆRD!

Her er endnu en gæsteblogger på banen, denne gang handler det om sundhed indefra og ud – via yoga. Tag godt imod Cathrine!

Yoga er en fantastisk livsfilosofi, der forbinder den travle professionelle hverdag med ro og indre tilfredshed. At alt er, som det skal være. Alt er perfekt. Lige nu. Dette budskab vil jeg gerne dele med alle mine nysgerrige læsere og kommende yogier. Jeg oplever en dyb selvindsigt, kærlighed samt ydmyghed overfor alt levende ved at befinde mig på denne yogarejse. 

Yoga er desuden for dig, der styrketræner – du forebygger nemlig skader, muskelspændinger samt andre skavanker i forbindelse med vægtløftning.

Af Cathrine Koefoed, yogalærer og yogablogger på cathrineyoga.dk 

Jeg elsker de sociale medier, og du kan finde mig på facebook HERinstagram HER og bloglovin HER.

En yogatime hos mig vil hovedsagligt fokusere på et lille udpluk af de utallige yogastillinger, der findes. Yogastillinger, som også kaldes asanas, er plot én ud af otte grene indenfor yoga. De forskellige asanas har stjerne-mange gavnlige effekter på både krop, sind og sjæl. Jeg vil forsøge at liste de fleste op nedenfor!

”Det var for mig gennem mine asanas, yogastillinger, at jeg for alvor blev yoga-høj. Jeg oplevede en fantastisk ro og forandring i min krop idet, jeg forlod en yogatime. Jeg har i små øjeblikke oplevet den der lykkeligheds-følelse, som jeg tror, mange søger hen imod. Følelsen af, at livet er skønt. Lige nu.”

Yoga har stjerne-mange gavnlige effekter på både krop, sind og sjæl.  En regelmæssigt yogapraksis påvirke kroppen…

Fysisk

– Yoga afspænder kroppen og får dig til at slappe af.

– Yoga styrker og smidiggør dine muskler og led (apropos styrketræning!).

– Yoga forbedrer din koordination og balanceevne.

– Yoga renser kroppen for giftstoffer og giver dig en renere og smukkere hud.

– Yoga gør dig slankere og mere spændstig.

– Yoga forbedrer din blodcirkulation og iltoptagelsen i kraft af et forbedret åndedræt.

– Yoga styrker dit immunforsvar, der fungerer bedre, når du er afslappet og rolig.

– Yoga renser, styrker og masserer de indre organer og forbedrer fordøjelsen.

– Yoga giver dig fornyet energi og overskud.

– Yoga er den ideelle forebyggelse af adskillige livsstilssygdomme såsom stress, angst, depression, forhøjet blodtryk, diabetes type-2, overvægt etc.

Kan al fysisk aktivitet ikke give samme sundhedseffekter? Jo, men den mentale, følelsesmæssige og åndelige forbindelse, der skabes gennem yogaen, må ej glemmes. En regelmæssig yogapraksis vil derfor også påvirke kroppen…

Psykisk

– Yoga giver mental klarhed og ro i sindet.

– Yoga forbedrer din koncentrationsevne og skærper dit fokus.

– Yoga lærer dig at udføre én ting ad gangen med fuld opmærksomhed.

– Yoga forbedrer dit humør i form af mere energi og øget velvære.

– Yoga lærer dig tålmodighed og udholdenhed.

– Yoga giver dig en bedre nattesøvn.

– Yoga gør dig mere nærværende og opmærksom.

– Yoga giver du større selvværd og selvtillid.

– Yoga øger din kropsbevidsthed. Gennem din yogapraksis, lærer du din krop meget nøje at kende. Du vil opdage spændinger og ubalancer, inden du udvikler sig til stress og andre livsstilssygdomme.

Kom og prøv en yogatime hos mig i København – find mine yogatimer lige HER. 

Hvem er Cathrine?

Cathrine Koefoed, indehaver af cathrineyoga.dk

Jeg er 21 år, bor i København og er HA(psyk.)-studerende på CBS samt ansat som yogalærer i Fitness World. Jeg har den sødeste kæreste, og så har jeg flyvsk ikke-helt-normal familie, der er meget rejselystne og nytænkende! Jeg er desuden storesøster, hunde-elsker og sundhedsglad!

Jeg er yogaelsker og rejser hver dag dybere ind i yogaen. Det er en uendelig, smuk rejse, som jeg gerne vil dele med alle ligesindenede. Jeg er uddannet yogalærer hos Louise Justesen gennem Fitness World.

Min mission er at inspirere dig som læser!

Jeg elsker de sociale medier, og du kan finde mig på facebook HER, instagram HER og bloglovin HER.

   

1 kommentar

  • Johna850

    I’ve been absent for a while, but now I remember why I used to love this website. Thanks, I’ll try and check back more frequently. How frequently you update your site? fefgeeedbace

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Betyder hviledag ikke sofadag? Lidt om aktiv restitution!