Status på træning: En krop der ikke samarbejder..

Sund på farten: Flere muligheder end du tror!

Vi kender det allesammen. Du er på farten, du er måske lidt stresset og dit blodsukker falder faretruende hurtigt. Du begynder at lede efter noget mad, men uanset hvor du kigger hen er der hvide sandwich, pølsebrød, sodavand og slik. Hvis du er heldig kan du finde en banan – ikke fedt! Især ikke hvis du enten har nogle fødevareintolerancer eller spiser efter særlige kostprincipper…

Lufthavnen har flere muligheder end jeg troede!

For et par uger siden skrev jeg et indlæg om min oplevelse i Københavns lufthavn i forhold til Frankfurt lufthavn, hvor jeg ikke mente, at København havde nok sunde alternativer. Det fik Københavns lufthavn til at invitere mig på morgenmad for at vise mig deres mange sunde valg. Det sagde jeg naturligvis pænt ja tak til og jeg blev positivt overrasket. Det bugner nemlig af sunde valg – hvis man ved hvor man skal lede!

Jeg vil i den næste tid skrive om de steder jeg spiste og samle mine bedste tips til at navigere i menukortet på kendte kæder og butikker. Til sidst samler jeg det hele i en guide til en sund gastronomisk guide til lufthavnen! For en god ordens skyld: Jeg blev inviteret på morgenmad, men disse indlæg er ikke sponseret og det er 100% min egen mening jeg giver udtryk for.

Joe and the Juice – ikke kun smarte fyre og høj musik

Det er jo altid rart at få sine egne fordomme afkræftet… Og det gjorde jeg i den grad, da min følgesvend fra lufthavnen og jeg gik mod Joe & and Juice. Er det ikke kun hurtige smoothies serveret af smarte fyre med tatoveringer på overarmene og et glimt i øjet akkompagneret af alt for høj musik? Nej, det er det faktisk ikke! Det er muligt at spise både sukker og glutenfrit samtidig med at alle energidepoter fyldes – win win!

Joe & the Juice har stort fokus på alt hvad de serverer og der er tanke bag sammensætningen i deres udvalg. Vidste du for eksempel, at det kun er de juices der indeholder a-vitamin som får et skud olivenolie? Årsagen er, at a-vitaminer bedst optages i kroppen når de indtages sammen med fedt. Jeg fik smagt på 2 af deres juices: Energizer med grape, ingefær og æble, samt en Fiber active med avocado, æble og en hel citron. De havde en god balance mellem friskhed og sødme, og jeg er stor fan af, at de ikke sødes med andet end frugt, samt at de laves friskt mens du venter.

Skal du ud at rejse vil jeg klart anbefale dig at lægge vejen forbi en af de to Joe & the Juice i lufthavnen og købe en god, sort kaffe, et shot ingefær og en stor salat med kylling til at tage med. Salaten er ikke bare en typisk “købt på farten” salat med iceberg salat, et par strimler kylling og lidt tomat hvis du er heldig. Nej, den laves på en bund af spidskål, indeholder sesamfrø, mandler, en stor portion kylling og smages til med æble, granatæble og en vinagrette. Du får altså rent faktisk noget mæthed for pengene!

Hele ovenstående måltid vil koste dig ca. 150 kroner (alt efter størrelse på kaffe og juice) og vil dække dig godt ind i forhold til naturlig energi og vitaminer til din rejse – du må gerne tage det hele ombord. Samme menukort findes naturligvis også i de andre butikker ude i landet.

Hvad går du efter når du er på farten?

bloglovin_annawarrington
   

6 kommentarer

 • B

  Synes Københavns Lufthavn er god i forhold til at tilbringe tid der før ens fly, klart min favorit i forhold til de jeg har været i 🙂 gode steder at sidde, rent, masser af plads.

  Men på madfronten der får jeg ikke noget mad medmindre jeg selv medbringer det…det er lidt træls.
  Spiser ikke kød, æg og mælkeprodukter så den står på latte når jeg er der.
  Fandt engang en kedelig færdiglavet står-på-hylden-i-mange-dage fedtet bulgursalat uden grønt i en af kioskerne, men det var det.
  En dag jeg var der tænkte jeg at en banan det burde jeg da kunne få, gik hele lufthavnen igennem 2 gange, ikke noget frugt i sigte. Næste gang tog jeg selv en banan med 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej 🙂 Gik du seriøs forgæves på jagt efter en banan? Ej, det er virkelig ikke fedt! De fleste af deres små kiosker burde have frugt? Jeg var også selv skuffet da jeg var derude i juli, men efter mit besøg her for et par dage siden, er jeg virkelig blevet positiv overrasket. Dét der overraskede mig mest var faktisk hvor mange steder der havde dietvenlige og allergivenlige alternativer på menuen – men det kræver naturligvis, at man ved hvor man skal lede! Det første indlæg her handlede om Joe and the Juice, men jeg vil samle hele oplevelsen i en guide til hvor man kan spise i lufthavnen hvis man har forskellige restriktioner i forhold til kost – jeg er ret sikker på at der er nogle veganske muligheder til dig, nu har jeg dig i hvert fald lige i baghovedet når jeg skriver den samlede guide 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Mega fedt indlæg og lige på det rette tidspunkt! Jeg lander i Kbh på søndag efter 14 dages ferie, og er gluten-allergiker og har brug for noget mad når jeg lander 😉 😉
  Når der at komme flere indlæg, så jeg har lidt at vælge imellem ? Ih jeg håber !!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Det er jeg super glad for at du synes Camilla! Ja, der kommer et indlæg i overmorgen om næste sted jeg anbefaler og jeg regner med at have den samlede guide klar allerede på lørdag, så jeg håber du kan læse nogle gode råd du kan bruge! Det kan nemlig være super tricky at skulle undgå gluten når man er ude, så jeg vil meget gerne være med til at gøre mere opmærksom på det – måske lytter butikkerne 😉
   Hav en dejlig rejse hjem til Danmark! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Ved du om marinaden er glutenfri på kyllingen? 🙂 ser rigtig lækkert ud

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • AnnaWarrington

   Uh, det jeg desværre ikke! Men det skal de vide i Joe and the Juice. jeg er næsten 100% sikker på at den er glutenfri, men jeg vil ikke komme til at sige noget forkert til dig. Jeg kan lige prøve at sende dem en mail og spørge 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Status på træning: En krop der ikke samarbejder..