Fravalg af sukker - fravalg af fællesskabet?

Debutantstævne 2014: Glitter, spraytan og meget flade maver!

I weekenden slæbte jeg min ret så forkølede krop hele vejen til Herning for at være publikum til Debutantstævnet 2014. Der er noget surrealistisk over den verden som et fitnessstævne er. Lige pludselig træder du ind i en kontekst hvor det er helt normalt at rende halvnøgen rundt med 3 cm. spraytan på en meget væskeudtømt krop med ufattelige mængder øjenskygge og mascara og biceps der nærmest flexer bare af at hånden kører riskiks ind i munden. Men det er super fedt!

Det er svært at forklare tiltrækningskraften af sådan en dag for andre. Tro mig, jeg har prøvet. “Hvad jeg skal bruge min weekend på?” Jamen jeg skal op kl. 5 om morgenen for at sidde i tog 3,5 timer og derefter skal jeg, sammen med nogle søde veninder, bruge de næste 10 timer på at heppe på halvnøgne mennesker på en scene der poserer! Øh, undskyld hvad? Men det ER bare en helt anden verden at komme ind i og jeg finder den personligt utrolig fascinerende. Atleternes hårde arbejde og dedikation skinner igennem de glitrende bikinier, tykke lag af sminke og det skarpe scenelys. Her ses nogle af vinderne fra en af bikinifitnessklasserne som er den kategori jeg har et mål om at stille op i. Atleterne bliver inddelt i “klasser” alt efter deres højde og i år var der 6 klasser af bikinifitnesspiger.

Billedet er lånt fra Dansk BodyBuilder og Fitness Forbunds officielle Facebookside

Det kan diskuteres herfra og til juleaften hvad dommerne kigger efter til sådan en konkurrence og jeg ved der var mange, inklusiv mig selv, der nogle gange var overrasket over hvem der blev dømt videre til forbedømmelserne (der må være 15 på scenen i hver klasse) og til finalerne (der er plads til 6 i hver klasse). Jeg er personligt til det mere muskuløse bikinilook i forhold til det tyndere look, da jeg synes det signalerer styrke mere end en lav fedtprocent gør, men det er jo en individuel præference.

Vil dommerne så have muskuløse bikinipiger, tyndere bikinipiger eller vil de have blødere bikinipiger? Ingen ved det! Og så længe en atlet står i en form han eller hun selv er stolt af, så mener jeg, at ALLE der stod på den scene i søndags er vindere! Det er en kamp uden lige og jeg har stor respekt for alle der stod der.

Jeg brugte hverken dagen på at flexe mine (ret små!) biceps eller smøre min krop ind i brunecreme. Dagen blev i stedet brugt på at snuse til mig af atmosfæren, heppe på de flotte mænd og damer på scenen og ikke mindst på at smage lækkerier fra de forskellige stande! Jeg er jo ikke på diæt, vel? 😉

Wheyhey er en ny slags proteinis uden sukker eller kunstige sødemidler (win win!) men til gengæld med et højt proteinindhold fra valleprotein. Jeg smagte varianten med chokolade og var næsten sikker på, at det ville kurere min lurende sygdom . Jeg tog fejl med hensyn til sygdommen, men isen smagte nu ganske fantastisk! Du kan selv få fingrene i Wheyhey is hos Energilageret – ja, de sender faktisk isen!

Har du været til et fitnessshow? Hvorfor/hvorfor ikke?

bloglovin_annawarrington

   

8 kommentarer

 • Nadia

  Jeg var også afsted i søndags, og det var jo fantastisk! 🙂
  Pigerne (og drengene) gjorde det supergodt og det var en rigtig fed oplevelse. Jeg smagte faktisk også isen med chokolade og var meget positivt overrasket. Den smagte jo helt normalt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Jeg var også virkelig positivt overrasket over den is – haps hvor var den god! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  jeg elsker kroppe som er pæne og veltrænet – men jeg syns nu altså det bliver for meget. Måske jeg skulle tage til et stævne og se det helt tæt på end bare indtrykket fra billeder. jeg er nok mest til naturlig look og syns godt det kan være for ekstremt . er det stadig dit mål at få trænet op til sådan et stævne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Heidi. Jeg er enig med dig i at foretrække naturlige kroppe. Det er vigtigt at huske at de piger ser sådan der ud én dag i få timer. Det er et resultat af væskeudtømning, spraytan og meget stærkt scenelys. De ser allesammen mere naturligt “fitte” ud allerede dagen efter når deres kroppe får mad og væske igen. Jeg er fascineret af den måde man kan forme kroppen med styrketræning og synes også at hele showet omkring bikinifitness er rigtig sjovt, men det ER en ekstrem verden og det har jeg nogle gange svært ved at se mig selv i. Lige nu er jeg glad for min krop, min træning og min mad, men en del af mig har alligevel lyst til at prøve kræfter med scenen for netop at tage den dét skridt videre. Jeg må indrømme, at det har givet anledning til mange tanker at se pigerne på scenen i søndags, særligt fordi jeg synes mange af dem var rigtig tynde og det har jeg ikke personligt lyst til at blive. Mit mål er stadig at stå på scenen, men det bliver 100% med en form jeg personligt synes er pænt med en lidt højere fedtprocent end de fleste af pigerne fra billederne. Det bliver nok ikke det dommerne går efter, men det er vigtigere for mig at jeg er glad i min krop 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

   Okay ja – der kan du se. der er en masse jeg ikke ved om den der fitness verden. væske udtømning ? jeg elsker at følge med i din blog og glæder mig til at følge dine resultater.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hvor er du sød, tusind tak 🙂 Væskeudtømning bruges af de fleste for at se helt “tørre” ud på scenen, så alle muskler og blodårer er tydelige. Det foregår som regel ved at atleterne drikker en masse væske i dagene op til, men intet væske indtager på selve dagen de skal på scenen. Der spiser de til gengæld en masse hurtige kulhydrater, de “carber up” og på den måde kan de manipulere kroppen til at fremstå endnu skarpere på scenen. De er naturligvis i topform inden og har kæmpet virkelig hårdt i lang tid, men den form de står med den dag, det er en konkurrence og ikke en hverdagsform 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

   Hold da op , det lyder jo som en hel videnskab. deres kroppe taget i betragtning er der ingen tvivl om at det der er hårdt arbejde. jeg ville gerne bare ha’ en smule af deres muskel kræfter. for helt sikkert de er flotte, men volsomme. men som du siger, den har nok også fået for fulde gardiner på konkurrence dag. men det er der jo kun en ting at gøre. hard work. jeg så et program der hed min krop til skræk og advarsel. der var en tidlig dk mester med. hun havde fået en spiseforstyrrelse ud af det. så det med at have det godt i sin krop er som du siger det vigtigste.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Det er en hel videnskab og jeg er også først liiige begyndt at få en fornemmelse for det hele, men folk arbejder jo i årevis for at finde de bedste måder at spise på, træne på og manipulere kroppen til at se absolut skarpest ud på scenen. Det program har jeg også set og det var virkelig tankevækkende, jeg har stor respekt for Mille og synes det er fantastisk at hun snakker højt om alle de ting man skal være opmærksom på i forhold til konkurrencer. Det kan gå meget galt både fysisk og psykisk hvis man ikke får den rette hjælp undervejs – og bagefter.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Fravalg af sukker - fravalg af fællesskabet?