Hvad motiverer mig? Musik til træning!

Ja, jeg drikker meget kaffe!

Findes der noget bedre end duften af kaffe mens øjnene langsomt vænner sig til morgenlyset og de opgaver dagen bringer? Jeg ELSKER min sorte morgenkaffe meget højt og derfor kan du også se en kop kulsort kaffe ved siden af min morgenmad på langt de fleste af mine morgenmadsbilleder.

Kaffe giver pusterum i hverdagen

Kaffe giver for mig langt mere end blot et skud koffein og hurtig energi. Kaffe mig mig livskvalitet, velvære og en tiltrængt lille pause i hverdagen. Min morgenkaffe giver mig 15-20 min helt ro til at starte dagen. Hvor jeg hører musik, læser blogs eller hygger mig med morgen-tv i baggrunden og har fokus på at spise min morgenmad. Kaffen repræsenterer også en pause midt på dagen fra enten forelæsninger, pensum eller hvad jeg nu har gang i den dag.

Er kaffe sundt?

Der er mange meninger om kaffe og sundhed. Nogle mener, at kaffe er super godt for sundheden og andre mener, at koffein burde udelukkes helt fra kosten. Jeg befinder mig nok et sted midt i mellem og anser mine daglige ca 2 kopper kaffe for sunde for min livskvalitet.

Ligesom med stort set alt andet, så handler det om mængder. 10 kopper kaffe hver dag er nok ikke særlig sundt, men det behøver ikke betyde at du helt udelukker kaffe fra din kost. Ønsker du at skære lidt ned på dit koffeinforbrug, men elsker du kaffe, så kan du vælge kaffe af rigtig høj kvalitet – og så nyde lidt færre kopper.

I sidste uge var jeg inviteret til et event på Meyers madhus hvor den nye kaffemaskine fra Wilfa blev præsenteret sammen med et lille foredrag om kafferistning, opbevaring og brygning. Det var utrolig interessant at få sat lidt mere videnskab på noget jeg ellers bare tager for givet i min hverdag. Vidste du for eksempel, at kaffe helst ikke må være mere end 3 måneder gammelt fra det høstes til det anvendes? Frisk kaffe indeholder flere aromastoffer end vakuumpakket kaffe og det er derfor også altid bedre at kværne sine egne kaffebønner for derefter at brygge dem til kaffe straks.

Derhjemme drikker jeg nu mest instantkaffe, man er vel studerende, men jeg har både en kaffekværn og en espressomaskine, så i weekenden bliver der sat mere fokus på kvalitetskaffe hjemme os mig.

Drikker du kaffe? Hvorfor/hvorfor ikke?

 

 

bloglovin_annawarrington
   

4 kommentarer

 • Min invitation til det event, må være gået tabt i posten 😉

  Jeg ELSKER også kaffe! Og helst af god kvalitet. En overgang drak jeg også altid instant grundet prisen, men nu har jeg fået lidt mere luft i økonomien, så nu gør jeg en af to ting:
  1. Kværner nogle økologiske bønner i min kaffekværn og laver en kandestempel med to små kopper i eller
  2. Laver en kop kaffe på min dolce gusto.

  Dolce gusto er ikke verdens bedste kapselmaskine, men den er ganske okay, og sådan en kop cremet kaffe kan man jo altid bruge!
  Jeg ønsker mig dog en nespressomaskine i fødselsdagsgave, så jeg ville kunne forene det nemme i kapslerne med en endnu bedre smagsoplevelse 😀

  Ps. Elsker bloggens nye navn – det passer godt til!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • AnnaWarrington

   Godmorgen Vikki! Hold nu op hvor din morgenkaffe bare lyder lækker! Jeg får helt lyst til at smide alt mit instantkaffe ud 😉
   Mine forældre har en Dolce Gusto og den laver ganske god kaffe i en fart, jeg drikker altid adskillige kopper på sådan en weekend hos dem 🙂
   Rigtig god idé med et kaffeønske, hvad er bedre end at ønske sig en gave som giver glæde hver dag? Og det kan os kaffeelskere vist godt blive enige om at kaffe giver, ikke? 😉

   Tusind tak, jeg er også rigtig glad for navnet 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja.. elsker kaffe helt vanvittigt. Prøver at skrue ned og drikke grøn eller hvid te om eftermiddagen. Men for pokker… intet slår duften af friskkværnet kaffe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • AnnaWarrington

   Jeg giver dig helt ret Morten! Den duft af bønner der kværnes om morgenen – den er helt fantastisk! 😀 Te er også super lækkert og klart det jeg foretrækker om aftenen, men… Jeg opgiver aldrig min kaffe 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Hvad motiverer mig? Musik til træning!