Sukkerfri og glutenfri choko/banan wrap af kagerester!

Reklamer på bloggen – hvad er hvad?

Reklamer på blogs er efterhånden mere reglen end undtagelsen. Men gråzonen mellem klar besked og skjult reklame kan hurtigt udvides på et medie som blogs. Derfor vil jeg gerne have rene linjer og dette indlæg handler om det store “tys tys”, nemlig reklamer!

Jeg tjener en lille skilling som supplerer min SU ved at have bloggen. Det er bestemt ikke den primære årsag til at jeg blogger, den kan du læse HER hvis du er interesseret, men det er rart at kunne tjene lidt penge på noget jeg elsker at lave i min fritid.

Ønsker du at kontakte mig angående et samarbejde, så kan du skrive til min mail:

annawarrington2401@gmail.com eller kontakte salg@bloggersdelight.dk

Så hvad tjener jeg penge på ved at blogge? Her kommer en mini-guide til reklamer på blogs – med udgangpunkt i min.

Annoncer på bloggen – hvorfor er de der?

Du har sikkert lagt mærke til de store bannere i toppen af skærmen, dem ude i siden og dem der nogle gange popper op inden du kan læse et blogindlæg. Nej, det er ikke mig (eller en anden blogger) der pludselig begynder at skrive om ferietilbud eller pensionsrejser, det er annoncer som kører og som jeg tjener et mindre beløb på. Annoncerne har intet med bloggen at gøre og de kører på alle Bloggers Delight blogs.

Er de irriterende? Ja, det er de muligvis. Det kan jeg også selv synes når jeg læser blogs, men reklamer på tv er også irriterende og dem tolererer vi jo også. Jeg synes ikke at mit indhold på bloggen bliver dårligere eller mindre troværdigt ved at der kører en reklame i toppen af skærmen.

Sponsorerede indlæg – kan man stole på dem?

Her begynder det at blive giftigt. Jeg har aldrig selv oplevet det, men store modebloggere kan få hug i deres kommentarfelt når de vælger at lave sponsorerede indlæg. For kan man stole på en bloggers mening hvis hun er blevet betalt for at skrive den? Ja, det mener jeg faktisk godt, at man kan.

Sponsorerede indlæg fungerer ved, at et firma kontakter en blogger med et produkt eller en kampagne og bloggeren kan frit vælge at sige pænt nej tak. Derfor er det som regel produkter som bloggeren selv brænder for, at vedkommende vælger at skrive om. Indlægget bliver som regel også skrevet med en aftale om, at bloggeren frit vælger indholdet af indlægget – og derfor aldrig garanterer en positiv anmeldelse.

Affiliatelinks – bliver det ikke dyrere for mig?

Det er ikke noget jeg personligt gør så meget i, da jeg gerne vil have mine indlæg har en relevans for det indhold jeg ønsker for bloggen. Ind i mellem vil der dog dukke et par indlæg op med de famøse affiliate-links.

Bliver det ikke dyrere for mig at købe via et affiliatelink på en blog? Nej, det gør det ikke. Affiliate fungerer sådan, at en blogger sætter et link ind på fx. løbesko og såfremt en læser køber det par sko efter at have set på bloggen, så får bloggeren en lille procentdel af det salg. Prisen på skoene er præcis den samme for læseren uanset om han eller hun havde købt den direkte på webshoppen eller via linket på bloggen. Det er webshoppen, ikke køberen, der betaler bloggeren.

Gaver – regner de ikke ned over bloggere?

Det gør de måske over de store mode og livsstilsbloggere, ikke så meget over fitnessbloggere 😉 Nogle virksomheder vil gerne sende en gave eller en test af et produkt i håb om at få noget omtale retur. Her er ikke tale om udveksling af penge, men om en gave som bloggeren altid kan takke nej til – eller undlade at skrive om, hvis produktet ikke har relevans for bloggen. Jeg har fx. testet tun fordi ja, jeg spiser ret meget tun og det kunne jo være i gjorde det samme – SU livet 😉

Jeg prøver at være selektiv med de gaver jeg siger ja til og vælger at skrive om. For et par måneder siden takkede jeg ja til at teste en Stepmaskine i en uge og skrive om denne, så den modtog jeg som en gave og valgte at skrive om. Det valgte jeg fordi, at jeg synes der var tale om et godt produkt! Mange gange finder jeg produkter som jeg tipper om ganske gratis, så det er da fedt nogle gange at få et godt produkt tilsendt uden betaling.

Kan man så stole på bloggere?

Det er op til læserne selv! Blogmediet er jo utrolig personligt og det kan være en jungle at navigere som læser i mængden af indlæg med mere eller mindre sponsoreret indhold. Jeg mener, at det handler om rene linjer fra bloggerens side: skriv når noget er sponseret, en gave eller lignende og så handler det om tillid fra læserne. Du vælger 100% selv om du har tillid til mig og min troværdighed, men jeg vil gøre mit bedste for, at du har den!

Kunne du bruge dette indlæg til noget? Hvad mener du om blogs om reklame?

bloglovin_annawarrington
   

8 kommentarer

 • Spændende indlæg. For mig er det helt OK med reklamer på blogs, så længe det står tydeligt, at det er sponsoreret 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Det er jeg helt enig i Stinna, så længe man som blogger er ærlig og nem at gennemskue, så kan jeg også fint stå inde for at der er penge i blogmediet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig godt indlæg ! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Tusind tak Cecilie, det er jeg rigtig glad for du skriver 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  jeg tænker nogle gange – bare jeg var blogger.det må være så sjovt og spændende at få muligheden for at afprøve en masse nye og anderledes produkter. jeg er kun glad for det . jeg føler jeg lever under en sten nogle gange. jeg er ikke så god til at følge med i alt det nye, så det jo rart at have en sød blogger som informere en 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Heidi. Du har helt ret i at det er sjovt at prøve nye produkter, selvom det jo langt fra er hver gang jeg skriver om et produkt, at jeg har fået det gratis. Som regel betaler jeg selv 🙂 Jeg er virkelig glad for muligheden for at teste og prøve forskellige ting, da jeg synes det er super interessant både personligt og får at kunne formidle mine erfaringer videre. Tusind tak for din ros, det sætter jeg stor pris på og jeg er rigtig glad for at du har lyst til at læse med herinde 🙂
   Hav en rigtig dejlig weekend!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for et spændende indlæg. Jeg har lige startet min egen blog, og har med vilje valgt at blogge på mit helt eget domæne, så jeg selv bestemmer om, der skal være reklame på.

  Jeg blogger for at få lov til at skrive og være kreativ, og har ingen intention om at der skal være penge i spil.

  Så jeg vil gerne kunne styre mit design (som stadig er under udvikling).

  Men dejligt at høre om andres erfaringer.
  // DoodleMor

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Doodlemor 🙂 Jeg er rigtig glad for din kommentar, det er super fedt med feedback. Tillykke med din nye blog, det er super sjovt at starte op! Jeg synes du skal mærke efter i dig selv og følge din mavefornemmelse i forhold til reklamer og hvor meget du vil på gå kompromis med selvbestemmelse over design. Det er jo et meget personligt valg. Held og lykke med bloggen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Sukkerfri og glutenfri choko/banan wrap af kagerester!