Nem hverdagsmad: Torsk på 3 måder!

Sukkerfri september – skal du være med?

Instagram er der lige nu startet en super fed challenge som jeg også er hoppet med på, og som jeg vil udfordre dig til at sige ja til: #sukkerfriseptember – ikke mere lækkert lørdagsslik 😉

Præmisser for udfordringen

… Der er ingen! Du bestemmer helt selv! Jeg synes også diverse udfordringer på nettet kan blive meget strikse i deres formuleringer og det finder jeg ærlig talt ikke særlig motiverende. Derfor vil jeg skrive hvordan jeg opfatter “sukkerfri september”, men lade det være helt åbent hvordan du fortolker udfordringen. Jeg vil blot skære raffineret sukker fra, men stadig spise frugtsukker og enkelte sødemidler.

Du kan altså sagtens være med på udfordringen selvom du holder fødselsdag og har tænkt dig at spise masser af lagkage én dag i september. Det handler ikke om alt efter intet, men om øget bevidsthed bag valg af kost og små skridt er altid bedre end ingen skridt!

Jeg vil løbende her på bloggen komme med mine tips og tricks, samt dele en masse lækre sukkerfri opskrifter. Jeg håber du også vil være med til at motivere andre ved at skrive dine bedste sukkerfri opskrifter eller tips enten på Instagram eller i kommentarfeltet her på bloggen. Det er altid sjovest at være flere om en udfordring!

Savner du inspiration til andre sukkerfri opskrifter? Så tjek indlægene fra dengang jeg kørte #sukkerfriapril

 

bloglovin_annawarrington
   

14 kommentarer

 • Leo

  Hahaha jeg er tilfældigvis lige startet på det her 1.september selvfølgelig – pudsigt.
  Havde allerede fristelser første dag kl. 8 om morgenen 😉 #staystrong

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Uh, det er ikke nemt! Og så fra morgenstunden! Super sejt du sagde nej tak, jeg hepper på dig 30 dage endnu 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg er helt sikkert med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er med! Har klaret dagen i dag uden cravings, men dog med lidt hovedpine her til aften. Utroligt når man tænker på hvor meget sukker jeg kørte indenbords igår! Fra 100 til 0:-) Tænker det primært er den dårlige vane med at købe/spise slik, kiks og kager, som jeg gerne vil til livs. Jeg kan jo se på min hud og mave, at det ikke gavner mig. Ved dog også at jeg ikke kommer til at holde alle 30 dage. Har 2 børn der har fødselsdage i september, så det giver 5-6 x fejringer. Dér vil jeg også være lidt med:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Christina 🙂 Det er slet ikke meningen at udfordringen skal være 100% sukkerfri i en hel måned, det er jo helt op til én selv og jeg synes bestemt du skal nyde dine børns fødselsdage med alt det kage der kommer på bordet 🙂 Jeg har taget sukkerfri september op for at skabe lidt mere fokus på indtag af sukker og for selv at blive mere bevidst om mit sukkerindtag, men det skal ikke forstås helt sort hvidt. Vi har jo alle forskellige ting vi kæmper med og hvis din svaghed er at købe slik og usunde sager, så kunne din personlige udfordring i denne måned måske være noget med: “jeg skal tænke 2 gange over det inden noget ryger i indkøbskurven”? Eller hvad du synes giver mening for dig.

   Det er super fedt du vil være med, jeg håber vi alle kan inspirere hinanden lidt på kryds og tværs 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Præcis. Alt med måde, men jeg er også sådan indstillet, at hvis jeg først har givet mig selv lov, så har jeg svært ved at stoppe igen. Og så er det bedst at lade være. Altså bortset lige fra de der fødselsdagskager:-) Har nu klaret 2 dage uden slik, sodavand, kage, kiks. Var lige ved at snuppe en Faxe Kondi i butikken i dag, men så blev jeg nærig – ville simpelthen ikke give 15 kr for 1/2 liter når man kan få 2 liter for 12 kr. Og jeg skal ikke købe 2 liter sodavand, for så bliver jeg ved til flasken er tom! Så klarede mig ud af butik uden sodavand og andre søde sager:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Sådan har jeg det også, selvom jeg ville ønske jeg var bedre til det med bare at tage en smule slik lidt af gangen. For mig bliver det også enten en hyggeaften med en stor pose slik eller min sædvanlige skyr 😉
   Hvor sejt du kom ud af Fakta helt uden noget! Det er også noget farligt noget med de store flasker, alt for fristende! Fedt du vil være med den næste måned, jeg håber vi alle kan inspirere og motivere hinanden 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  jeg er med – det kunne være et sjovt forsøg. jeg er udpræget trøstespiser. haft en lidt hård dag – bum hånden i slikposen. jeg ved der findes alternativer – lækre æbler med kanel osv. men nu strammer jeg mig, an kan være de 2 kg jeg har taget på kan rasle af i september. would be nice 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Hej Heidi – du er bestemt ikke den eneste! Jeg kender alt for godt det med at bruge mad som en trøst i en travl hverdag, det er blandt andet også derfor, at jeg synes små udfordringer som disse kan være sjove at bruge. Det skaber nemlig en anden form for bevidsthed over det der puttes i munden, og der findes masser af alternativer! Jeg skal nok komme med en masse lækre sukkerfri opskrifter den næste måned og håber også at jer andre har lyst til at bidrage med inspiration til sunde alternativer til slik 🙂 Fedt du er med! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha, jeg opdagede lige dit indlæg igår aftes, lige efter jeg var kommet hjem og havde købt en pose blandselv slik for første gang i flere måneder (måske 1. gang i år, faktisk)!!!
  Så jeg er nok ikke lige med på sukkerfri september, men held og lykke til jer andre!!
  Det kunne være jeg skulle prøve i oktober.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Ha ha, det var godt du nød en pose slik – det sker der jo ingenting ved en gang i mellem! Du kan bare hoppe med her resten af måneden hvis du har lyst 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] er hoppet med på hende hers opfordring. #sukkerfriseptember. Har klaret 3 dage nu. Ved også, at jeg ikke får 30 dage uden […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] er hoppet med på hende hers opfordring. #sukkerfriseptember. Har klaret 3 dage nu. Ved også, at jeg ikke får 30 dage uden […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Nem hverdagsmad: Torsk på 3 måder!