Skær ned på sødemidler?

Tirsdagstip: Spis mere peanutbutter!

Er der ikke vildt mange kalorier i peanutbutter? Jo, det er der.. Du skal nok heller ikke spise hele dåsen selv, men kalorierne fra peanutbutter indeholder en sørens masse gode fedtsyrer, vitaminer og mineraler. Og så smager det samtidig helt fantastisk.

Sukkerfri September er ikke en vanvittig stor udfordring for mig til daglig når mine rutiner kører. Gør de til gengæld ikke det eller bliver jeg stresset og kommer liiidt ud af balance, så viser sukkermonsteret sig fra sin værste side med det samme! Andre der kender det?

Fedt kan hjælpe på sukkertrang!

Hvem kender ikke det med svingende blodsukker og vanvittige sukker cravings sidst på eftermiddagen? Jeg gør i hvert fald.

Forskning har vist, at et øget indtag af fedt i kosten (uden at komme ind på en lang lchf debat her) kan mindske din sukkertrang, da fedt kan være med til at holde blodsukkeret stabilt grundet det lave glykæmisk index. Er du interesseret, så kan du læse mere om hvad glykæmisk index er lige HER.

Der er stor debat om hvilket slags fedt er det “sunde” hvor nogle mener, at det mættede fedt er sundere end det umættede og andre mener det modsatte. Vil du nørde forskellen på den kemiske sammensætning i fedtsyrer? Så kan du læse videre HER. Jeg har det personligt bedst med at indtage mest af det umættede fedt som findes i eksempelvis nødder, avocado og min store kærlighed: peanutbutter!

Nu prøver jeg at droppe hele kalorieforskrækkelsen og i stedet fokusere på mad som min krop bliver glad af. Og her snakker jeg ikke vingummibamser og lakrids (selvom det er en intens, kortvarig glæde), men om mad som min krop kan bruge til noget. Det gør ikke det store hvis jeg får lidt for mange kalorier en dag, så længe jeg vælger naturlige fødevarer og gode kalorier. Herunder ses en fedtbombe med naturlige lækkerier: stenalder bolle med peanutbutter og banan – haps!

Hvad er din holdning til fedt i kosten? Og deler du min kærlighed til peanutbutter?

 

bloglovin_annawarrington
   

2 kommentarer

 • Emilie B

  Jeg eeeeeeelsker PB mere end politiet tilader! Jeg spiser et glas på en lille uge, og er altid lidt flov over, at jeg hele tiden skal have mine forældre til at købe et nyt glas:)))) MEN jeg kan altså ikke leve uden! Jeg SKAL have min daglige dosis(to store skefulde – hvad er kalorier;-)) på min skønne havregrød, og sådan er det:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wonderwomanwannabe

   Ha ha, det skal du ikke være flov over – du er ikke alene med den kærlighed! Jeg kunne også sagtens spise peanutbutter til alle mine måltider; på grøden, som dip til gulerødder, smurt på riskager, lavet til spicy sauce til wok og rørt i skyr! Haps haps 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Læs næste indlæg

Skær ned på sødemidler?