Sukkerfri September: Hvordan gik det for dig?

Er du klar på en ny udfordring? Kreativ oktober!

Så er det for alvor blevet efterår og hvorfor ikke skyde endnu en sundheds-udfordring i gang? I sidste måned var det jo sukkerfriseptember, men denne måned vil jeg tænke ud af boksen… I stedet for at lave en udfordring hvor det gælder om at udelade visse madvarer, så skal oktober i stedet handle om at tænke kreativt!

Brug din mad på nye måder!

Vi kender alle det med at købe stort set de samme råvarer hver gang vi handler. Og lave ca de samme 5-10 retter til aftensmad, gør vi ikke? Jeg ender i hvert fald tit med at falde tilbage i de sikre hverdagsretter når jeg er træt eller har travlt.

I hele oktober måned vil jeg udfordre mig selv til at lave mad på nye måder! Det behøver hverken være dyrt eller besværligt, da det netop handler om at være kreativ. Derfor vil jeg opfordre dig til også at tænke ud af boksen og bruge de madvarer du normalt køber ind på nye måder! Om det er morgenmad, dessert, frokost eller hvad du har lyst til, det er helt op til dig. Bare du prøver noget nyt!

Hvad kan man for eksempel lave af en lækker  butternutsquash som nu er i sæson? Man kan jo lave den klassiske suppe… Eller… Butternut – nu som fars!

Suppen er super lækker, men ikke særlig kreativ. Derfor blev der bagefter leget i køkkenet med hokaidoen og resultatet blev rigtig godt!

Opskriften får i her:

  • Skær din butternutsquash i to halve og fjern kernerne
  • Bag de to halve i ca. 20 min ved 180 grader varmluft
  • Tag dem ud af ovnen og skrab det meste af fyldet (som nu er næsten blødt) ud
  • Fyldet blendes med en frisk chilli, 200 gram hytteost, friske tomater og salt/peber
  • Fyld de to halve med det blendede fyld og sæt tilbage i ovnen
  • Bag i ca. 20 min (indtil gyldne) ved 180 grader varmluft
  • Her serveret med bønnefritter og en halv avocado

Har du lyst til at være med? Du kan enten kommentere på bloggen i løbet af måneden med de nye og kreative retter du får lavet eller du kan hashtagge dine opskrifter #kreativoktober på instagram.

Er du frisk på kreativ oktober?

 

bloglovin_annawarrington
   

4 kommentarer

  • Jeg skal helt klart prøve den med den halve, hvor man bruger det som fars. 🙂

    Butternut squash smager også godt, hvis manger den i ovnen som en pommes frites 😉

    //Cathrine
    http://fitcathrine.blogspot.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • AnnaWarrington

      Uh, det var et godt tip Cathrine! Det prøver jeg næste gang 😀 Det gælder jo om at udnytte de efterårsvarer der er! 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina mormedmangemaal.bloggersdelight.dk

    Er det st lave en kreativ ret hvis det er som forskellige juicer? Skal med min mand på juicekur som starter midten af næste uge. Kun aftensmaden vil bestå af lidt “rigtig” føde.. Måske jeg kan være kreativ dér

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • AnnaWarrington

      Ja, helt sikkert! Alle kreative tiltag passer ind – det er netop det udfordringen går ud på! At prøve nye opskrifter og tænke lidt ud af boksen 😀 Held og lykke med juicekuren, det lyder hårdt!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sukkerfri September: Hvordan gik det for dig?