Halloween tærte med græskar og broccoli

Nye udfordringer – Nyt træningsprogram!

Kender du den følelse hvor du er lidt bange og lidt nervøs, men det er på den gode måde? Sådan går jeg rundt og har det i dag. Jeg har nemlig fået nyt træningsprogram og det ser benhårdt ud! Min seje træner Amanda har liiige skruet på knapperne og sat niveauet en tand op.

Hvordan ser det nye program ud?

Mit træningsprogram var før et 4 split program med opvarmning 10 min på crosstrainer.

 • Skulder/bryst
 • Ryg
 • Ben/bagdel
 • Triceps/biceps

Derefter havde jeg en hviledag med aktiv restitution i form af powerwalk en halv times tid og så startede programmet forfra.

Det nye program indebærer tungere og længere, men færre styrkepas og to træningspas om ugen med core træning og cardio. Derudover har jeg fået delt mit benprogram op, da jeg nu (endelig!) er stærk nok til 2x legday på en uge.

 • Skulder + triceps
 • Ben og baller
 • Roning + coretræning
 • Ryg + biceps
 • Ben og baller
 • Crosstrainer + coretræning

Der er 6 dages træning og derefter 1 hviledag. Sådan!

Hvorfor gider jeg gøre det her?

Det er frivillig bank af kroppen og nogle gange tænker jeg, at det er småskørt at udsætte kroppen for det her. Det nye program kommer til at kræve ekstra planlægning af min hverdag med de længere træningspas og det kommer til at kræve hver en fiber af vilje ikke at vælge en nemmere løsning når hverdagen presser på og træningerne også fylder.  MEN: det er netop derfor jeg synes hele den her bikinifitness rejse er sjov!

Det er én lang rejse og én stor udfordring med opture, nedture og en masse erfaringer undervejs. Det er super fedt og jeg glæder mig til at presse min krop (og mit sind) længere ud af min komfortzone.

ro

Hvor tit skifter du træningsprogram?

 

bloglovin_annawarrington
   

7 kommentarer

 • Jan Madsen

  Hej

  Splitprogrammer virker for mig ikke nær så godt som at køre et fuldkropsprogram hver gang. Jeg kører et program ca. 7 uger ad gangen, tre til fire gange om ugen (træningsdag, hviledag, træningsdag, hviledag osv.). Så tager jeg ca. to ugers pause og starter et program igen. For at komme det meste af vejen rundt kører jeg et grundprogram skiftevis med et fokusprogram. Fokus skifter mellem ben, “front/forside” og ryg. Fokusprogrammer er stadig fuldkropsprogrammer, blot med en en vægt på nogle bestemte muskelgrupper. I løbet af et år har jeg således kørt tre grundprogrammer og tre forskellige fokusprogrammer.

  Fludkropsprogram giver for mig bedre resultat. Spilttræning er sikkert det bedste for nogen, men har man aldrig prøvet et program, der kører hele kroppen igennem hver gang, kan jeg kun anbefale i det mindste at prøve det én gang.

  Vh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • AnnaWarrington

   Hej Jan 🙂 Det lyder som om du har fundet en balance mellem træning og hvile der virkelig fungerer godt for dig. Når du kører 7 uger, tager du så altid 2 ugers pause bagefter? Den form for deloading har jeg læst at mange atleter og folk med lang træningserfaring nyder godt af, men tror selv jeg er for grøn i hele træningsverden til at have gavn af det. Et fuldkropsprogram lyder effektivt på den måde du bygger det op på og det er klart noget jeg vil overveje i fremtiden når min krop er blevet stærkere og jeg har bedre styr på min stabilitet og teknik. Indtil da følger jeg det program min træner har lavet til mig, men det er super fedt at læse om andres måde at træne på. Jeg er dybt fascineret af denne verden og det er fantastisk som man altid kan lære noget nyt!
   Mange tak for din kommentar med dine tanker om træningsprogrammer 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jan Madsen

   Selv tak.

   Jep, jeg tager sædvanligvis lidt over to ugers deloading. Programmet lægger i øvrigt op til at man bulker under træningsperioden, men jeg har valgt at gå en anden vej. I de syv uger spiser det, som mange nok ville kalde clean og ligger i kalorieunderskud meget af tiden, og i de to ugers pause spiser jeg, hvad jeg nu har lyst til og sørger for at få mere indenbords end egentlig nødvendigt. Det fungerer for mig. Jeg kan for det meste time pauserne med ferie, påske og jul osv. – meget nyttigt 🙂 Og ja, jeg har fundet en fin balance, synes jeg selv.

   Jeg ser også mest, at den slags træning anbefales til personer, der ikke længere er begyndere, og det er der sikkert noget om. Gør som Amanda siger, haha!

   Vh

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • AnnaWarrington

   Det er altid super interessant at høre hvordan andre strukturerer deres træning og kost – især når den går lidt “imod” nogle af de andre gængse råd der florerer derude. Det handler jo netop om at finde den kombination af gode vaner som virker bedst for ens egen krop! Jeg ville også umiddelbart have gættet at du lå i kalorieoverskud mens du trænede og fik mindre mad i de to ugers deload, men måske suger din krop bare alt energi i de to uger hvor den slapper af fordi du efterhånden har så god en hvile-forbrænding? Det lyder i hvert fald praktisk i forhold til en hverdag og netop det at kunne tage lidt “fri” fra fitnesslivstilen. Og hvis det så oveni købet giver pote i form af gode træningsresultater, så er det jo perfekt 😀
   Ha ha, jeg gør (næsten!) altid hvad Amanda siger 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jan Madsen

   Lige præcis. Fordi jeg kører kosten lidt omvendt og fordi at programmet bliver mere og mere hårdt i løbet af de syv uger, så ser jeg rigtig meget frem til de sidste to træninger… er overstået! Og jeg værdsætter de to ugers hvile i høj grad og kan mærke, at kroppen har brug for det. Kosten betyder også, at jeg ikke stiger lige så meget i styrke, som jeg måske kunne, men som oftest er der lidt fremgang i de fleste øvelser. Samtidig er jeg tilfreds med spejlbilledet.
   Jeg skal ikke kunne sige med min forbrænding, men i de to uger falder musklerne ikke af og jeg tager ikke 10 kg på, som jeg ellers havde frygtet første gang. Jeg bliver selvfølgelig lidt svagere, men styrken kommer hurtigt igen.

   Det er interessant læsning med andres erfaringer – og tak igen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S.

  Spændende med dine nye udfordringer 🙂 Jeg har selv overvejet at ændre i min træning så ben og baller får to fulde dage ud af de fire jeg træner på en uge – lige nu er det også to dage, men sammen med ryg og biceps, så føler ofte ikke, at jeg har ordentlig tid til virkelig at tæve ballerne, og er lidt utålmodig på booty building fronten 😉 Øvelserne for ben/baller bliver for mig altid til squat og dødløft, og så en enkelt anden øvelse, evt. lunges eller hip thrusters. Jeg så du fornylig lavede et indlæg med et nyt ben program, er det det du kører de to dage her, eller laver du noget forskelligt på dine ben/baller dage? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • AnnaWarrington

   Ha ha, jeg kender alt til utålmodighed på booty-fronten! 😀 Jeg laver lidt forskelligt på de to ben/booty dage, så musklerne rammes hele vejen rundt og så jeg ikke dør af doms fra de samme øvelser 😉 Dødløft går igen begge dage, men er stivbenet den ene dag og almindelige den anden dag. Derudover laver jeg den ene dag rigtig mange forskellige lunges og den anden bendag er der tunge squats, så det hele bliver lidt fordelt. Hipthrusters med vægt har jeg begge dage, så min booty har bare at tage imod og vokse nu!
   Held og lykke med din bootybuilding! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Halloween tærte med græskar og broccoli