Tapas: nem og sund gæstemad!

Projekt pull-up: Dagens træning med fokus på stærk ryg!

Jeg kan stadig ikke lave 5 pull-ups uden hjælp fra en elastik.. MEN; jeg kan mærke (og se) at min ryg bliver stærkere. Projekt pull up har ikke en deadline, men.. derfor er det da stadig dødirriterende at jeg ikke er stærk nok til at lave de sørens pull ups endnu!

Der er som bekendt ingen anden vej end fremad, så jeg klør på. Den ryg bliver jo ikke stærkere af sig selv! Billederne er en måned fra hinanden og selvom der naturligvis er forskellig belysning, så er der da en lille forskel!

 Dagens rygtræning med Mette:

 •  Opvarmning på romaskine med intervaller 15 min
 • 4 x10 pull ups (med grøn elastik) Superset 1
 • 4 x10 Push ups (med brede arme) Superset 1
 • 4 x10 Facepulls Superset 2
 • 4×10 pull downs Superset 2
 • 4×10 Seated row Superset 3
 • 4×10 One arm pull downs Superset 3

Det var en dejlig hård omgang hvor vi fik presset hinanden og svedt igennem. Det fede ved supersets er både at de udmatter musklerne på en anden måde end den klassiske “lav en øvelse og hold en pause” træning, men også at det egner sig rigtig godt hvis du træner sammen med andre. Så optager du ikke selv for meget plads i centeret og i kan skiftes til at lave de to øvelser efter hinanden – effektivt!

 Hvordan træner du din ryg?

bloglovin_annawarrington
   

4 kommentarer

 • Jan Madsen

  Dødløft, dødløft, dødløft 🙂

  Men seriøst, så er der også øvelser som barbell row, back extension og naturligvis pull up/chin up i programmet. Jeg er selv svag i chin ups. Ikke på grund af en svag ryg, men på grund af svage biceps, som jeg sjældent træner selvstændigt. Efter en periode med fokus på at styrke biceps, står den nu på chin ups som første øvelse hver træning. Det må f*ndme da hjælpe…

  Har aldrig brudt mig om superset, da jeg synes det fjerner fokus fra den øvelse, man er i gang med, men det er da rart at høre, at det fungerer for nogen.

  Vh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • AnnaWarrington

   Hej Jan 🙂 For mig fungerer supersets rigtig godt, men måske er det knap så godt hvis man har fokus på tungere løft (som du sikkert har)? I den forbindelse kunne jeg godt forestille mig det fungerede bedre med fuld fokus på én øvelse af gange med indlagt pause.
   Det med de svage biceps kender jeg godt, derfor er der nu også kommet mere biceps på mit program – så må de pullups nemlig komme! Man kan jo ikke gøre andet end fortsat øve sig og langsomt blive stærkere 🙂
   Tak for din kommentar og rigtig god mandag 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jan Madsen

  @ Superset, så har du ret. Sådan havde jeg aldrig tænkt på det. Jeg løfter ikke altid tungt (argh, internettet har ødelagt den sætning for mig :-)), men når jeg gør (argh!), så foretrækker jeg pauser imellem set og fuld fokus på øvelsen. Under lettere træningspas kan jeg egentlig godt se idéen med superset.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • AnnaWarrington

   Ha ha, ja man skal altid passe på hvad man skriver når andre har andre definitioner af det.. Jeg vil dog vædde med at du løfter tungt i forhold til mig 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Læs næste indlæg

Tapas: nem og sund gæstemad!