Tirsdagstip: undgå at falde i sukkerfælden om eftermiddagen!

Viser du din krop på de sociale medier?

Morten skrev i går et indlæg med hans tanker om unge kvinder der viser deres kroppe på Instagram. Han opfordrer til mere selvrefleksion når det kommer til at dele billeder på sociale medier gennem en “instagram revolution”. Morten mener, at de fleste konti bør differentieres til ikke blot at indeholde kropsbilleder.

Jeg synes Morten tager et meget vedkommende og interessant emne op, så her kommer mine tanker om det at dele sig selv på de sociale medier.

Er træningskroppen for meget i fokus online?

Jeg er jo en af dem med en Instagram-konto i fitnessgenren og jeg poster også billeder af mig selv og min krop. Det er faktisk noget jeg har tænkt (og stadig tænker) utrolig meget over, da det for mig ikke er en selvfølge at dele mig selv på den måde. Jeg ser bestemt ikke min konto som udelukkende et billede på min krop eller dens udvikling i forhold til træning. Min Instagram-konto er vinklet til at handle om fitness, kost og træning, så der er primært billeder med det som omdrejningspunkt.

Jeg forsøger dog også at dele billeder med humor , tage diverse sundhedsdebatter op og tanker om kropsidealer, så kontoen ikke bare handler om mig, mig og mere mig 😉

Når jeg vælger at dele billeder af mig selv er det naturligvis med et behov for at blive set og dele mine fremskridt med et fællesskab af mennesker som har samme interesse. Men det er også for at gøre min konto personlig. Jeg har en historie og nogle meninger som jeg gerne vil formidle som én af de mange i den her cracy “fitnessverden” og ved at gøre mig selv sårbar, bruge min personlighed og vise billeder af mig selv, så føler jeg selv at jeg gør min konto vedkommende og personlig.

Det er selvfølgelig bare mine egne tanker og der skal nok være mange der synes det er fjollet, selviscenesættende og alt for meget. Deres meninger respekterer jeg til fulde og forstår godt hvor de kommer fra. Jeg står 100% inde for alle de billeder og ord som lægges på internettet fra min side.

Min krop er en del af mig, men “jeg” er ikke min krop

Nogle piger falder uundgåeligt i “like fælden” og jeg giver Morten helt ret i, at unge kvinders selvtillid bestemt ikke kun skal kobles på deres kroppes udseende – langt fra! For mig personligt har det har været utrolig befriende netop at frigøre mig fra min krop som et objekt der var forkert og skulle gemmes væk. Nu er det sgu bare en krop og ikke hele mig som menneske. Tallet på vægten reflekterer min livsstil, min tiltagende styrke igennem træning og ikke min værdi som person. Det er hvad jeg har lært i fitnessverden og derfor jeg fortsat deler billeder af mig selv og min krop online.

Hvad mener du om at dele billeder af kroppe på nettet?

bloglovin_annawarrington
   

2 kommentarer

 • Stine

  Jeg deler ikke sådanne billeder selv og er faktisk lidt imod det… Men samtidig følger jeg jo diverse kendisser/fitness-profiler der nærmest dagligt gør det – måske lidt dobbeltmoralsk, men jeg kunne aldrig finde på det selv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • AnnaWarrington

   Tak for dine tanker Stine. Det er et emne der er mange delte meninger om og jeg har fuld respekt for din beslutning om ikke at lægge billeder ud 🙂
   Det er, efter min mening, bestemt ikke dobbeltmoralsk af dig at følge andre der gør det, du gør jo bare hvad der føles rigtig for dig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Tirsdagstip: undgå at falde i sukkerfælden om eftermiddagen!