Proteingrød bliver til gulerodskage!

Lad os snakke om Nupo!

Nupo er lidt den frække fyr i klassen som alle godt kan li, men som ingen rigtig vil snakke om. Er det ikke rigtigt? Indenfor fitnessverden har jeg oplevet at Nupo har et smådårligt ry som værende alt for unaturligt, proppet med tilsætningsstoffer og mest til forstadsmødre og teenagerpiger som bare vil have en hurtig lynkur.

Men er det fair at skære alle Nupo produkter over én kam?

Jeg var i mandags til Beauty PR messe hvor der blandt andet var en Nupostand med smagsprøver på alle deres barer, samt prøver på deres supper og shakes.  Deres barer var stillet yderst fristende op og jeg var også henne og få en smagsprøve.. Eller 4…

Hvad er Nupo?

Nupo er en produktserie for mænd og kvinder der ønsker vægttab. De har både shakes, supper og barer som ifølge dem selv er måltidserstatninger med højt indhold af fibre og protein. Hvert produkt indeholder ca. 200 kcal og på en anbefalet Nupokur hvor kosten udelukkende består af Nupoprodukter får du omkring 700 kcal hver dag, hvilket kategoriseres som “very low calorie diet”.

Nupo blev udviklet på Hvidovre hospital i 1981 af fedmeforskeren Dr. Flemming Quaade. Det er altså produkter som primært henvender sig til overvægtige med ønske om kraftig at reduceret deres daglige kalorieindtag og få kickstartet et vægttab. I dag markedsføres Nupos produkter til alle som ønsker en let snack på farten, en hurtig kur inden en ferie eller en overskuelig start på et længere vægttab.

Er det sundt at gå på Nupokur?

“Du får 100% af de vitaminer, mineraler og næringsstoffer, som din krop har brug for – og du får et minimum af kalorier ift et effektiv og sikkert vægttab” Nupo har en lang række videnskabelige artikler der viser resultaterne af Nupokure uden negative fysiske konsekvenser. Læs mere HER.

De såkaldte “very low calorie diets” har været meget omdiskuteret indenfor sundhed og studier på området har ikke entydige svar. Henrik Duer har på sin blog aflivet myten om at forbrændingen går i stå ved meget lavt kalorieindtag, men han anbefaler ikke dieter med meget lavt indtag af kalorier, da det er svært at overholde og ikke specielt motiverende.

Det lader ikke til at det er decideret farligt for kroppen i en kortere periode kraftigt at reducere det daglige indtag af kalorier, men det kan anses for tvivlsomt om det er en holdbar løsning hvis et større vægttab ønskes.

 

Hvad er min holdning?

Jeg ville personligt aldrig gå på en Nupokur. Det bunder både i min grundlæggende kærlighed til det at være mæt, men også fordi jeg foretrækker at spise mine næringsstoffer fra mere naturlige kilder til mine hovedmåltider.

Når det så er sagt, så er jeg bestemt ikke for fin til at spise en Nupobar. Jeg drikker også proteinpulver, drikker light sodavand og spiser en proteinbar i ny og næ, så jeg er ikke hellig i forhold til hverken sødemidler eller tilsætningsstoffer. For mig er Nupo slik, en snack der kan spises i weekenden og nydes fordi den smager godt. Jeg synes nemlig alle Nupobarer smager fuldstændig fantastisk, men de vil aldrig komme til at erstatte måltider for mig.

Hvad mener du om Nupo?

Husk min konkurrence hvor du kan vinde 2 billetter til teaterstykket “De 3 musketerer” på Østre Gasværk i København. Jeg finder en vinder på tordag kl 18. Deltag HER.

bloglovin_annawarrington
   

8 kommentarer

 • Mette

  Jeg synes det er en lidt for generaliserende holdning, at Nupo er “den frække dreng i klassen”, som du også selv er inde på.

  Hvis vi kigger på barene har de et fornuftigt energiindhold, rig på protein og kylhydrat, og smart at have med på farten eller fx en 0,5 bar hvis man er lækkersulten.

  Der hvor jeg står af, er hvis man udelukkende lever af NUPO, altså pulverkurene. Det forstår jeg INTET af. Det kan godt være du eks. taber 5 kg. men chancen for de ryger på igen, og måske lidt tid, når du begynder at spise alm. mad igen er stor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Mette. Jeg er enig, det udsagn er alt for generaliserende, men jeg tror mange har den holdning og derfor ville jeg gerne prikke lidt til den 🙂 Vi er helt enige i barene som værende et ok alternativ på farten eller som dessert, jeg ser det bare mere som slik end mad. Og ville aldrig selv kunne erstatte al min mad med pulver eller små barer, det kan være det virker for nogle, men det ville ikke blive min løsning.
   Tusind tak for din kommentar 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Flisbeth

  Jeg synes også der ofte er en alt for generaliserende holdning til Nupo. Jeg bruger selv deres snack bar med tranebær en gang i mellem…hellere den end en chokolade bar 😉 Deres choko shake bruger jeg faktisk dagligt som et mellemmåltid. Jeg har “problemer” med mit blodsukker og den fungerer godt for mig ved at holde det rimelig stabilt inden frokost.
  De to produkter er i øvrigt de eneste to, jeg kan lide smagen af 🙂

  Jeg har som sådan ikke noget problem med folk, der bruger det som kur. Det må de jo om og så længe de er klar over at kiloene ryger på igen, så snart de vender tilbage til deres almindelige kost, som du siger, så må det jo være op til folk selv. Der kan jo være mange årsager til at man bruger den som en hurtig løsning. Nogen kan jo bruge det til at kickstarte et stort vægt tab fx.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej 🙂 Det lyder som en rigtig fin løsning du har fundet for dig med en Nupobar hvis dit blodsukker falder meget og der ikke er andet ved hånden. Jeg har det nogle gange lidt sådan, at ja, i den perfekte verden ville jeg kun leve af kylling og skyr, men ind i mellem har jeg lyst til noget lækkert eller også er jeg for træt og så træffer jeg mindre sunde valg. Så længe det kun sker en gang i mellem og det ikke er mine hovedmåltider jeg erstatter med en proteinbar af en art, så har jeg heller ikke noget problem med at spise en bar 🙂

   Og vi er ganske enige med folk der bruger shakes, supper og barer som kur. Det er helt op til dem selv, men jeg ville også tvivle på den langsigtede effekt. Der kan dog være tilfælde med netop meget overvægtige der har gode erfaringer med at kickstarte et vægttab med fx en Nupokur 🙂

   Tak for din kommentar 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie Ella

  Jeg er selv lidt en sucker, når det kommer til at bruge Nupo, når jeg er på slankekur. Faktisk kan det ofte hjælpe mig med at få kickstartet en slankekur, netop fordi det smager godt, som du også selv siger 🙂

  Hvor plejer du at købe det henne? Jeg har hidtil købt det hos http://www.ren-velvaereshop.dk/nupo-kur-190/, men måske du kender et endnu billigere alternativ?

  Sophie E.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Jeg har kun spist dem som snacks eller desserter ind i mellem, da de smager godt, men har aldrig erstattet måltider med dem. Derfor har jeg også bare købt dem i supermarkedet når det var 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Jeg dyrker også selv en masse fitness, og jeg giver dig ret i, at der er et par rygter angående nupo i det lokale fitnesscenter. Men jeg mener selv at du sagtens kan erstatte et måltid med en god Nupo-bar. Jeg har fundet en hjemmeside, hvorpå de tit har tilbud på netop Nupo-barer, som jeg jævnligt gør brug af 😀

  Her er et link til den hjemmeside jeg anvender når jeg bestiller mine Nupo produkter.

  http://www.med24.dk/slankeprodukter/barer/index.php/cPath/58_957

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har I set ‘den nye dreng i klassen’…?

  http://www.LiviShape.dk er Danmarks nye slankekoncept. Vi har både pulver som nupo, måltidsbar, men også måltidserstatningsretter og meget andet som kan hjælpe til vægttab. Stort udvalg.
  Vægttab tilpasset dig og din hverdag.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Proteingrød bliver til gulerodskage!