Motivation: Træning gør mig høj!

Lyver du på nettet?

Jeg lyver på nettet og det tror jeg også, at du gør. Men jeg tror til gengæld ikke, at det er et problem. Der er glansbilleder overalt og spørgsmålet er ikke om de bør være der, men om hvordan vi forholder os til dem. Kia skrev et glimrende indlæg om “online virkelighed”  som fik mig til at tænke over den identitet vi alle prøver at skabe når vi logger på internettet…

Kan det overhovedet lade sig gøre at give et “ærligt” billede af noget som helst?

Din morgenmad er ikke smuk hver dag!

“Nej, den tog kun 10 min at smække sammen” siger du om det perfekt anrettede morgenmåltid med udregnet næringsindhold og farver der smukt komplimenterer hinanden. Ingen ved at du har stået med sved på panden og krampagtigt anrettet hindbær med den ene hånd og taget billeder med din iphone i den anden. Det er ren iscenesættelse af morgenmad som værende lig med overskud.

Men er det så farligt med al den iscenesættelse? Jeg mener det ikke og vil gerne forklare hvorfor.

Der vil altid være en individuel udvælgelse af i både ord og billeder uanset hvor meget vi prøver at lade vær. Derfor tror jeg ikke, at det er løsningen at stræbe efter ærlighed, men nærmere troværdighed når man begiver sig ud på internettet.  Jeg har vist billeder uden særlig meget tøj på og fortalt min personlige historie. Men det er stadig en redigeret udgave af mig. Den fine grænse mellem privat og personlig ønsker jeg nemlig ikke at overskride.

“Dont compare your backstage with other peoples frontstage”

Jeg mener ikke, at det er et problem med facader. Vi har dem allesammen og de er en del af dét at være menneske. Tænk hvis vores inderste følelser og tanker konstant sad udenpå tøjet? Pænt besværlig hverdag! De sociale medier har blot muliggjort en hverdagsfacade på helt nye måder. Nu er iscenesættelse en kunst og vi deltager alle i teaterstykket med at definere os selv på nettet.

Problemet er, efter min mening, ikke selve iscenesættelsen, men når vi ikke er bevidste om at instagram/facebook osv. netop er det: iscenesættelse. Har du selv en lorte dag, jamen så virker det lige pludselig som om alle andre er lykkelige og fyldt med overskud. Men kig på din egen Instagram eller Facebookprofi – skriver du ALLE dine inderste tanker og følelser om din lortedag?

Min påstand er, at vi har brug for facader for ikke at miste os selv i det offentlige rum. Det stiller krav til os allesammen om at være bevidste om det vi ser og læser, men også om det vi selv lægger ud.

Det er ikke et problem at være uærlig, men det er et problem at være utroværdig.

Hvad mener du?

 

bloglovin_annawarrington
   

4 kommentarer

 • Nina - mormedmangemaal bloggersdelight

  Genialt og meget rigtigt indlæg!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Hej Anna.

  Jeg er meget uenig med dig og nu skal jeg nok forklare hvorfor.
  Først og fremmest vil jeg gerne understrege at jeg ikke skriver indlægget for at være spydig eller for at køre dig ned på nogen måde, men blot for evt. at få dig til at overveje netop dette emne fra en anden vinkel 🙂
  Selv har jeg været igennem en rejse der startede i oktober sidste år. Jeg havde taget en del på årene før og var blevet helt utilfreds med min krop så jeg besluttede mig at lægge min livsstil om. Det betød at jeg nu måtte bevæge mig ind i et område jeg aldrig havde gjort mig klog på før – træning, kost, motivation.
  Jeg har dermed læst ekstremt mange artikler på internettet og blogs som din. Min viden om alt dette eksploderede og det begyndte at gå den rigtige vej. Jeg endte med at tabe mig 13 kg og jeg er blevet glad i min egen krop igen og føler mig tilpads i det tøj jeg har på, men men men….
  Her kommer så hvorfor jeg er uenig med dig. På trods af at jeg nåede mit mål om at få en flot krop igen, så havde det også en meget negativ indflydelse på mit liv. Jeg begyndte at blive fanatisk, tallet på vægten var det eneste der betød noget til sidst. Også selvom det betød jeg måtte takke nej til et hvert fælles arrangement. Nu skal du ikke tro at jeg antyder at det er det du siger man skal gøre men.. min pointe er at når man forsøge at tabe sig (eller bare lægge sin livsstil om) så bliver man meget påvirket af hvad man ser og læser. Jeg har læst mange blogs og mange skriver om hvordan de går til træning 5-6 gange om ugen og det er “ok” at have en enkelt cheat day. Så det er da det man skal gøre hvis man vil være flotte og tynde som jer, er det ikke? Nej det er det ikke.. for da jeg endelig genvandte fornuften og kiggede mig omkring, så gik det op for mig hvor lidt af mine egne venner der rent faktisk overhovedet går op i disse ting. Ingen af dem træner en eneste dag om ugen og der bliver endda kørt en masse slik indenbords somme tider i hverdagen også.

  I enden er mit budskab til dig egentlig bare.. Det er selvfølgelig skønt at du lægger idéer op til træning og mad og deler en masse god motivation. DOG er det, for mig, vigtigt ikke at male for stort et glansbillede. Fortæl dem at det er OK at komme til at spise lidt slik i hverdagen, at du også kan have dage hvor du næsten ikke kan overskue træning.. For nøj hvor var jeg tæt på at tabe migselv helt i mit forløb fordi jeg begyndte at få et helt forkert billede af hvad alle gør.

  Jeg håber du kan forstå mit budskab, vil overveje dette og vil dele det med andre lystige bloggere der skriver om samme emne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Caroline. Tusind tak for din kommentar! Det er rigtig fedt at du har lyst til at give din holdning til kende og fortælle om din historie. Jeg giver dig helt ret i, at det er utrolig svært ikke at blive påvirket af det man læser og hører, det er faktisk umuligt ikke at blive det. Men derfor tror jeg stadig ikke det er muligt at have noget som er 100% ærligt når det er online eller i et blad. Jeg prøver at skrive om både mine op og nedture herinde, og jeg lægger billeder ud af både sund mad, usund mad og grim mad på min Instagram. Det gør jeg fordi jeg netop gerne vil vise at verden ikke er sort/hvid og ingen er perfekte. Men det er stadig et redigeret billede af min hverdag, da jeg jo vælger hvad der skal lægges ud. Derfor skriver jeg at det er troværdighed og ikke ærlighed som er vigtigst når man begiver sig online, da ærlighed er meget svært (eller rettere; umuligt) at ramme.
   Din pointe er dog virkelig god og jeg tror det er meget vigtigt at læse forskellige blogs, blade osv, så man ikke stirrer sig blind på kun ét budskab som “sandheden”. Derudover tror jeg også det er vigtigt at slukke alle sociale medier ind i mellem og lytte til sig selv, netop lige som du skrev at du gjorde for at finde en fornuftig balance for dig selv. Det er især vigtigt når man går igennem en følsom periode som et vægttab 🙂

   Mange tak for din kommentar og rigtig god weekend! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Motivation: Træning gør mig høj!