Mere energi i efterårsmørket

Ugens målsætning: kom mere ud!

I ånden af gårsdagens indlæg om at komme bedre igennem de mørke efterårsmåneder, så vil jeg i denne uge have en ret simpel målsætning: at nyde naturen mere!

Hvorfor vil jeg gerne mere ud?

Fordi det giver så sørens meget energi at mærke vind og vejr! Jeg hader at indrømme det fordi det er sådan en “mor ting” at sige, men det ER bare rigtigt. Især i de her kolde måneder hvor langt det meste af dagen tilbringes indenfor bag en skærm, en bog eller nogle vægte i et center, så kan det virkelig booste mit velvære at gå en tur enten om morgenen eller efter aftensmaden.

Flere forskningsforsøg  viser, at gåture ude i naturen kan have store positive effekter på depression og tungsind. Om det er lyset, naturen eller bevægelsen det har den største forklaringskraft er jo egentlig ikke så afgørende. Det vigtige er, efter min mening, at du ved relativt små ændringer i hverdagen potentielt kan forbedre dit humør og energiniveau. Dette henvender sig til mennesker med let tendens til tungsind og sløvhed om vinteren, har du mistanke om en reel depression hos dig selv eller nogle du kender, vil jeg naturligvis anbefale at søge professionel hjælp.

Hvordan gik sidste uges mål?

Sidste mandag satte jeg mig som mål, at jeg skulle sove mere og bedre. Det var en ambitiøs målsætning på 8 timers god kvalitetssøvn hver nat, hvilket næsten er blevet overholdt! Tirsdag og torsdag sov jeg dårligt grundet min højre hofte, der har drillet lidt de sidste par dage, og i weekenden blev jeg oppe en enkelt aften alt for sent fordi en serie fangede mig på netflix, men det kan jo ske… De resterende dage blev det fint til mellem 7 og 8 timers søvn, hvilket klart har været positivt for mit energiniveau både til træning og hverdagen.

For at holde styr på søvnen har jeg brugt appen Fitbird som i øjeblikket har alle mine træningprogrammer tastet ind, men derudover også har funktionen med “ugens vane” hvor det er muligt at holde styr på fx. søvn.

Har du sat dig nogle mål for ugen?

 

bloglovin_annawarrington
   

5 kommentarer

 • Nina mormedmangemaal

  Er det Amager Strand du har været en tur forbi? Der er fantastisk at træne!!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Ja, det er det nemlig 😀 Det er så smukt, også her om efteråret! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina

   Ja meget! Jeg løb dernede i går – blæsende men fantastisk!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du har så evigt ret! At blive luftet (og lige i øjeblikket BLÆST) igennem udenfor, er altså virkelig skønt!
  Jeg har næsten samme mål som dig. Jeg forlænger det bare til nytår: Jeg skal være fysisk aktiv MINDST 30 minutter hver dag. Meget gerne med ture ude i det fri. Som du skriver, gør det en hel masse for humøret!
  God fornøjelse med det! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Katja 🙂 Sikke en god idé at forlænge det til nytår! Jeg har heller ikke tænkt mig at droppe de lange gåture i efterårsvejret efter denne uge, det er blot for at minde mig selv om hvor glad jeg bliver når kinderne bliver røde og jeg netop bliver blæst igennem. Når sofaen begynder at trække, så har jeg nogle gange lige brug for en reminder såsom en målsætning. Det gør det nemmere for mig at beholde de gode vaner 🙂
   Jeg er vild med dit mål om 30 min udenfor hver dag, det lyder skønt og sundt!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Mere energi i efterårsmørket