Personligt indlæg: Når det hele ikke altid går bedre...

Lækre dadelkugler til juleferien

I blogland findes et utal af opskrifter på dadelkugler, men her får du min version af de perfekte dadelkugler. De er ikke lowcarb eller særlig velegnet på en stram kostplan, men de er geniale som supplement til de ellers meget fede julegodter (som maven måske er ved at være lidt træt af?) og så er de rige på naturlig næring og sødme.

Det gælder jo om at få nydt de sidste juledage og få hygget igennem. Snart banker januar på døren med al dens gråvejr, udsalg og uendelige snak om slankekure. Nej tak herfra! Jeg nyder i hvert fald min juleferie med familien og selvom der skal læses til eksamen, så skal der i den grad også hygges!

jule

Opskrift til ca. 25 dadelkugler

  • 300 gram friske dadler
  • 50 gram tørrede figner
  • 50 gram mandler
  • 1 spsk rom (eller ca. 10 dråber romessens)
  • 30 gram (glutenfri) havregryn
  • 2 spsk ren rå kakaopulver

Start med at blende dadler og figner sammen med rom til det er en blød dej. Skyl blenderen og giv derefter mandler og havregryn et par hurtige runder med blenderen. Tilsæt kakaopulver og ælt det hele godt sammen. Tril i kokosmel og julekrymmel til små kugler og opbevar dem på køl. De kan sagtens holde sig 4-5 dage i køleskabet og sikkert også længere, men på mystisk vis forsvinder mine altid før!

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Personligt indlæg: Når det hele ikke altid går bedre...