Lad os snakke om kosttilskud!

Kvindeidealer i 2015!

Hvordan ser en “rigtig” kvinde ud? Findes der overhovedet sådan én? Kvindekroppen er i evig forandring og det samme er den måden vi snakker om kroppen på, viser billeder af den i medier og selv tænker over når vi kigger i spejlet om morgenen. Det kan godt være idealet ændrer sig, men én ting er sikkert; det går nok aldrig af mode at tale om hvordan kvindekroppen ideelt bør se ud.

Kvindekroppen blev mere kompleks i 2014…

I november måned skrev jeg et indlæg om kvindeidealer anno 2014 og i går var der i blogland flere indlæg om kvindeidealer i 2015. Jeg blev meget inspireret af at læse med ovre hos Kia som har skrevet et genialt indlæg hvor hun viser et bredt udsnit af artikler med forskellige måder kvindekroppen er blevet fremstillet i mediebilledet det sidste år.

Hendes indlæg viser rigtig fint hvordan der i mediebilledet er kommet mere fokus på den forskelligartede kvindekrop. Vi har jo ikke allesammen hvepsetaljer og store bryster ala Marilyn Monré og vi har heller ikke allesammen mellemrum mellem lårene som catwalkmodellerne. Kvinder er forskellige (og heldigvis for det!) og derfor bør de naturligvis også fremstilles som forskellige i medierne.

Hvordan tror du kvindeidealet ændrer sig i 2015?

Nogle vil sikkert argumentere for, at repræsentationen af kvindekroppen i 2014 har været præget af det nye fitnessparadigme med “strong is the new skinny” og det vil jeg bestemt heller ikke anfægte. Jeg er jo selv en del af opretholdelsen af det ideal med min blog, min instagram og mit eget fokus på at få store muskler!

Dog mener jeg, at mediebilledet de senere år har været præget af en diversitet med plads til forskellighed. Bevares, der er stadig meget tynde modeller i langt de fleste modeblade og der er langt imellem kvinder der har en anden skønhed end den gængse i både tv og film. MEN; de sociale medier har muliggjort en modstand mod den ensidige repræsentation af kvinder! Der skal ikke gå mange minutter fra at Lidl fx. sætter et reklameblad på gaden med en “plus size” (læs: utrolig slank) model på gaden før både instagram og blogland sætter ord på deres tanker.

Jeg tror, at mediebilledet i 2015 vil bære præg af forskellige idealer i forskellige omgangskredse. Internettet gør det muligt at finde fællesskaber på tværs af tid og rum, og det udnyttes (heldigvis) til fulde når det kommer til visningen af kvindekroppen. Der findes fortsat miljøer hvor det tynde look er det eneste der dur og der findes andre miljøer som kun synes du er lækker hvis du har store kurver. Måske er mennesker bare forskellige i både deres udseende og deres præferencer til det? Jeg synes i hvert fald det er positivt med et mere forskelligartet mediebillede og jeg håber, at det fortsætter!

Hvordan tror du kvindeidealet ændrer sig i 2015?

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Lad os snakke om kosttilskud!