Hjemmelavet grov salsa!

En dag i mad: I Paris!

Weekenden blev for mit vedkommende brugt i Paris med smukke historiske gader, brandvarm og lækker kaffe og godt med venindesladder. Det var skønt med et afbræk fra hverdagen og have et par dages oase hvor de vigtigste spørgsmål var; hvor er nærmeste kaffebar? Hvilken metro skal vi tage? Og gad vide om det kommer til at regne senere? Ind i mellem er det bare rart at rive et par dage ud af kalenderen og bare være til.

Det var naturligvis en udfordring med diæten og træningen, men for at være helt ærlig har jeg ikke stresset over det. Jeg trænede fredag inden afgang og mandag da jeg landede på dansk jord igen, men lørdag og søndag var min eneste motion de mange kilometers traven i de parisiske gader. Kosten har været baseret på almindelig sund fornuft, min maves knurren og hvor lækkersultne mine øjne var. Jeg har valgt at give plads til frihed og nydelse de par dage – så giver jeg den gas med kostplanen igen nu hvor jeg er hjemme. Det kan sikkert ses på formen fredag, men det er helt fint.

En dag i mad – den franske version

Morgenmad: Omelet med skinke, salat og kaffe. De fleste morgenmadscaféer havde omelet som mulighed, så det var min foretrukne morgenmad. Og så tillod jeg mig selv den luksus med juice (frugtsukker, gisp!) til hver morgenmad.

Frokost: Glutenfrit brød med æg og økosmør. Vi fandt en hyggelig lille økobager som bagte deres eget top lækre glutenfrit brød og serverede det super simpelt med et blødkogt æg og økologisk smør, samt forskellige hjemmelavede smørrepålæg. Simpelt og lækkert.

Snacks: Ingen ferie uden snacks! De lange dage på farten tillod ikke altid de bedste muligheder for sunde måltider, så jeg fandt et supermarked den aften vi landede og tankede godt op: riskiks, nødder, frugt, grøntsager, dåsetun og rosiner. Så var der altid benzin til dagen!

Aftensmad: På en sidegade til Champ Elysees fandt vi et lille italiensk sted som også lavede en ganske fin salat med kylling, æg, salat og marineret grønt. De var endda nemme at overtale til at lade mig få broccoli i stedet for pommesfrites som tilbehør. Generelt var sprogbarrieren mere charmerende end i vejen og jeg oplevede ingen problemer med at gøre mig forståelig på engelsk, håndfagter og søde smil.

Dessert: En udsigt så smuk som på Sacre Coeur var faktisk umulig at nyde uden en is – jamen, det var den! Og de mange trappetrin derop gjorde at den smagte ekstra godt. Jeg valgte mine yndlingsis (ægte sukker, gisp!) med cookie dough og kaffe, og jeg var en lille smule i himlen mens den blev indtaget.

Alt i alt en skøn weekend i byernes by. Tusind tak for alle jeres gode råd og tips til Paris!

bloglovin_annawarrington
   

4 kommentarer

 • Hvor ser det lækkert ud! Men Paris er jo også fantastisk 🙂

  http://monicablander.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Du kan tro det var skønt Monica! Og du har ganske ret, Paris er en absolut fantastisk og meget smuk by at besøge 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Fin måde at gøre det på. Hvordan havde din veninde det med at være afsted med en, der var en smule besværlig mht. maden?Misforstå mig ikke, jeg synes, at det er sejt, at du holder din diæt så vidt muligt, selvom du er på ferie 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   He he, det er skam et helt vildt godt spørgsmål Line, så det skal du ikke tænke på 🙂 Vi havde talt om maden inden og jeg havde forklaret hvor vigtigt det er for mig at vælge sunde og nærende fødevarer så vidt muligt, men at jeg også gerne ville nyde at have lidt ferie og fx spise en is til dessert eller et stykke chokolade om aftenen. Vi havde en god snak inden og heldigvis er vi gode veninder der har kendt hinanden i årevis, så hun ved godt at jeg foretrækker sund mad og kan være lidt besværlig når vi er ude 😉 Omvendt har hun også nogle fødevarer hun foretrækker at spise, så vi blev enige om at respektere hinandens valg og være cool med fx at gå et lille stykke længere for at finde en café hvor der ville være et kompromis så vi begge to blev glade 🙂 Det var derfor ikke noget problem, men det kræver nok en lille snak om forventninger og prioriteter inden hvis man skal afsted flere mennesker der spiser forskelligt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Hjemmelavet grov salsa!