Tip søges: Sund i Paris?

Guide: Den nemmeste foodprep

Synes du tit det er uoverskueligt at lave mad til flere dage, at pakke madpakker i det uendelige og planlægge al din kost? Sådan har jeg det i hvert fald nogle gange. Hele det her kostprojekt kan hurtigt blive stort og lugte ret meget af sur hverdagspligt. Men at forberede sin mad kan i perioder være nødvendigt. Hvad enten vi snakker en lunken madpakke i skoletasken eller plasticbøtter med ris og kylling fordi træning er en høj prioritet. Begge dele, og alt derimellem, kræver opbevaring og planlægning.

Tip: opbevar maden hver for sig!

Det ER lækkert at lave en stor omgang wok, kødssovs, lasagne eller lignende og putte det i en plasticbøtte for at spise den dagen efter til frokost. Som regel smager maden faktisk endnu bedre efter en dag til at trække  smag i køleskabet. Problemet er, at den taktik ikke fungerer hvis du skal forberede mange måltider til mange dage. Maden bliver simpelthen tør, sammenklistret og uden smag. Derudover er det rent praktisk svært at finde plads i køleskabet til så mange bøtter!

Derfor er jeg begyndt at forberede min mad særskilt og også opbevare det særskilt. Det bliver lidt sværere at lave kreative måltider, men her vinder min indre praktiske gris altså over min indre gourmetkok.

Jeg laver typisk 1 kg kylling i ovnen krydet let med salt/peber og fx. citronsaft eller skiver af hvidløg og/eller ingefær. Samtidig sætter jeg en stor gryde med ris over som enten er vejet før eller efter (vær opmærksom på om du vejer kogt eller ukogt) og så laver jeg en sørens masse grøntsager i ovnen eller i en wok. De bliver altid krydret max, så det ender med at smage af noget uanset hvad jeg blander det med senere på ugen.

Det er min erfaring at maden på den her måde holder sig friskt og lækkert i længere tid. Og uanset om jeg er på diæt eller ej, så forbereder jeg min mad på denne måde.

Tip: verdens bedste tupperware!

Foodprep bliver endvidere en del nemmere når opbevaringen er på plads! I Tigerbutikken finder man nogle gange de underligste ting. De har jo vitterligt alt imellem himmel og jord. Her den anden dag gjorde jeg dog for en gangs skyld et brugbart køb derinde! Denne opbevaringsbøtte er egentlig til salat og dressing, men den er genial til frokost på farten. Den har en gaffel på siden, så det slipper du for at skulle huske, og så er størrelsen perfekt til et måltid.

Formen er lidt bredere end en drikkedunk, men den fylder ikke særlig meget i en taske, da den kan opbevares stående.

Ovenpå er der en aftagelig mindre bøtte som er beregnet til dressing, men jeg fylder den med dagens mandler! Det er virkelig smart at have det hele samlet på den måde. Og så kostede den kun 30 kr. Win win!

Har du et godt foodprep tip?

 

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Læs næste indlæg

Tip søges: Sund i Paris?