Hvad er en "sund" vægt?

Sundere dessert: Orange kage med snickers glasur!

Advarsel: du bliver voldsomt lækkersulten af det her indlæg. I weekenden holdt min søde veninde fødselsdag og i den anledning skulle der kage på bordet, masser af kage! Jeg hjalp hende med at bage lidt forskelligt og fik lov til at lege med en gluten og sukkerfri kage til bordet.

Det blev noget nær den lækreste kage jeg nogensinde har smagt (no shit!) og den var også spist på nul komma fem! Og nej, jeg gider ikke skrive hvor mange (eller hvor få) veninder vi var til at dele HELE kagen, men jeg var ret sukkerhøj på carbs bagefter… Dejligt! Vi nød kagen med frisk skyrcreme rørt med vaniljeessens og frisk frugt.

Opskrift på kagebunden:

 • 200 gram friske dadler
 • 100 gram tørrede abrikoser
 • 150 gram mandler
 • 2 dl glutenfri havregryn (finvalsede eller kørt igennem en blender)
 • 2 spsk rismel (eller bare 3 dl havregryn i alt hvis du ikke har rismel)
 • Saften fra 1 appelsin
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk vaniljeessens
 • 5 æg (eller 3 æg og 2 æggehvider)

Start med at blende dine dadler og abrikoser med appelsinsaften, så det bliver en blød dej. Tilføj mandlerne efter de selv har været en tur i blenderen. De skal hakkes næsten til mel, men der må gerne være til bid i nogle af dem. Tilsæt kanel, vaniljeessens, rismel og/eller havregryn mens du rør det hele godt rundt. Tilføj nu dine æg og rør dejen sammen til en blød masse. Hæld det i en kageform og bag i 25-35 min ved 175 grader varmluft mens du lige undervejs kigger til det og mærker efter. Når en gaffel kan stikkes ned i kagen og den ikke klistrer, så er kagen færdig.

Opskrift på (verdens lækreste) snickers glasur:

Rør det hele grundigt sammen (og smag rigeligt til undervejs!) og smør det ud over den afkølede kage. Det bliver bedst hvis den lige får lov til at stå i køleskabet en halv times tid inden servering, men det ER svært at vente!

Indlægget indeholder affiliatelinks til Myprotein.dk hvor du får rabat på 15% hvis du bruger koden: ANNAW

bloglovin_annawarrington
   

2 kommentarer

 • Ej hvor lækkert!!

  Dejligt med inspiration til nogen sundere desserter. Især når man er en sukkergris som mig, men gerne vil holde formen 😛

  http://saraeline.bloggersdelight.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Ha ha, du kan tro jeg kender det med at være en sukkergris! Derfor elsker jeg også at eksperimentere med sundere kager som giver mere mæthed og næring end traditionelle desserter, men som smager helt fantastisk 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Hvad er en "sund" vægt?