En dag i mad: Refeed day!

Verdens bedste sunde romkugler!

Noget af en overskrift, men ikke desto mindre sandt, ifølge mig! De her romkugler indeholder præcis så meget smag og nydelse som er alt hvad min lille indre sukkergris begærer på en spisedag! De opfylder også kravet om at være en snack der kan nydes i selskab med andre (hvis du vel at mærke laver portionen stor nok, host host) og så kan de sagtens gemmes et par dage i køleskabet hvis du ikke er typen der spiser op. Det “problem” har jeg dog aldrig haft!

kugler1

Hvad er den bedste opskrift på romkugler?

Romkugler kan laves på mange forskellige baser og det er individuelt hvad man foretrækker. Ligesom det vist også er lidt af en geografisk battle mellem jylland og sjælland hvad de kære små kager skal kaldes? Jeg har i hvert fald læst alt fra trøfler til romboller og romkugler. Jeg holder mig til romkugler, fordi det var navnet på mine yndlingskager da jeg som teenager stod i bagerbutik!

Her er basen på dadler, men det kan sagtens være rester af kagedej, andet tørret frugt eller  rester af noget andet bagværk. Kun fantastien sætter grænser og du kan lege med bindemiddel af forskellig smag i form af marmelade, peanutbutter eller her med kaffe.12804309_10208759201598729_432616659_n

Opskriften indeholder reklamelinks i form af affiliatelinks

Opskrift på en ret stor portion (alt efter hvor lækkersulten du er)

Blend hele herligheden til en blød masse og tril til kugler som du ruller i kokosmel og/eller ren rå kakaopulver. Dejen er en smule blød, så du får virkelig fedtede fingre, men det kan godt lade sig gøre at trille dem. Stil herefter dine fine kugler i fryseren eller køleskabet i ca. 30 min – eller indtil de er kolde og næsten hårde. På den måde “sætter de sig” lidt og bliver endnu lækrere at spise!

 

 

bloglovin_annawarrington
   

6 kommentarer

 • ser lækkert ud 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tak Laila! De er også virkelig gode 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sofie

  Hej Anna! Det ser super lækkert ud. Jeg tænkte dog om man kunne udskifte proteinpulveret med almindeligt kakaopulver?

  mvh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Sofie 🙂 Ja, det kan du sagtens gøre! Så kan det være du skal have lidt mindre væske i og lige mærke efter om dejen bliver for våd, da proteinpulveret giver dejen en god struktur. Prøv evt med lidt ekstra havregryn eller fintmalede nødder hvis du mangler sammenhæng i den 🙂 God snackelyst!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Mette Pedersen

  Mmmm mums de ser gode ud. Hvor lang tid kan de holde sig på køl?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   De var nemlig gode! 🙂 Nu har de aldrig holdt så længe hjemme hos mig, men jeg ville gætte på en lille uge 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

En dag i mad: Refeed day!