Lækre sneakers til forårssolen!

Hvilken proteinbar er den bedste?

Findes der noget bedre end at sætte tænderne i en velsmagende proteinbar? Altså, jo der findes naturligvis traditionelle kager og desserter, men hvis vi bevæger os i den lidt sundere genre, så er proteinbarer noget som jeg personligt virkelig elsker at nyde. Og at dømme efter mit seneste “10 tegn på at du er en fitnessfreak”, så er jeg ikke alene med de cravings…

Hvilken bar er så den bedste? Et svært spørgsmål… Der har den seneste tid været stor kritik af proteinbarer som fødevaregruppe, da mange mærker markedsfører deres produkter som værende sunde alternativer uden at gøre synligt opmærksom på barernes høje sukkerindhold. De fleste proteinbarer smager jo også præcis ligesom almindelige chokoladebarer, hvilket der er en meget simpel grund til; de indeholder stort set ligeså meget sukker! Dermed ikke sagt at en proteinbar ikke kan nydes i ny og næ, bare husk at tjekke ingredienslisten inden hvis du ønsker at holde øje med dit sukkerindtag.

Personligt har jeg længe været stor fan af de famøse Questbarer som jeg i sommer hamstrede i kassevis hjem fra Canada, da prisen er ca. halvdelen end på det danske marked. Jeg er fan af Questbarer af to årsager; smagen og ingredienserne. De smager ganske enkelt bare bedre end andre barer på markedet, ifølge mine smagsløg, og så findes de i et utal af smagsvariationer. Derudover er jeg vild med deres relativt naturlige indhold hvor de indeholder en god del sødemidler, men ikke en sørens masse hokus pokus udover det. I de fleste barer er der langt færre ingredienser i forhold til mange af de andre mærker derude. Det er naturligvis op til hver enkelt hvad man lægger vægt på, men for mig har mængden af ingredienser stor betydning, da jeg godt kan li at vide hvad jeg indtager.

I går prøvede jeg det nyeste skud på stammen i Quest-familien; S’mores! Det er ganske simpelt noget af det lækreste jeg længe har smagt! Mine tidligere favoritter chocolate cookie dough og cookies n cream (ja, jeg elsker MEGET søde ting!) har sgu fået kamp til stregen med den nye smag af kiks og skumfidusser i skøn forening. Sådan en krabat vil “koste” dig 180 kcal og give dig 20 gram protein, hvilket jeg synes er ganske rimeligt for en snack eller dessert. De kan købes mange steder online, fx på Energilageret, men jeg købte min hos den nye fitnesscafé i København: Proteinbaren på Jagtvej.

   

4 kommentarer

 • Mette

  Hej Anna.
  Jeg synes du har en vigtig pointe i det du skriver med at proteinbarer ofte (meget ofte!) bliver markedsført som sunde, selvom de indeholder en hulens masse sukker og kcal. Folk bliver altid helt overraskede når de finder ud af det, fordi de synes den smager sååå godt- ja hvorfor mon? Iceberg smager jo heller ikke som kage, der må være en lille sammenhæng engang imellem, læg 2 og 2 sammen folkens 😉
  Jeg går rigtigt meget op i indhold, smag og pris. Jeg ELSKER Quest dobbelt chokolade chunk!! Den indeholder knap 20 g. protein og sølle 160 kcal, det er sgu lækkert! Et andet kriterie er nemlig at baren helst ikke må overstige 200 kcal., da jeg ellers i min optik får for mange kcal. ift. mæthedsfornemmelse hvis du forstår. Stortset alle Nutramino barer (pånær Lowcarb) indeholder i omegnen af 300-400 kcal., og det synes jeg er lige i overkanten, for ikke at tale om alt sukkeret. Jeg er på ingen måde fanatisk, men da jeg er igang med at cutte ned er jeg nødt til at være opmærksom på disse ting! Derfor er jeg også begyndt at lave mine egne “Quest barer” med IMO, de bliver så lækre! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Mette 🙂 Ha ha, den har jeg også hørt; “gud hvor smager den godt! Tænk at det er sundt” tja… det er jo så altid relativt, kig lige bagpå 😉
   Jeg er helt enig med dig i antal kcal for en snack som jeg anser proteinbarer for at være og der er 3-400 også for meget for mig. Jeg bliver ikke mæt nok til at anse dem for et måltid, så vil også hellere vælge en quest eller lowcarb bar til omkring de 200 kcal 🙂
   Jeg har faktisk ikke selv prøvet at lave dem endnu, dårlig blogger i know, men måske skulle jeg snart prøve det 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ryan

  Hvor i Canada køber du dem og hva er prisen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Ryan 🙂 Jeg fandt en General Nutrition Center (GNC) som er en kæde overalt i Canada. De kostede så vidt jeg husker 140 kr for en kasse med 12 stk som jeg selv blandede med smagsvarianter 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Lækre sneakers til forårssolen!