Mine yndlingsøvelser #2 - Ben og bagdel!

Kylling og karry suppe med fantastisk smag!

Opskriften her er genial som både hverdags og weekendmad, da den er let at lave, billig at købe ind til og har en smagsprofil som langt de fleste mennesker godt kan li. En traditionel kylling og karry supper kan løbe op i rigtig mange kalorier, men denne variant er ganske fin for både dit taljemål og dine smagsløg.

Suppen er super simpel at lave, men smager virkelig fantastisk. Desværre kan jeg ikke tage æren for dens geniale smagssammensætning eller den ernæringsforbedrede profil, da det er kostvejlederen Birgitte Nymann som har udviklet opskriften og smækket den i et “spis sundt” tillæg til supermarkedskæden Lidl. Jeg har ændret lidt i opskriften efter mine præferencer, men du kan se den originale HER

Kylling og karry suppe til 4 personer:

  • 450 gram kyllingebryst
  • 1 stort rødløg
  • 1/2 blomkål
  • 2 store gulerødder
  • 2 store porre
  • 2 spsk karry
  • Salt/peber efter smag og behag
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 2 spsk fløde/creme fine/kaffefløde eller kokosmælk

Start med at skære kyllingefilterne i halve og snit dine gulerødder, blomkål og løg relativt fint. Hæld en smule olie i en pande og svits din karry i den varme pande i ca. 30 sekunder. Nu kan du tilføje alle grøntsage og svitse dem med karryolien i et par minutter. Tilføj vand med grøntsagsbouillon (1 liter i alt) og få det til at koge. Når det koger, tilsættes kyllingekødet og det hele koges sammen/simre i ca. 20 minutter. Herefter tager du kødet op, skærer det i mindre tern på et skærebræt og blender resten af suppen imens. Inden servering tilføjer du fintsnittede porrer og dine kyllingetern til suppen og lader dem varme med. Smag hele herligheden til med salt og peber!

Jeg serverede min portion ovenpå en god håndfuld friske spinatblade og med ristede kokosflager på toppen, men du kan også servere den med groft brød, toppe den med rosiner eller lave en salat ved siden af.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Mine yndlingsøvelser #2 - Ben og bagdel!