Min kommende træningsuge og inspiration fra blogland

Mental topform: Husk at dvæle ved det positive…

Det er logik for burhøns at en muskel skal trænes hvis den skal blive stærkere. Alligevel glemmer mange af os (inklusiv mig selv) at træne hjernen og vores tanker som en muskel. Gad vide hvor mange tanker vi hver især har på en dag? Hvor mange er negative og hvor mange er positive?

En god øvelse for at blive mere positiv i hverdagen, er ganske simpelt at tænke mere positivt. Det lyder langt lettere end det er, men kan hjælpes på vej ved at huske mindst én positiv oplevelse hver dag. I går var jeg for eksempel ude at gå en lang tur med en god veninde og brugte mine solbriller for første gang i år. Det var første gang jeg virkelig mærkede en varme fra solens stråler og kunne mærke at foråret er på vej.

Al forskning peger på, at vores tanker har stor betydning for den måde vi går rundt og opfatter verden på og generelt også på hvordan vi har det. Om du får en god eller en dårlig dag, afhænger faktisk meget af hvordan du selv tænker. Problemet er bare, at mange af vores tanker slet ikke er bevidste. Hjernen vil nemlig gerne tage den letteste vej og bruge energien andetsteds, så vores vaner bliver indgroede og derfor falder vi tilbage i de samme, ofte negative, tankemønstre.

Jeg har sagt ja til at anmelde en ny bog med titlen “Mental topform” skrevet af en rocker sej og dygtig kvinde, Louise Luxhøi. I den forbindelse mødes jeg også hver torsdag med en gruppe kvinder og forfatteren Louise, hvor vi får vejledning i hvordan vi bedst bruger bogen og får mere ud af den. Formålet er, at udnytte vores ressourser bedst muligt og få en effektiv hverdag uden stress.

For en god ordens skyld; Jeg får ikke penge for at skrive om forløbet. Det er udelukkende af egen interesse at jeg løbende deler mine erfaringer med bogens øvelser, da jeg har på fornemmelsen at mange unge kvinder går rundt og føler sig stressede i hverdagen? Bogens allerførste øvelse var, at dvæle ved det positive. Huske én særlig positiv følelse, tanke eller begivenhed ved dagen og skrive den ned. Det har jeg gjort og det vil jeg prøve at gøre fremover.

Har du oplevet noget positivt i dag?

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Min kommende træningsuge og inspiration fra blogland