Guide til proteinpulver - Hvad skal du vælge?

Opskrift: Den perfekte proteingrød (glutenfri)

Jeg starter hver eneste morgen med havregrød og det har jeg gjort i halvandet år. Og det vil jeg sandsynligvis fortsætte med. Hvorfor er det smart med grød til morgenmad? Både fordi det er rart med noget tungt i maven fra morgenstunden hvis man, som jeg, er virkelig sulten om morgenen, men også fordi det kan varieres i det uendelige og altid smager fantastisk!

Min morgengrød laves på forskellig vis, men jeg vender altid tilbage til én udgave; proteingrød med æggehvider og smag. På Instagram er jeg blevet spurgt om en opskrift, så den kommer her:

 • Start med at bringe 40-50 gram glutenfri havregryn i kog med 2-3 dl vand
 • Når det koger, skruer du ned på middel varme og tilsætter 2 æggehvider.
 • Lad det simre under en smule omrøring i ca. 5 min.
 • Herefter kan du enten hælde den varme grød i en kold skål der indeholder 1 scoop proteinpulver med smag, eller smage grøden til direkte i gryden med fx. sødemiddel og kanel
 • Grøden kan nu serveres med alverdens topping i form af chutney, nødder, peanutbutter, frugt eller endda revet grøntsager.

Hvad spiser du til morgenmad?

bloglovin_annawarrington
   

7 kommentarer

 • Jeg ELSKER også at spise grød til morgen! Faktisk også til aften haha 🙂 Det smager også virkelig godt med frosne hindbær i – det giver grøden en lyserød fin farve og en dejlig let smag!
  Kh The A-Way!
  https://theawayblog.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   He he, jeg kan også sagtens finde på at lave en omgang grød til aftensmad, bliver aldrig træt af det! Og nu har du givet mig lyst til friske hindbær, godt det snart er sommer 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alice

  Jeg spiser altid havregrød, jeg er aldrig særlig sulten om morgen så det er 0,5 dl havregryn med 1 og en kvart dl mandelmælk❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ragnhild

  Jeg har aldrig rigtig være den store havregrødsfan – ind i mellem fanger lysten mig, men så snart jeg har spist bare et par små skefulde, har jeg fået nok at smag og konsistens.. Men jeg tænker ofte på at prøve at pifte det op på en af de måder du i tidens løb har nævnt, for så kan det da godt være, at jeg vil spise en hel portion en dag :p

  Jeg får normalt skyr naturel med havregryn og fiberkiks på. Og typisk putter jeg nogle blåbær eller fintskåret frugt i også – nogle gange blander jeg proteinpulver i min skyr, og nogle gange putter jeg også lidt olie i for at give mig selv lidt fedtstof fra morgenstunden.

  I weekender kan jeg dog godt finde på at starte dagen med bananklatkager i stedet, hvis jeg lige har nogle lidt for modne bananer liggende. Og dem laver jeg altid på gefühl og efter hvad mit humør lige er til mht smag – jeg er ikke tilhænger af opskrifter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Ragnhild 🙂 Det er sjovt vi er så forskellige, jeg elsker virkelig havregrød og bliver aldrig træt af det 🙂
   Din morgenmad med skyr og forskellige toppings lyder nu også super lækker! Og jeg elsker også banan klat/pandekager, det er bare for lækkert! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jonatan Møller

  Virkelig lækker grød! Har længe prøvet at finde en der passer i mængde og mætter. Det gør den her opskrift! Den er så god!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Dejligt du kan bruge opskriften Jonatan 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Guide til proteinpulver - Hvad skal du vælge?