En dag i mad: Uden kostplan!

Vær ikke bange for kalorier!

Er det særlig sundt at overspise? Nej, naturligvis ikke. Det er ikke sundt at overdrive noget som helst. Jeg vil bare gerne i dette indlæg slå et slag for ikke at være bange for kalorier og mad generelt!

Jeg brugte en stor del af mine teenageår på at tælle kalorier, sørge for at mine portioner ikke så store ud og at jeg generelt ikke fik “for meget” mad kørt indenbords. Det resulterede naturligvis ikke i nogen hverken særlig slank, stærk eller glad krop. Det gav mig i stedet nogle år med yoyo-vægt og gavnede ikke på nogen måde min sundhed.

Det sidste år har jeg som bekendt levet af en kostplan der først havde fokus på at opbygge muskler og dernæst på at smide fedt. Nu har jeg frie tøjler og spiser faktisk ikke efter nogen plan. Det har været vigtigt for mig at give lidt slip og mærke efter hvad jeg havde lyst til at spise – og i hvilke mængder jeg havde lyst.

Det går naturligvis ikke med totalt slacker mentalitet i flere måneder, så skal min mave nok blive en del blødere end den allerede er blevet, men et lille frirum fra stramme planer ødelægger faktisk ikke hele din form. Jeg var tidligere overbevist om, at det var enten 100% sundhed eller 100% usundhed. Jeg så slet ikke de mange tusind nuancer af sundhed hvor kroppen får den næring den skal bruge og derudover fint kan administrere lidt ekstra kalorier i en periode.

Mine ekstra kulhydrater den seneste uges tid har i hvert fald ikke gjort mig tyk. Jeg har masser af energi til træning, sover fint om natten og har det generelt rigtig godt. Nu er det min plan at skære ned på snacks og chokolade, men fortsat spise til jeg føler mig mæt uden de vilde forbud. Til dagens rygtræning (som foregik sammen med søde Jonna) var der også fuld gas på min styrke og jeg fik da også hevet mig op til 3 pullups uden elastik af flere omgange.

Aftenens opfordring: SPIS!

 

bloglovin_annawarrington
   

8 kommentarer

 • Dejligt at jeg ikke er den eneste crazy fitness person, som ikke går så meget op i det der med kalorier.
  Skrev selv et blogindlæg om det i sidste uge her: https://sandraelfort.wordpress.com/2015/03/06/i-am-so-done-with-calorie-restriction/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Super cool indlæg og vi er ganske enige Sandra! Det er naturligvis noget andet hvis man har et kortsigtet mål om fx en konkurrence, men som livsstil, så vil jeg heller ikke lade mig styre af kalorier alene 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hurra og tak for det indlæg, Anne. I disse (lidt hysteriske) sundhedstider er det rart at blive mindet om netop de ting, du skriver. Det kan også blive for meget med kalorieregnskaber, skyr afmålt i teskeer og et bestemt antal mandler til aftensnack. Sommetider skal man altså også bare lytte til sin krop og gøre det, der føles rigtigt for én selv – og ikke det, der er rigtigt ifølge Instagram 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tusind tak for de søde ord, jeg er rigtig glad for at du kunne bruge mine tanker i det her indlæg 🙂 Jeg har selv tendens til at elske alt hvad der hedder planer og struktur, men øver mig virkelig i at lytte lidt mere efter min egen krop og gemme alt hvad der hedder mål og tal af vejen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • *Anna, sorry! Der er ikke noget værre, end når folk staver ens navn forkert!!

   Og selv tak! Du har så ret. Vi burde alle sammen bruge den tankegang engang imellem. Sundhed er ikke sort/hvidt. Der er masser af nuancer, og det skal der være plads til. Ellers er det dømt til at gå galt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Ha ha, det går nok 😉 Der er nemlig tusindvis af nuancer når det kommer til en sund livsstil og det er utrolig vigtigt at skelne imellem korte og lange tidshorisonter. Har du et mål om en konkurrence eller en ironman indenfor en kort tidsperiode, så er det klart nogle strammere strukturer er nødvendige, men skal du finde en livsstil som fungerer resten af livet, så må den efter min mening ikke være for stram 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er virkelig fedt, at du står op for ikke at tælle kalorier! Jeg har i mange år gjort det og prøver stadig at lade være! Så er det bare inspirerende at læse dette!
  Kh The A-Way!
  https://theawayblog.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Det ER svært og jeg tager også mig selv i at gøre det mere eller mindre ubevidst, men nu er jeg i hvert fald mere bevidst om at lade vær 🙂 Jeg håber du kan slippe tællingen og mærke mere efter i din krop, selvom det er svært og tager tid!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

En dag i mad: Uden kostplan!