Kylling og karry suppe med fantastisk smag!

Lækkert kernebrød til påsken (glutenfri)

Påskeferie betyder hygge og som regel også masser af mad! Jeg har ikke tænkt mig at sige nej tak til lækkerierne, men vil nyde det usunde i lidt mindre mængder og selv bidrage med nogle sunde alternativer til påskebordet.

Et af mine supplerende indslag til dette års påskehygge, er dette top lækre kernebrød. Jeg har før bagt både stenalder muffins og kernebrød, men denne gang har jeg leget lidt med grundopskriften på kerner, nødder og æg, og tilføjet revne grøntsager, skyr og hytteost. Jeg var lidt bange for om dejen ville blive for usammenhængende (det ER tricky at bage glutenfrit), men resultatet blev overraskende lækkert! Heldigvis var hele min familie også enige og hele portionen er næsten allerede væk!

Opskrift til 2 bageplader:

 • 400 gram blandede nødder og kerner (jeg brugte mandler, valnødder, solsikkekerner, hasselnødder og hørfrø)
 • Lidt salt
 • 1 spsk Fiberhusk
 • Ca. 50 gram glutenfri havregryn (udelad hvis du vil have dem lowcarb. Tilføj i stedet lidt ekstra Fiberhusk og sørg for at blende alle nødder meget fint)
 • 2 æg
 • 2 æggehvider
 • 2 spsk skyr
 • 2 spsk hytteost
 • 1 stor gulerod
 • 1 squash
 • 1 tsk bagepulver

Start med at finthakke eller blende alle nødder og kerner. De behøver ikke være helt fine til mel, men må heller ikke være helt grove. Tilføj æg, skyr og hytteost, samt Fiberhusk. Rør godt rundt og tilføj evt. lidt vand hvis dejen efter 5 minutter har suget for meget væske. Tilsæt revet gulerod og revet squash, samt lidt salt og 1 tsk. bagepulver. Smør dejen ud på to bageplader med ca. 1 cm tykkelse.

Bag i ca. 15-20 min ved 175 grader varmluft. Brødet kan nydes som supplement til påskebordet eller bare som snack. Det er fryseegnet, men plejer at blive spist før det er aktuelt!

 

bloglovin_annawarrington
   

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Kylling og karry suppe med fantastisk smag!