Verdens sødeste "elsk dig selv" video - uden kvalme!

Svar på spørgerunde 1: Om hverdag, træning og cheatmeals!

Tak for de søde spørgsmål til min spørgeunde! Du kan stadig nå at sende et spørgsmål, da jeg svarer løbende og laver nogle lidt længere indlæg hvis der er spørgsmål der går igen om fx. glutenfri valg i hverdagen.

De  første svar handler om min hverdag udenfor bloggen, mit studie og om de ret så udskældte cheatmeals. Jeg er super glad for at i gider læse med og håber, mine svar kan inspirere.

Hvilken pige er du uden træning?

Rigtig godt spørgsmål! Når man ændrer livsstil, er nyhedsværdien stor i starten og det er naturligt at de fleste samtaler pludselig handler om kost og træning. Det er jo skide spændende! Jeg har da været bange for om træning ville overtage hele min identitet. Især i de perioder mine hofter driller, for hvis jeg ikke træner – hvem er jeg så?

Mit fitnesseventyr er spændende, men det skal ikke overtage hele min hverdag. Andre vil måske mene at jeg ikke er dedikeret nok til livsstilen, men det må de selv om. For mig betyder kost og træning meget, men ikke alt.

Jeg drømmer om at arbejde for FN eller en anden international organisation. Derfor er det vigtigt, at jeg engagerer mig i politik. Meget af min fritid går med at være en del af styregruppen for den nye kampagne for ligestilling #Heforshe og så er jeg freelance skribent for Dansk Kvindesamfund. Derudover er jeg aktiv i Model UN som faktisk minder  meget om rollespil, det er bare voksne der mødes og “leger” FN! Det er super sjovt og vi var blandt andet i London for en måned siden og lege med andre nørder.

Er du i gang med uddannelse, hvis ja, hvilken?

Jeg læser statskundskab på Københavns universitet hvor jeg bliver bachelor til sommer. Inden da læste jeg 2 år på sociologi. Mit studie vil altid have 100% første prioritet overfor træningen.

Har du nogen søskende?

Ja, jeg har en sød og yndig lillebror på snart 22 år. I mit hoved vil han dog aldrig blive en dag over 12 år gammel…

Hvor tit spiser du ” cheatmeals”?

Uh, det kommer jo an på hvad man definerer som et cheatmeal? I starten af mit forløb hos Amanda spiste jeg efter en kostplan der gav mig et overskud af kalorier for at opbygge muskelmasse. Der fik jeg fuldstændig frie tøjler hver lørdag til ét måltid og én omgang dessert. Det blev typisk brugt på sushi, en sund kage og/eller min yndlings last: bland selv slik!

Så kom diæten efter nytår og tøjlerne blev strammet! Jeg fik stadig mit fri-måltid hver lørdag, men det var uden nogen form for raffineret sukker, så ingen slik eller kage. Jeg blev derfor kreativ og lavede enten bare store portioner aftensmad med masser af kulhydrater eller spiste proteinbarer (uden sukker).

I dag spiser jeg ikke efter nogen plan. Det er helt underligt, men faktisk rigtig rart. Jeg spiser stadig relativt fornuftigt, får en masse grøntsager og laver de sunde snacks jeg har lyst til. Det bliver måske til sukkerholdige madvarer et par gange om måneden og det har jeg det helt fint med. Måske skær jeg mere fra hvis bukserne begynder at stramme, men lige nu arbejder jeg på ikke at leve efter for mange regler.

Hvad er dine bedste råd til folk der lige er begyndt at træne?

Hav det sjovt og vær realistisk med dine forventninger til dig selv! Det er nemt at blive opslugt af de mange motiverende mennesker på sociale medier, men det skulle gerne inspirere og ikke være de-motiverende at læse med hos andre. Det er vigtigt at huske, at vi alle har forskellige udgangspunkter for vores træning og hvis du aldrig har trænet før, så er det ikke realistisk at du starter med at træne hver dag. Få en snak med en fagperson i dit træningscenter eller find en god ven du kan træne med. Start med at lægge en plan med nogle opnåelige delmål hvor du både nyder din træning og kan overskue at finde tid til den. Langsomt vil du sandsynligvis få mere blod på tanden og kan tage længere træningspas, samt træne flere dage om ugen. Det vigtigste er, at du ikke kører for hårdt på i starten og så brænder ud efter 2 uger!

Var der nogle svar der overraskede dig? Eller noget du slet ikke er enig i?

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Verdens sødeste "elsk dig selv" video - uden kvalme!