Tirsdagstip: Studierabat!

Er en størrelse 36 småtyk?

Det er i orden at mene noget forskelligt. Du må faktisk også godt synes, at jeg er irriterende, grim eller intetsigende. Det rammer mig ikke personligt – længere. Jeg har det rigtig fint med mig selv, min krop og den måde jeg nu engang ser ud på, ellers skulle jeg nok ikke have stillet mig op halvnøgen i diverse danske medier.

Projektet #Fitwithoutabs har affødt en del debat og det var også meningen. At der skulle flere nuancer på hvordan en trænet kvindekrop ser ud. At vi begyndte som befolkning at tage stilling til den måde vi omtaler kvindekroppe på. Gerne med plads til forskelligheder. Der var flere der foretrak markede muskler og sixpack og fred være med det. Vi har forskellige præferencer i forhold til livsstil og udseende. Der var også nogle der mente, at os kvinder på billedet var for slanke og at de skulle have inkluderet flere former og deller. Det er også helt fair.

Men én kommentar krøb alligevel under huden på mig. Jeg vil ikke afsløre hverken navn eller hvor jeg læste den, men den lød noget i retning af, at alle på billederne var “lettere overvægtige”. Undskyld mig, lettere overvægtig? Her er jeg. En str. 36 med en lidt blød eksamensmave, men ellers sund og trænet. Er jeg småtyk?

9c2d8d8c-6b8b-4317-b0cc-13e18f43c71f_zpsladqw7uf

Sådan en kommentar pointerer præcis hvorfor jeg sagde ja til projektet med billedserien. Hvis dette menneske helt alvorlig talt mener, at jeg som en størrelse small er lettere overvægtig, så er der sgu noget galt med det samfund vi lever i!

Jeg vejer ca 55 kg og er 163 cm høj. Nogle gange spiser jeg lidt mere og ryger op på 56 kg og andre gange spiser jeg lidt mindre og falder til 53-54 kg, men min krop er stærk, sund og har det godt. Jeg er IKKE lettere overvægtig. Jeg er faktisk helt normalvægtig. Den kommentar kan være sårende overfor dem der rent faktisk ER både lettere og meget overvægtige. For hvis jeg er “lettere” overvægtig, hvad så med en størrelse medium, large eller “gisp” extralarge? Hvor skal de kvinder spejle sig henne hvis de mødes med holdninger som at alt over en str. 34 er for “meget”?

b2ad39e4-4ac5-4e8d-8d87-2cff3f37610e_zpsutalxixu

På bloggen blev jeg i dagene efter også mødt af en kommentar om at jeg havde aaalt for store lår og faktisk så ret unormal ud. For det første; jeg har fine lår. Punktum. De må faktisk gerne blive større hvis du spørger mig. For det andet; selv hvis jeg havde kæmpe store lår, hvad så? Må de ikke vises frem i tights med mindre de er super skinny? Gu må de så!

Derfor slutter dette indlæg med fokus på mine kææææmpe lår og bagdel i dit face. Fordi jeg faktisk ser helt normalt, sund og fin ud. Og det gør du sikkert også – uanset hvad andre klaphatte kan finde på at sige!

Min bootypose har jeg naturligvis lært af seje Nina og Celestine.

 

bloglovin_annawarrington
   

42 kommentarer

 • Helene Gottlieb

  Jeg ville da ønske at jeg var en str. 36! Jeg er ‘desværre’ bare ret petite bygge og er en 32-34 og det er pissesvært at finde tøj nogle gange, for ret tit starter størrelserne ved 36! Så jeg fatter helt ærligt ikke det der hype omkring at være xxs, for hallo, der er jo intet tøj?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Du kommer med en helt vildt god pointe Helene. Det går nemlig også den anden vej rundt og det er ligeså slemt at nedgøre slanke kvinder som det er at nedgøre buttede, større eller hvad man skal sige. Hvorfor overhovedet have så meget fokus på negativ energi? Jeg håber du finder noget rigtig fint tøj som passer den krop du er født med 🙂 Måske kan du gå online og søge efter mærker som designes og produceres i Asien hvor kvinderne generelt er mindre bygget end herhjemme?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie Thode Ostenfeld

  Nej hvor er der bare nogle mennesker, der gør det svært for kvinder at være lige dem de skal være. At være en str. 36 er på ingen måde at være “lettere overvægtig” Det mennesker, der har den opfattelse af kroppe og verden generelt burde da i den grad få pudset de briller!
  Jeg synes, det er så fedt, at du har været med i Morten Svanes projekt. Respekt til dig for at give “almindelige” træningspiger nogle andre forbilleder end de evige guns/six-pack billeder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Præcis, det er utroligt så meget energi kvinder kan bruge på at nedgøre andre kvinder. Og hvorfor? Jeg kan ærlig talt ikke se formålet. Tusind tak for dine søde ord 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Thode Ostenfeld

   Selv tak. Og tusind tak for en rigtig god blog. Jeg har fulgt dig i lang tid, og jeg synes virkelig, du repræsentere noget vi “almindelige” kvinder kan spejle sig i, så rigtig mange gange tak for det. :grinning:
   Jeg tænker også tit, om jeg ville snakke på samme måde til min veninde, som jeg snakker til mig selv. :worried:
   Generelt skal der bare være plads til alle kvinder og det synes jeg virkelig, du er god til at sætte fokus på!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Det er jeg super glad for at høre, det er netop mit mål med at blogge 🙂 Jeg kan ikke huske hvor jeg første gang læste det råd, men jeg tænker selv på det næsten dagligt. Ville jeg tale til en veninde sådan her? Typisk er svaret nej og det er ærgerligt. Man skal tale pænt til sig selv 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sådan!! Jeg vil ikke skamme mig over mig bagdel og lår som er str L!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Du er pisse lækker. Punktum!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Endnu en gang AMEN, og Tak! Jeg har ikke sat ord på det før, men da jeg så billedserien (den var jo ikke til at komme udenom 😉 ), var der noget, der faldt på plads hos mig. Det, jeg så i billedserien, matcher det, jeg så i spejlet derhjemme. Jeg har længe gået og tænkt, at min træning ikke batter. Men det gør den, ligeså længe jeg ikke fokuserer på sicpacks og vægt. Ja, herregud, min mave slasker, men det er fordi, jeg har båret min skønne datter i maven, men mine lår ER store, men også trænede og efterhånden UDEN appelsinhud, hvilket der har været masser af før. Det er jeg stolt af i en alder af 30 og med en lang historie som overvægtig. Igen: TAK!

  sofiebock.dk/wetschrunchie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Ha ha, nej de billeder kom vist godt rundt omkring 😉 Jeg er sikker på du har en dødlækker krop som viser netop din historie! Træning kan give resultater på mange områder, men det er en myte at alle kvinder der træner bør rende rundt med en sixpack. Det er utroligt at der skal være så stramme og snævre idealer for hvordan kvinder “bør” se ud. Det er trættende og gør intet godt for nogen! Nyd din krop og din datter 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • FANDME NEJ! Du er en lækker str. 36, og vi må gerne rose os selv og hinanden, og jeg er selv en 36/38, og jeg anser mig da som værende slank!
  GODT indlæg og rigtig god debat at tage fat i..

  http://camillajulie.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tusind tak Camilla. Jeg ville bestemt også sige at du var slank, det er helt hen i vejret med de definitioner der florerer for tiden!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tror at grunden til at folk tænker, at du har store lår, og at folk fra fitwithout abs ser overvægtige ud, er fordi der er opstillet et helt forvrænget kropsideal. Hvad er det vi ser i bladene, og har set overalt de sidste maaaange år? Tynde, høje kvinder som er yderst velproportionerede. Og photoshoppede! Det er altså ikke noget at leve op til medmindre man faktisk gerne vil være usund og have et træls forhold til krop og mad.
  Jeg synes at det er godt, at der bliver vist nogle lidt mere almindelige kroppe, og at de faktisk kommer i alle størrelser.

  Kh Sara

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Sara 🙂 Jeg er glad for at du kan li projektet og jeg tror bestemt du har ret. Siden 90erne har det været meget høje og meget tynde kvinder der har præget mediebilledet, så det er skønt at der nu er kommet mere fokus på sundhed og kroppe i ALLE former og størrelser!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har ikke så mange ord, andet end SPOT ON! Dine ord er så rigtige. Small? Gu’ er det ej overvægtig, stort eller noget derhen af, overhovedet! Knytter lige en kommentar til bootypose og billederne også: du er pisse lækker!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Ha ha, tusind tak Anne! Det er måske lidt for meget med sådan et billede, men jeg synes lidt at teksten kunne bruge noget selvironi 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan da godt forstå, at du har sagt ja til projektet. Du er slet ikke “let overvægtig” eller noget som helst. Du ser godt ud! Jeg har også selv store lår og bagdel, men nu har jeg også spillet volleyball, fodbold, badminton og alverdens sportsgrene siden jeg var helt lille. Så det er muskler! Og jeg giver Sara ret. Det er også ligesom modeller for H&M bikini annoncerne. Det er jo Victoria Secret modeller, som slet ikke må have synlige eller store muskler. De skal være tynde, men stadig veltrænede.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tusind tak Isabel! Jeg er sikker på du har lækre store lår som har en hel masse gode timer med sport i sig! Det er trist at det kun er én slags kvindekrop der promoveres, når der netop findes SÅ mange måder at være både veltrænet, sund og/eller glad på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Anna. 55 kg og 163 cm er præcis som det skal være. :). (Har selv samme højde og har fået det at vide af både diætister og læger at min målvægt er 54/55 kg).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Maria. Det lyder da super! 😀 Jeg har vejet både mere og mindre, men den her vægt lader til at være stabil og passe godt til mig med det aktivitetsniveau jeg har nu 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Mange tak for et super indlæg, endnu engang 🙂

  Du er virkelig smuk.

  Min erfaring siger mig at det er nemmere for visse folk at forsøge at hive folk “ned” på deres niveau i forhold til selvtillid, end det er rent faktisk at gøre noget ved det… Og det er da synd for disse mennesker at de skal have det sådan.

  Knus dem med kærlighed <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Mange tak for de søde ord Camilla 😀 Jeg giver dig helt ret; kill them with kindness! Jeg går ikke frygtelig op i hvad andre tænker, men synes det er en vigtig debat at tage for det er sgu ærgerligt hvis meget snævre rammer for hvordan en kvindekrop “bør” se ud skal diktere hvordan andre har det med sig selv 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Har postet et indlæg 2 gange, da den sagde fejl. SÅ du kan blot slette nr. 2 + dette… Beklager spam 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Du er jo så smuk 🙂

  Nogle mennesker kommer med sådanne kommentarer fordi de ikke har det godt med dem selv og da de ikke kan finde ud af at gøre noget ved det, er det nemmere at prøve at få alle andre til at have det lige så skidt. Bare lige min teori.

  Jeg elsker din blog, så keep up the good work.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Camilla 🙂 Tak for de søde ord, dem er jeg rigtig glad for. Jeg tror du har ret i, at mange negative kommentarer bunder i en usikkerhed hos folk selv. Det er bare så farligt at sprede den usikkerhed udover det hele, for det skaber en grobund for at gøre andre usikre og så fortsætter den dårlige cirkel. Derfor skal den brydes! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bliver faktisk lidt ked af det, når jeg hører sådan noget. Jeg er en størrelse XL, 44, og endda større nogle gange. Jeg kan ikke lade være med at tage det personligt, hvis nogle synes at DU er tyk. Gad vide hvad folk så tænker om mig? Det lægger altså lige en dæmper på selvtilliden, og hvis jeg skal være helt ærlig.. Kan jeg godt få en trang til at isolere mig. For det er så hårdt, at blive dømt at andre – synes jeg.
  Så ja, det er fandeme svært at være kvinde – uanset størrelse – i dagens danmark.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej 🙂 Jeg er virkelig glad for din kommentar for det er også en af mine pointer. Hvor fanden er vi henne hvis vi for det første vurderer en helt normalvægtig (mig som eksempel) til at være overvægtig – hvad siger det så om folk der er overvægtige i store eller mindre grad, af den ene eller den anden årsag? Det er så farligt at sætte faste kriterier op for hvad “normalvægtig” og “overvægtig” betyder, for det gør en masse mennesker kede af det, helt uden grund. Der kommer absolut intet positivt ud af at sætte andre folk i kasser eller komme med negative bemærkninger.
   Og som jeg skriver til sidst; selv hvis mine lår var 4 gange større end de er. Hvad så? Må jeg ikke stadig vise dem frem? Gu må jeg så, hvis jeg selv har det godt med det!
   Jeg håber ikke du isolerer dig. Jeg håber du finder modet til at møde verden som du er og finde mennesker omkring dig som tager dig for lige præcis den du er – og ikke kommer dig ned i en eller anden kasse baseret på din vægt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak Anna, det var en sød kommentar.
   Det med ikke at lade sig påvirke (og isolere) af vores samfunds idealer omkring krop og vægt, er helt klart det optimale. Og det ville jeg fandeme også godt. Men det påvirker mig i enormt høj grad, og har til dels gjort mig syg med overspisning. (Blandt en masse andre ting, selvfølgelig)

   Men du har ret. Hvad rager det andre? Og det er så fedt, at der en gang i mellem står nogle frem og siger at det ikke er ok. Jeg ville bare ønske det ændrede sig mere.. bredt. Og permanent.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Jeg ved godt det er 100 gange lettere sagt end gjort. Og der er også stor forskel på rationelt at tænke hvordan man gerne vil leve i verden og ikke lade sig påvirke af andres meninger, men følelser er langt sværere at arbejde med. Det er menneskeligt at blive påvirket, det gør vi allesammen og vi har alle dårlige dage hvor vi føler os utilstrækkelige af den ene eller den anden grund. Jeg giver dig helt ret, det ville være fantastisk hvis en større bevægelse blev sat i gang og rent faktisk kunne ændre nogle af de helt grundlæggende måder hvorpå vi taler til og om hinanden. Det kræver nok en større normændring der skal starte allerede fra barndommen. Men for fanden det kunne være fedt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linnea

  Sikke et dejligt indlæg, Anna! Enigenigenig. Hver gang, der er én, der har skrevet en grim eller nedladende kommentar, bliver man bare bekræftet i, netop, hvor meget der mangler nuancering. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Rigtig godt sagt. Det er ikke let at være kvinde idag og leve op til de glansbilleder vi ser i medierne, måske vi skulle lære at focusere mere pa det postive, det har vi jo alle sammen. Og du ser altså fantastisk ud 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tusind tak Maiken 🙂 Vi er ganske enige! Mere positivitet tak 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • HOLD NU KÆFT! Du er jo pisselækker, og sådan en sindssyg kælling skal ikke ødelægge din dag. Desværre er der alt for mange (læs kvinder), der bitcher over andre kvinder. Det er desværre en tendens, som vi ser mere og mere. Og netop derfor har jeg skrevet en artikel om Kvinder, der er kvinder værst i nyeste nummer af Magasinet Sundhed+…lad os nu for helvede se og støtte hinanden, uanset størrelse! mere positivitet og glæde og mindre bitching, tak 😀 !

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Vise ord! Mere søstersolidaritet for søren! 😀 Og tak for de søde ord 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dejligt indlæ fra dig smukke pige! Du er fantastisk og har en møg lækker krop. Den kommentar er da for langt ude, føj. Godt du kan tage det så fint <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tusind tak søde Nadja! 😀 Jeg tog det ærlig talt mere som drivkraft til at fortsætte. For hvor fanden er vi henne hvis en str 36 bliver opfattet som overvægtig? Det er jo nærmest komisk! Jeg er i hvert fald glad for mine lår 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Dejligt at se en smuk naturlig pige med fine former

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ragnhild

  Det er så forkert at påstå, at en som dig er overvægtig/buttet etc.. Du er i hvert fald alt andet. En str. 36 er en helt almindelig størrelse. Det samme er en str. 40 – det afhænger af så mange ting!

  Og mht lårene, så er jeg selv udstyret med nogle gode lår, som passer meget dårligere til min krop, end dine gør til din krop. Men jeg er begyndt at være glad for dem nu, og jeg skammer mig ikke længere, når jeg træner iført shorts. Det er mine basser, og de er sgu egentlig ret rare at have. De har den størrelse, de har – og de indeholder det fedt og de muskler, som de nu engang gør. Fuck da hvad nogle få andre siger om de “store” lår.
  Har for nylig oprettet en instagram-profil, og der får jeg da likes, selvom mine lår er “fede” og “alt for store” og “ude af proportion med kroppen”. Op i røven med andre folks holdninger – vi skal være glade for det vi har.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Jeg er sikker på du har gode og lækre lår Ragnhild! Du lyder som en stærk kvinde og jeg beundrer virkelig den måde du omtaler din egen krop på, det kunne mange virkelig lære af.
   Og tusind tak for dine søde ord 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Læs næste indlæg

Tirsdagstip: Studierabat!