Carb cycling - har du prøvet det?

Glutenfri quinoa boller – perfekte til madpakken!

De her boller tager ca. 10 min at smække sammen hvis du har en rest quinoa liggende i køleskabet. Jeg sørger altid for at bruge mine rester, både for at mindske madspild generelt, men naturligvis også fordi sund mad ikke er billigt og jeg er på SU.

Opskrift til 10 små boller:

  • 3 dl kogt quiona (svarer til ca 1 dl quiona som ikke er kogt)
  • 4 spsk skyr
  • 1/2 squash
  • 1 gulerod
  • 2 æg
  • Lidt salt
  • 1 spsk Fiberhusk
  • 30 gram glutenfri havregryn

Blend havregryn til mel og bland med quiona, æg, salt, Fiberhusk og skyr. Riv squash og gulerod ned i dejen og rør godt sammen. Tag en spiseske og form små klatter på en bageplade. De bliver ikke ligeså faste og fine som almindelige boller, da dejen er ret smattet. De får dog en fin og sammenhængende tekstur når de er bagt, omend stadig lidt bløde. Giv dem 20-25 min ved 175 grader i en varmluftsovn og så er du klar til mad.

Bollerne er rige på gode naturligt glutenfri kulhydrater, indeholder masser af proteiner og nemme at smække i tasken på lange dage. De holder sig glimrende i køleskabet i en 4-5 dage, men jeg har endnu ikke selv prøvet at fryse dem endnu. Den første omgang blev nemlig spist i en fart!

Har du prøvet at bage quiona?

bloglovin_annawarrington
   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Carb cycling - har du prøvet det?