Træning af hele overkroppen!

Helligdagskage: Sukkerfri chokoladekage med glasur!

Jeg har jo indført både hverdagskage og weekendkage her på bloggen, så hvorfor ikke gå all in og også indføre helligdagskage på sådan en pinsemandag? Kage til enhver lejlighed, jamen hvad skal det ikke ende med? Inden du tror jeg er begyndt at trille ned i fitnesscenteret og hjem igen, så kan jeg forsikre dig om, at denne kage er sukkerfri og det er glasuren også.

Det er muligt at leve sundt og skabe plads til både sunde og usunde desserter efter min mening. Det afhænger naturligvis af hvad dit mål med din kost og træning er, hvor lang en tidshorisont du har til at nå det mål og hvordan du reagerer på søde sager. Jeg har det personligt bedst sådan hvis mine grøntsager, skyr, ris og kød kan blive suppleret med en dadelkage, nogle proteinpandekager og endda ægte slik og chokolade. For mig handler det om mængder og hyppighed. Og at jeg får spist fornuftigt i min basiskost.

Denne kage er et resultat af to bloggergaver som fandt vej til mig i forrige uge, men druknede lidt i bachelorskrivning. Jeg modtog en produktpakke fra både ISIS og Bodylab som begge indeholdte gode ting og sager. Jeg endte med at fyre op for en klassisk chokoladekage med helt klassisk glasur. Her kommer resultatet.

Lav chokoladekagen ved at følge instruktionerne på pakken. Jeg blandede bare kagemizxen med vand og udelod olie, det smagte helt fint og teksturen blev glimrende. Det smager ca 150 kcal fra den samlede blanding. Kagen er IKKE glutenfri, men fri for tilsat sukker. Jeg anbefaler derfor at du ikke spiser hele kagen hvis du er sensitiv overfor gluten. Jeg spiste et ret stort stykke og nød det i fulde drag, men betalte også prisen med en sur mave i halvandet døgn bagefter, så spiser et mindre stykke næste gang… Smagen er dog lige i skabet og jeg vil vove at påstå, at det er ligeså godt som klassisk kage med sukker!

Glasuren tog ca. 10 sek. at lave og består bare af 3 spsk sukkerfri flormelis fra Bodylab og 1 spsk vand. Det blev helt over den afkølede kage og toppet med frysetørrede jordbær. Glasuren smager lidt mere “koldt” end klassisk glasur, hvilket skyldes sødemidlet, men laver du et tyndt lag og lader den køle helt af, så smager det sgu næsten ligesom helt traditionel kage. Mine smagsløg var i hvert fald glade!

Skal du have helligdagskage?

bloglovin_annawarrington
   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Læs næste indlæg

Træning af hele overkroppen!