Endnu mere sjov med bananer... Sund is på 5 min!

Hvorfor tager du billeder af din mad?

Åbner du billedgalleriet på min iPhone, så finder du primært billeder af mad, sjove citater og af mig der sveder og/eller træner. Det er sørgerligt, men sandt. Væk er tiden hvor det skulle være det helt rigtige “kodak moment” før kameraet sirligt blev fundet frem og smilene stivnede i det fineste puds. Nu er det mest havregrød der får æren af blitzen!

Men er det egentlig rimeligt? I bedste fald er det ligegyldigt og i værste fald er det udtryk for overdreven navlepilleri og øget distance i sociale relationer. Billedet er lånt fra den underholdende instagram profil, den lyserøde elefant.

Prøv at forestille dig en café for, lad os sige, 5 år siden. To veninder mødes, de bestiller hver deres salat med noget fancy dressing og topping. De smalltalker om vind, vejr og den nyeste forelskelse. Deres mad kommer og… De tager hver deres telefon frem og uden et ord begynder de at tage minimum 10 billeder af deres mad fra alverdens billeder. Det ville have været et ret absurd billede, men ikke desto mindre sker det nu som det mest naturlige i verden. Ligesom de fleste veninder liiige spørger de andre om de kan tage et billede af deres slikskål/champagneglas/aftensmad før hyggen går i gang.

Det er ikke engang “bare” et blogger fænomen. Alle gør det. Alle der har en instagram og/eller snapchat profil i hvert fald. Nogle få melder sig helt ud af ræset med sociale medier og mener, at det er dumt overfladisk og fjerner det hyggelige ved socialt samvær at der konstant er ligeså mange iphones som der er mennesker til stede i samtalen over middagsbordet.

Hvad mener du? Er det overfladisk, latterligt eller bare fjollet med alle de madbilleder? Eller er det i virkeligheden lidt hyggeligt at dele sine øjeblikke med venner, bekendte og alverdens fremmede?

bloglovin_annawarrington
   

6 kommentarer

 • Anne

  Jeg har en Instagram profil og tager aldrig billeder af min mad- jeg syntes det er pinligt og fjollet at poste. Dog ligger jeg en masse billeder ud af mine børn hvilket andre jo syntes er fjollet. I protest mod andres behov for at ligge lækkert og sundt mad ud har jeg en enkelt gang taget billeder af risengrød.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Det handler om at poste det man selv har lyst til at dele 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linnea Moos

  Godt indlæg, og gode tanker! 🙂 Bundærligt, så er jeg ret stor fan af de madbilleder. Af en eller anden grund, er jeg ikke ligeså stor tilhænger af at poste billeder fra restauranter, men mad, jeg selv har lavet, deler jeg tit og ofte. Og ja, også gerne på en pæn tallerken. Jeg synes faktisk det er ret ok. Et eller andet sted, så synes jeg det er enormt hyggeligt at lege med vinkler og fotografering af mad, fordi der kan komme nogle ret flotte og interessante billeder ud af det. Et eller andet sted synes jeg det er lidt ærgertligt, at der bliver rakket mere og mere ned på de ting, vi poster på Instagram. For mig er Instagram et medie, hvor man netop kan tillade sig at være narcissistisk, og dele de billeder, man personligt synes er smukke. Jeg kan forstå at man i mindre grad poster sådanne billeder på Facebook, da det for mig, handler mere om netværk end at fremstille sig selv. Men Instagram, synes jeg er en ret anderledes ting. Det er lige præcis, der hvor man kan være “se mig”. Og det tror jeg faktisk i en eller anden grad, der er noget sundt i. Det er grænseoverskridende, for mange af os, at vise noget man er stolt af direkte til folk. Her han man sit eget lille “rum” til at gøre det. Og så er det nemt at stoppe med følge personen, uden at det skal være en personlig krænkelse 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Super fede tanker Linnea! Jeg tror vi er meget enige med hensyn til instagram. Jeg holder personligt også min Facebook rimelig fri for alt med mad og træning, men giver den gas på instagram og synes både det er hyggeligt selv at dele ud af dagens aftensmad og læse hvad andre har spist i løbet af dagen. Det er et medie der er meget nemt at vælge til og fra, så jeg synes egentlig heller ikke der er noget i vejen for at dele løs derinde 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kunne ærlig talt ikke være mere ligeglad med hvad folk tager billeder af. Nogle foretrækker mad, nogle tager deres børn som gidsler ved kameraet, andre poster deres dyr i en uendelighed … Jeg synes de skal præcis de billeder de vil, og så følger jeg dem, hvor jeg har samme interesse og/eller synes kvaliteten er i orden. Resten kan man heldigvis lade være med at kigge på. 🙂

  Men nu er jeg så også selv glad for at fotografere, så det irriterer mig aldrig når folk lige skal tage et billede af deres mad, en plante eller whatever. Jeg arbejder som fotograf på min venindes virksomhed og har brugt en hel søndag foroverbøjet ved et bord for at fotografere kage, og jeg rejser med en anden veninde og er “hende der skal tage billeder”. Jeg er nok så vant til det efterhånden. 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   He he, jeg er også efterhånden vant til det Katja og bliver ikke irriteret når andre gør det, sikkert fordi jeg selv altid har kameraet fremme 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Endnu mere sjov med bananer... Sund is på 5 min!