Gæt hvem der...

Snakker om de store lår igen…

Jeg læste en tråd i går på Facebook under en repost af #Fitwithoutabs billedserien. Der var et par kommentarer om at en “fit” krop er flottest med sixpack. Vi har forskellige præferencer for hvordan vi har lyst til at leve og hvad vi synes er pænest at kigge på. Det er helt fair. Nogle er til æbler, nogle er til bananer…

Men; Der er lige én kommentar der stikker ud og får mig op i det røde felt. En kvinde skriver, at vi på billedet har store lår. Uha, sikke dog en slem betragtning hun der har gjort sig. Eller ikke. Du må gerne synes jeg har store lår, det rør mig ikke. Jeg har nemlig helt fine lår – efter min egen mening. Hvad der rør mig, er sætningen efterfølgende. “Det kunne godt afholde andre fra at komme i træningscenteret”. Så jeg skal lige forstå det rigtigt. For det første, så er os kvinder på billedet indehaver af STORE lår, og for det andet så er store lår faktisk det værste i verden? Og man skal passe på med at vise dem til andre?

Jeg føler lidt, at jeg gentager mig selv i hele “lår debatten”, men der er flere ting galt med hendes kommentar, efter min mening. Jeg synes personligt ikke, at os kvinder på billedet har specielt store lår. Vi har alle relativt fyldige lår, men hvis vi begynder at kalde os selv “store”, hvad så med alle de kvinder der har endnu større lår? Hvis vi begynder at definere “stort” ud fra os på billedet, så er der godt nok langt igen til et samfund der respekterer forskellighed i kvindekroppe.

Og jeg får lyst til at gentage en anden pointe; op i røven med burde! Har du lyst til at træne dine ben til dobbelt størrelse? Smut ned i centeret! Har du lyst til at tabe dig lidt? Ud at gå en tur! Har du ikke lyst til en skid? Så lad vær!

Det er så vigtigt ikke at diktere hvordan andre skal leve og se ud! Så, til dig kvinde som synes jeg afholder andre fra at hoppe ned i træningscenteret fordi jeg giver et dårligt forbillede med mine kææææmpe lår? Jeg tror jeg går ned og squatter og tager endnu strammere tights på.

Og så kan du i øvrigt lige læse en anden artikel om Celestines nye bootybog hvis du ikke er skræmt væk af de aaaalt for store lår som er en “bivirkning” af bentræning.

bloglovin_annawarrington
   

11 kommentarer

 • Det er jo mega lækkert med fyldige lår. Er selv en del af gruppen, og elsker trænede lår 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Det er jo ganske provokerende at komme med sådan en udmelding om en hel gruppe kvinder.
  Det er svært, men den slags bør ignoreres for at afsender ikke for fornøjelsen af provokationen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Det har du måske ret i Helle. Jeg mener bare det er vigtigt at tage debatten når sådanne kommentarer kommer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Em

  Nu er store lår ret uspecifikt 😀
  Store lår er helt fantastiske i min verden, så længe de hovedsagligt består af muller og ikke rundstykker og romkugler.
  For mig handler det meget om at de viser, at man går op ens helbred og at man er dedikeret 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Enig! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Jeg er helt enig – på billedet er det ret tydeligt, at jeres kroppe er veltrænede og at lårene er faste. Selvfølgelig er der forskellige præferencer, men nu er det helt almindeligt for kvinder at have de “store store” lår 😉 Hurra for det – de gavner på så mange måder. Og jeres trænede lår er bare noget mange stræber efter.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tak for en rigtig sød kommentar Maria 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg synes måske, at kampagnen mangler lidt alsidighed? I søgen efter netop at vise det “rigtige” billede, så har de helt glemt…. alle andre kropsformer!! Jeg træner også meget, men er af naturen slank og får ikke kæmpe lår, jeg får derimod thigh gap af at træne. Men I ser altså FOR end ud deroppe, det er måske det, som der reageres på? At kampagnen ligesom siger, at dette er billedet på den rigtige trænede kvinde? Hvor vi andre så tænker, at man sagtens kan træne med det formål ikke at have kæmpelår. Og det er der ingen af kvinderne , der ikke har 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Sofie. Budskabet med kampagnen er netop ikke at vise noget “rigtigt” billede på en trænet kvindekrop, men et andet billede end det der typisk vises i medierne. Uanset hvordan man vinkler sådan en billedserie vil det være umuligt at ramme alle kropstyper, men budskabet har bestemt ikke været at store lår, muskuløse kroppe eller fyldige kroppe er bedre eller mere rigtigt end slanke kroppe eller slanke lår. Det har været at vise et andet og mere nuanceret billede end det typiske mediebillede med meget slanke kvinder. Jeg er helt enig med dig i, at der sagtens kunne inkluderes slankere og også større kvinder i en part to af billedserien hvis det nogensinde bliver aktuelt. For mit eget vedkommende har det været utrolig vigtigt at der aldrig blev skrevet “rigtig kvindekrop” i forbindelse med kampagnen, da jeg tager meget afstand fra at der bliver skabt en ny stereotyp krop eller ideal.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] blogger Anna Warrington’s oplæg om samme emne og om store lår på hendes super gode blog LIGE HER Jeg har selv tykke lår og jeg faktisk glad for dem!! De virker som de skal, er stærke og kan klare […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Læs næste indlæg

Gæt hvem der...